Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

295. Fellebbezett az ügyészség a Tábornok-perben

2019.02.05. 18:01 Viszkisdoboz

Szeretünk Rolland! Én és a családom.

Unalmas lenne az életünk nélküled! Úgy látszik, Te is megkedveltél bennünket, mert nem eresztesz minket.

Megható ez a ragaszkodás a részedről...

Ezért gyorsan ittunk is egy pálinkát az egészségedre!

palinka.jpg

Miért is?

Most kaptam a gyorshírt, hogy a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa KB.I.13/2014/239. számú ítéletének reám vonatkozó felmentő rendelkezése ellen – bűnösség megállapítása iránt – Waltner Rolland alezredes, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyész-helyettese három munkanapig gondolkozott, majd fellebbezést jelentett be a bíróságon.

Mondjuk nem vártam mást, de meglepő volt, hogy nem a sajtóból kellett értesülnöm róla, mint korábban.

Hajrá! Akkor rágjuk tovább a gittet!

Egyszer egy barátom azt mondta nekem, hogy a Kúrián fog befejeződni a viszkis dobozos koholmány. Nem hittem neki.

Most meg úgy állunk, hogy ha a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa 6-8 hónap múlva helyben hagyja az első fokú ítéletet, akkor ügyészi felülvizsgálat folytán (még plusz egy év) kerülök a legmagasabb bírói fórumra, ha pedig másodfokon elítélnének, akkor fellebbezés folytán kerülök fel a Kúriára.

Abba már bele sem merek gondolni, hogy egy újabb megismételt eljárást rendel el a táblabíróság. Budapest, Győr, Kaposvár és Debrecen kilőve. Már csak a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa a fogadóképes bíróság. Ha azt is lekaszálják, akkor nem lesz Magyarországon bíróságunk sem.

Nem tudnak veszíteni az ügyészek!

Elmennek a falig és azon is átmásznak, ha kell.

Semmi nem számít: tisztességes ügyészi eljárás, ésszerű határidő etc. Meg egyáltalán. Az ellopott életem.

Kedves Rolland!

További sikereket kívánok!

Ha most aztán előléptetnek ezredessé, remélem, meghívsz a csillagáztató bulidra.

Ott leszek!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr2414609906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n3spr3ss0 2019.02.06. 11:56:58

Ez nagyon gusztustalan, ezek százszor is újra kezdenek egy ügyet, csak a geciknek legyen igazuk.

Minden ballib bérretteg 2019.02.06. 13:54:11

Remélem leültetnek, mert loptál.

JFK-alapítótag 2019.02.06. 14:29:29

@Minden ballib bérretteg:
Remélem te fogsz ülni többek közt hamis vád miatt meg fizetni becsületsértés miatt!

krokodil2008 2019.02.06. 15:01:58

Ez várható volt ugye. Én értem, hogy ki-ki alapon tekint az ügyész és a közte lévő "harcra", de szerintem egy dolog, hogy az adott eljáró ügyész miként áll az ügyhöz, milyen a munkája színvonala, pontosabban azt ki - miként értékeli, és teljesen más dolog egy ilyen döntés meghozatala. Ezt a döntést nem az eljáró ügyész hozta, ebbe az illúzióba nem lehet menekülni. A döntés az ügyészi szervezet vezetőjéé. Ő ezért a felelős. Ezt a katonáknak pláne kell tudniuk :)

törppicur 2019.02.06. 15:24:48

@n3spr3ss0: szerintem kb. erről szól a fellebbezés joga.

ha meg nem lehet fellebbezni, akkor azért visíttok, . ld ÁSZ

Akkor most mi legyen?

Kicsit nagyobban nem zavart amikor az EU egy sikertelen parlamenti szavazást ismételtetett meg a migránsvízumról azért, hogy hátha akkor átmegy?

Raven! 2019.02.06. 19:22:19

Beszelnek az emberek 3-4 igen olcson megvett lakasrol. Ezekrol mit lehet tudni ?!?

Minden ballib bérretteg 2019.02.06. 20:28:49

@JFK-alapítótag:

Dehogyis.. Fapál egy mocskos kis tetű, aki 3 lakásthoz is kedvezményese jutott hozzá.
A honvédségnél a tábornok perben pedig bebizonyosodott hogy sápot szedtek mindenért, 11 embert le is sitteltek ennek kapcsán.

Hogy a legjobb kapcsolatokkal rendelkező Juhásszal parolázó Fapál nevűt felmentették az csak azt jelenti, hogy jók az ügyvédi, de nehéz elhinni hogy ezen a szinten kimaradt a buliból, miközben mindenki más benne volt a lopásban, vesztegetésben, csalásban.

ostvan2 2019.02.06. 20:58:18

Egyre durvább az állami propaganda által hadrendbe állított trollok hangneme. Ez jelez valamit! Valami olyasmit, mint a sarokba szorított vadállat őrjöngése. Mert az eddigi beszarozási tevékenységük nem volt elég sikeres, és emiatt - remélhetőleg - idegesek a főnökeik. Valami újat, ütőset kellene kitalálni, de már kiürült az ötletraktár (csak a régi kliséket ismételgetik).

Éhesló 2019.02.06. 21:07:32

Remélem végre bezárnak.

Lesz még Magyar Köztársaság 2019.02.07. 13:16:14

Waltner Rolland orbánista ügyész börtönbe fog menni.

Lesz még Magyar Köztársaság 2019.02.07. 13:19:55

Azért tegyük hozzá, hogy két embert letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság. Ha ez az egész egy koncepciós per, és Ön ártatlan, a két elítélt is az.
süti beállítások módosítása