Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

269. Délelőtt honvéd orvos, délután igazságügyi szakértő

2017.09.09. 09:19 Viszkisdoboz

„Ha kóros elmeállapotban vagy és beveszed a tudatmódosító szert, akkor olyan állapotba tud hozni, hogy süt a nap!” – mondta dr. Zacher Gábor a Tábornok-per 2017. szeptember 7. napján tartott bírósági tárgyalásán.

Tehát három fontos állítást mondott a közismert és elismert szakértő:

  1. Oláh János kóros elmeállapotban volt;
  2. Tudatmódosító, azaz pszichotróp anyagot szedett előzetes fogvatartása során, amikor nyomozati vallomásait tette;
  3. Hatásuk alatt állt, hiszen úgy érezte, hogy „süt a nap” felette.

 

iaoktkqturbxy8zogq0y2zmzjq5njk5n2y4odrlowywnwjjogm4ytq1mi5qcgvnkpudaadnaxtnabutbc0dfm0bva.jpg

                                                                                                        (fotó: blikk.hu)

Azt gondolom, e mondat után nehéz lesz Oláh János extábornok vallomását a bíróságnak figyelembe vennie, vagy pontosan ezért kell kizárnia.

Az elmeorvos-szakértők szerint az ügyészségi vallomástétel időszakában kóros elmeállapota miatt közepes beszámítási képességgel rendelkező, valamint a börtönben pszichotróp anyagokkal kezelt, az ügyészségi koronatanúként felhasználni megkísérelt tábornok tudatmódosító szerek hatása alatt állt. Így tett vallomást magára, meg mindenki másra. Vallomásaiban a kapuügyeletes tiszthelyettestől a honvédelmi miniszterig, mindenkit korruptnak látott.

Tehát a toxikológiai, illetve elmeorvos-szakértői vélemény megegyezik abban, hogy pszichotróp anyag hatása alatt állt Oláh János. Jogi szempontból csak egy következtetés vonható le a szakvéleményekből: nem vehető figyelembe a vallomása.

Dr. Zacher Gábor elmondta, hogy toxikológiai szempontból nem volt jelentősége, hogy Oláh János volt tábornoknak a börtönben 400 %-kal megnövelték a tudatmódosító szer adagját (az addig tagadásban lévő tábornok innentől kezdve 6 órás kihallgatásokon vett részt). A 0.25 és a 1 mg hatóanyag között – szerinte - nincs különbség, a dózis emelése klinikai tüneteket nem okoz. A szakértő szerint a tudatmódosító szer pedig úgy hat, hogy „jól alszik tőle az ember és leszarja a problémát”.

A függetlenségét és a Honvéd Kórház adatbázisának – bírósági felhatalmazás nélküli - jogellenes használatát megkérdőjelező védői nyilatkozatokat a szakértő visszautasította. Azt elismerte, hogy a Honvéd Kórház vezető beosztásban dolgozó polgári alkalmazottja, de szerinte itt és most igazságügyi szakértőként jár el. A Honvéd Kórház adatbázisának jogellenes használatára meg azt felelte, hogy „délelőtt honvéd orvosként megnéztem (Oláh János extábornokra vonatkozó különleges adatokat) délután meg igazságügyi szakértőként megírtam a szakvéleményt”. Ennek az a pikantériája, hogy a Honvédelmi Minisztérium, mint sértett, jelen van a büntető perben, a vezető beosztásokat a Honvéd Kórházban meg ott osztják.

Védői kérdésre dr. Zacher Gábor a következőket válaszolta:

  1. A Xanax és a Frontin tudatmódosító szer? – Igen. A jogszabály 4. számú mellékletében található, a pszichotróp szerek közé tartozik.
  2. Megvizsgálta Oláh János volt tábornokot? – Nem. Elméleti szempontból vizsgáltam, az általános tapasztalatom alapján fejtettem ki véleményemet. Ilyen dózis emelés mellett a nagy számok törvénye alapján a vádlott a szerhez hozzászokott.
  3. Ha a gyógyszert bevette, akkor gyógyszerhatás alatt állt? – Igen.

 

A katonai ügyész tagadta, hogy tudtak volna Oláh János volt tábornok börtönbéli gyógyszerezéséről (ez annak fényében, hogy a Tábornok-perben minden börtönbe csukott katona magánlevelezését maguk ellenőrizték postázás előtt, eléggé hihetetlenül hangzik).

De most már tudnak róla!

A labda az ő térfelükön is pattog, mert az ügyészi eskü egy életre kötelez…

„Fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; ügyészi tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom. Törvényes kötelezettségeim teljesítése során elfogulatlanul és részrehajlás nélkül járok el. Isten engem úgy segéljen!”

Ha komolyan veszik esküjüket, akkor itt az idő, hogy lépjenek, hogy Oláh János extábornok vallomásának kizárását vagy figyelmen kívül hagyását maguk kérjék a bíróságtól. Ha van még bennük becsület, szakmai tisztesség.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr7312813302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Censored Trompf 2017.09.10. 10:37:03

Azért valahol furcsa hogy a 3 lakást féláron magának kiutaló Juhász, és Fapál az ellene vallókat, rendre ilyen marhaságokkal próbálja cáfolni.

NaNehogyMár 2017.09.10. 10:47:35

Ha a Frontin szedés befolyásoltság, akkor ma magyarországon nem dolgozhatna az emberek legalább 20%, minden döntésük, határozatuk etc. jogszerűtlen volna.
Falvakban fejfájásra is Frontin a megoldás.

Mzperx 2017.09.10. 14:33:23

@NaNehogyMár:
A Frontin kombinalva volt Rivotrillal es Xanax-szal! Ugy azert mar egeszen mas a hatasa.
Ha Magyarorszag lakossaganak 20%-a tenyleg szed Frontint, akkor mar tudom, hogy honnan szarmazik a fityesz szavazotabora...

NaNehogyMár 2017.09.10. 15:26:31

@Mzperx: Frontin=Xanax
Rivotril kutyaf*sza.
Lehet vagányabb lesz, őszintébb, de nem befolyásolt. De nem ez a lényeg.
Amúgy hidd el...rengetegen szedik a "kedélyjavítókat" legálisan és illegálisan is, bár nem hiszem, hogy ez befolyásolná a pártreferenciát. :)

2017.09.10. 15:37:02

@Mzperx: bazmeg, a frontin és a xanax ugyanaz, csak más gyártja :D

2017.09.10. 15:37:32

Zacher egyre gázabb... :((
Hogy finoman fogalmazzak.

2017.09.10. 15:38:34

@NaNehogyMár: ja, látom, megelőztél... :) Mellesleg egyik sem hangulatjavító, inkább szorongásoldó, nyugtató, altató hatásuk van.

NaNehogyMár 2017.09.10. 15:45:41

@hullajelölt88: azért volt az idézőjel
csak felénk így hívja a köznyelv
és fejfájásra is "jó" eszerint

ostvan1 2017.09.10. 19:39:45

@Censored Trompf: Hiába szuperjó egy autó (jelen esetben a vádirat), ha nincs benne benzin, akkor csak mutogatni lehet. Szóval ha a védők csak egyetlen olyan pontot találnak az eljárásban, ami működésképtelenné (jogellenessé) teszi a vádiratot, akkor bukik az egész (az említett autó nem lesz versenyképes).

elvis56 2017.09.10. 20:12:37

@hullajelölt88: A korházban (Honvéd ) az orvosok és a növérek utálják mint a szart.Egy nagyképű szerepelni vágyó fasznak titulálják .

2017.09.10. 20:29:31

@elvis56: én csak a SBO-n jártam, mint beteg, de amilyen kupi van ott, max. köpök egyet, ha a neve szóba kerül valahol.

Nick a banya 2017.09.10. 20:42:27

@hullajelölt88: Semmelweist is hülyének nézték anno...

2017.09.10. 21:40:37

@Nick a banya: őt hülyének. A kollégái. Ezt a jóembert, én, mint beteg, egy trehány, alkalmatlan vezetőnek tartom.

consul 2017.09.10. 21:53:41

Szánalmasak ezek az önmosdató blogok. Tasnádi Péteréhez nem tud valaki egy linket? :)

2017.09.10. 21:59:49

@Nick a banya: ismeretlen, ha a vezetése alá tartozó osztályon akkora kupleráj van, amekkora a honvéd sbo-n?

Nick a banya 2017.09.10. 22:06:45

@hullajelölt88: ha soha nem találkoztál vele--> ismeretlen. Ismeretlenül véleményt alkotni =előítélet.

2017.09.11. 06:31:01

@Nick a banya: orbán viktorral sem találkoztam személyesen, mégis tudom róla, hogy egy utolsó gazember, aki alkalmatlan a posztjára.
Nem kell Zachert személyesen ismernem, elég hogy láttam vezetői munkássága eredményét. Ha jó vezető lenne, akkor a honvéd sbo nem úgy nézne ki, ahogy...

krokodil2008 2017.09.11. 11:45:33

Nem értem miért Zacher személye vagy a viselkedése a téma
van egy szakvélemény, van egy szakértő, ha a szakértő rózsaszín női bugyit hord és hupilila hajat visel, de a a szakértelme megfelelő, a szakvéleménye jó, akkor bizony a bíróság elfogadja, ha meg nem akkor lehet a világ legszerényebb embere
szóval nincs összefüggés, nem értem ezt a gyalázkodást
szerintem a lényegre kéne koncentrálni, de itt a kommentek nagyon félrementek sajnos
ha jól értem annyi a lényeg, hogy Zacher szerint is a tanú/vádlott gyógyszer hatása alatt állt, de ehhez a hatáshoz a szervezete hozzászokott, és nem volt a személyére nézve olyan hatása ami a vallomását befolyásolta volna
ezt általánosan tudja kijelenteni, mivel a konkrét személyt nem vizsgálta, azaz lehet pont ő a kivétel
ha ez így van akkor ez a szakvélemény némi túlzással, pont semmit sem fog érni

Mzperx 2017.09.29. 19:43:27

@krokodil2008:
Igazad van teljes mértékben, de ez a bírói mérlegeléstől függ, ha akarja figyelembe veszi, ha akarja nem. És éppen ez a gáz, mert az ügyészség semlegesíteni akarja a korábbi legnagyobb szaktekintélyek által írt elmeszakértői véleményt, nevezetesen, h a vádaskodó tábornok - a Stockholm-szimdróma alatti, begyógyszerezett állapotban - csak szabadulni akart a börtönből és ezért írt alá mindent, amit az ügyészség elé tett. Magyarul: ártatlan embereket hamisan vádolt és nem csak egyet, hanem majdnem mindenkit, aki vád alatt van.
süti beállítások módosítása