Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

186. Feljelentésem első kiegészítése

2014.09.10. 21:53 Viszkisdoboz

Dr. Polt Péter, legfőbb ügyész

Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!

Alulírott, dr. Fapál László, a Táborfalván, 2014. augusztus 31. napján kelt feljelentésemet - a volt Budapesti Katonai Ügyészség (továbbiakban: BKÜ) vezetőjének, a nyomozás felett törvényességi felügyeletet gyakorló helyettesének, a nyomozást végrehajtó két katonai ügyésznek, a katonai ügyészség akkori szóvivőjének, valamint a katonai főügyészség illetékeseinek és az ügyészség, illetve az érintett titkosszolgálathoz tartozó más ismeretlen személyeknek, mint ismeretlen tettesek - ellen a Tábornok-perként nevezett ügy katonai ügyészi nyomozása során elkövetett személyi szabadság megsértése, jogellenes fogva tartás, kényszervallatás, hivatali visszaélés, bűnpártolás és/vagy más bűncselekmények alapos gyanúja miatt, az alábbiakkal egészítem ki:

Indítványozom, hogy a Tábornok-per valamennyi vádlottját az ügyészség tanúként hallgassa ki a Budapesti Katonai Ügyészség katonai ügyészei által foganatosított gyanúsítotti kihallgatásokat lefolyását illetően.

Indokolás:

A tényállás teljes körű tisztázása megköveteli, hogy az ügyészség megvizsgálja a gyanúsítotti kihallgatások körülményeit. Ugyanis az ügyészi szervek jogszerű működésébe vetett közbizalom, vagyis közérdek annak tisztázása, hogy a katonai ügyészek a rájuk vonatkozó büntető anyagi és eljárási szabályokat vajon maradéktalanul betartották-e a gyanúsítotti kihallgatások folyamán vagy sem.

Kérem, szíveskedjék tisztázni a nyomozás során – különösen - a Budapesti Katonai Ügyészségen történő gyanúsítotti megjelenés körülményeit, mivel az iratok között idézés nem található. Kérem megvizsgálni azt is, hogy a védekezéssel összefüggésben a védővel való konzultáció lehetőségét az első kihallgatás előtt biztosították-e a katonai ügyészek, kötelező védelem esetén a védő kirendelése pedig megtörtént-e az első kihallgatás előtt.

Waltner Roland.jpeg

                       A kihallgatásokat lefolytató ismeretlen katonai ügyész

Kérem, szíveskedjék azt is megvizsgáltatni, hogy a gyanúsítotti kihallgatás és a jegyzőkönyvvezetés megfelelt-e a jogszabályoknak, valamint a belső szakmai normáknak. Indokoltak voltak-e egyes kihallgatottaknál a gyakori szünetek vagy sem. Történt-e ekkor a gyanúsítottakra ható kényszer vagy fenyegetés vagy sem. Hogyan lehetséges az, hogy az ügyészek több alkalommal is tévedtek a jogszabályok tartalmát illetően, és törvénytelenül több személynek is büntetlenséget ígértek vallomásuk fejében? Hogyan lehetséges az, hogy ezt a feljelentésben megnevezett beosztású felettes ügyészek sem észlelték, holott a gyakorlat szerint a kihallgatási jegyzőkönyveket a BKÜ azonnal elküldte a Katonai Főügyészségre is.

Kérem annak határozott vizsgálatát, hogy a kényszerintézkedések ügyészségi indítványai megfeleltek-e a jogszabályi előírásoknak, és azokat törvényesen alkalmazták-e. Azt is szükséges megállapítani, hogy az előzetes letartóztatásból történő ügyészségi szabadítás vagy letartóztatásban (börtönben) hagyás, és a gyanúsítotti vallomás tartalma között van-e okozati összefüggés. Történt-e jogellenes ígéret a szabadításra az ügyészség által elvárt vallomás megtétele érdekében.

Kérem annak vizsgálatát is, hogy a katonai ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő személyekkel szemben milyen okból és jogszerűen, vagy hivatali hatalmával visszaélve tette szinte lehetetlenné a közvetlen hozzátartozókkal (feleség és gyermekek) való kapcsolattartást.

Táborfalva, 2014. szeptember 10.

Tisztelettel:

(Dr. Fapál László)

feljelentő

 

                                                                                             

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr696687329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sas70 2014.09.12. 10:32:28

Nyilván neked rendkívül fontos, hogy milyen ítélet születik. Persze valamilyen szinten mindenkinek, abból a szempontból, hogy ténylegesen, mennyire objektív az igazságszolgáltatás.

Ami viszont megdöbbent az leginkább az, hogy ez nem is büntető ügy, hanem egy őrülethez kezd hasonlítani büntető eljárás címszó alatt. Eszméletlen és nem találok szavakat arra, hogy elvileg történik egy cselekmény ami vagy bűncselekmény vagy nem, de, hogy ez így történik az elképesztő. Ténylegesen szappanopera és nem jogi eljárás. Még ha bűncselekményt követtek is el a vádlottak, akkor is, hogyan mehet ez így évek óta? Ha elkövették el kell őket ítélni és kész, ha meg nem, akkor fel kell menteni és akkor is kész.
És csodálkoznak, hogy az emberek nem bíznak a jogrendben, az igazságszolgáltatásban, az ügyészségben, rendőrségben stb?
süti beállítások módosítása