Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

301. Most már elég volt! Szakmailag hozzáértő ügyészt kérek!

2019.10.04. 10:58 Viszkisdoboz

Nem csalódtam az ügyészségben. Hozták ismét a formájukat!

Előző posztomban beszámoltam arról, hogy a Tábornok-perben megérkezett a másodfokú bíróság tárgyalásokra invitáló végzése az ügyészi fellebbezésekkel együtt.

Az ügyészség felmentő ítéleti rendelkezésem ellen jelentett be fellebbezést.

Minden „elismerést” megérdemel az ügyészség, szakmaiatlanságukat ismét csúcsra járatták. A legszánalmasabb azonban az, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség, mint az ügy ura baromságokat vet papírra, a fellebbviteli főügyész meg azzal egyetértve terjeszti fel azt a bíróságnak.

A 17 vádlottas ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség alig tíz, míg a fellebbviteli főügyészség 13 oldalon keresztül fejti ki jogi álláspontját, hogy a Debreceni Törvényszék katonai tanácsának az ítélete – részben - miért megalapozatlan. A két ügyészi fellebbezés érdemi része teljesen azonos. Betűről betűre.

Ha ezekből az iratokból kihagyjuk a szokásos ügyészségi sablon és töltelék mondatokat, akkor kiderül, hogy az érdemi rész néhány oldal, ebből is, ami rám vonatkoztatható, pedig még kevesebb.

Tudom, hogy az ügyészség által megálmodott „évszázad korrupciós ügye” dugába dőlt és most már csak a tévesen értelmezett „ügyészi becsület” viszi előre a süllyedő hajót, de ami sok, az sok!

Vissza kell tekintenünk a 2018-ban történtekre, hogy érthető legyen, miről is szeretnék írni.

A Tábornok-per megismételt eljárása végén a katonai ügyészek magatartásában alapvető változások álltak be. A bűnszervezeti minősítést elhagyták, a Honvédelmi Minisztérium is elállt a polgári jogi igényétől. Tettesi minőség helyett bűnsegédlettel vádoltak meg, majd azt is elmondták, hogy másodlagos pszichikai bűnsegéd vagyok, vagyis a bűnsegéd bűnsegédje. Az ügyészség a viszkis dobozos tényállást nem minősítette végindítványában, sőt, az ügyészi perbeszédben elmondták, hogy Oláh János vallomásával szemben a tanúk által megerősített vallomásom alátámasztotta, hogy a vádirati cselekmény nem történt meg. Valami oknál fogva azonban nem kérték a felmentésemet e vádpontban, hanem sunnyogtak! A Debreceni Törvényszék pedig azt az utat választotta (mivel a vádirat történeti tényállásához inkább kötött a munkája, mint az ügyészségi indítványhoz), hogy felmentett e vádpont alól is.

A viszkis dobozos tényállásban meghozott bírói felmentés ellen az ügyészség nem jelentett be fellebbezést, azonban a másodfokú bíróság nagy valószínűséggel a hivatalbóli teljes felülbírálat irányába mozdult el, mert természetesen ezek a jól képzett ügyészek, megint elbarmoltak valamit. Ennek pedig az a következménye, hogy részleges felülbírálat helyett a teljes felülbírálat szabályai szerint kell a bíróságnak dolgoznia.

Vagyis az ügyészek elrontják, a bírák meg helyrehozzák!

index_1.jpg

Dr. Csiha Gábor alezredes, mb. osztályvezető katonai ügyész, a "mestermű" alkotója

Azt gondolná az ember, hogy olyan ügyben, ami már kilenc éve folyik, három bírósági eljárást ért meg, teherautónyi lassan az irathalmaz, a felmentésemmel szemben indítványozott végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást, vagyonelkobzás súlyossága megérdemel annyit, hogy az igen sok közpénzbe kerülő állami vádlók megalapozott előterjesztést tegyenek a másodfokú bíróság részére.

Hát, nem! Figyeljék csak a dátumokat!

A vádirat, az ügyészi végindítvány, a bíróság ítélete mindvégig közigazgatási államtitkári kinevezésem kezdetéhez (2004 december) és törvény erejénél fogva történt megszűnéséhez (2006 június) kötődött.

Fellebbezésükben az ügyészek most azzal kérik kiegészíteni az ítéletet, hogy 2003 és 2005 tavasza között, mint másodlagos bűnsegéd ún. visszaosztott pénzeket vettem át az elsődleges bűnsegédtől, akit szintén felmentett a bíróság.

Először arra gyanakodtam, hogy az ügyben egy újabb ügyészségi koncepcióváltás történik.

Hát, nem!

Semmi ilyesmi nem történt! Az ügyészek egyszerűen csak érdektelenek, slendriánok. Emberek életével játszadoznak könnyedén. És főként büntetlenül!

Ezt arra alapozom, hogy az ügyészség a fellebbezésben bizonyítással nem állt elő, hatályon kívül helyezést és megismételt eljárást nem indítványozott.

Az általuk vélt megalapozatlanságot pedig úgy kérik kiküszöbölni, hogy van az arcukon bőr beleírni a fellebbezésbe, hogy ítéletszerkesztési hiba vagyok!

De erről majd a következő posztban számolok be!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr2915192038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2019.10.04. 22:12:26

Ez az ügy már az elejétől fogva csak azért folyik, mert "csak" és "mi ezt megtehetjük"

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.05. 09:04:06

„Tudod milyen gyorsan el lehet költeni 200-250 millió forintot?”

/Lackner Csaba kispesti mszp-s önkormányzati képviselő /

ostvan2 2019.10.05. 09:25:24

@legeslegujabbkor: Igen. Kb. a kezdetektől követem a folyamatot. A kedvencem az a rész, amikor valamelyik tárgyalásra (a lakás kiutalás volt a téma) felsorakoztatta a vád (az ügyészség) és a védelem is a tanúit. Valószínűleg lakásügyi előadókat, ilyen szakterületen dolgozókat. Szóval a Bíróság először meghallgatta a vád tanúit. Azután dr. Helmeczy László védőügyvéd nyilatkozott, hogy ezek után már nincs szükség a védelem tanúinak a meghallgatására, mert a korábbi (a vád által behívott) tanúk vallomásai azokat feleslegessé teszik. Szóval ilyen erős volt a vád kezdetektől fogva.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.10.05. 13:54:31

@ostvan2:

A vád erősségét nem feltétlenül a védeőügyvéd nyilatkozata alapján kell megítélni. :)

anyadmajma 2019.10.05. 15:11:57

Ezek a bolsevik rendszerben szocializálódott "ügyészek" elhiszik, hogy már az a világ van megint, mint az '50-es években. Vagy mint az inkvizíció alatt. Szerencsére még nem teljesen tartunk ott, hogy a közvádló rámutat valakire, és a tisztességes bírósági eljárás során kimondják, hogy bűnös, mert a közvádló azt mondta.
És ezeket még nem tanácsolták el a jogi pályától. Hiába, a pártnak szüksége van az ilyen idiótákra.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem hát, te hazaáruló bolsevik geci fideszbérenc:) Jön a választás, megint az egész bértroll brigád túlórázik nálatok:) te meg az a másik gyökér birka, az 1000 micketekkel.

(Bocsánat a blogtól, de ezek nem értenek más nyelven).

ostvan2 2019.10.05. 19:29:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Általában tényleg nem. Ám, a most említett eset mindent visz! Elismerésre méltó a védőügyvéd bátorsága és a szakmailag képzett tanúk hozzáállása alapján a vád egy kalap szart sem ért.
süti beállítások módosítása