Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

88. Katonai bíróság tárgyalja a lakásügyet

2012.11.10. 16:13 Viszkisdoboz

Eldőlt. A katonaként kapott szolgálati lakásom kiutalásával és későbbi megvásárlásával kapcsolatos „lakásügyet” a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa tárgyalja. Az olvasónak ez teljesen evidensnek tűnhet, miszerint a katonaként „elkövetett” cselekményeket a katonai bíróság tárgyalja, de a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, ahol 2010 májusa óta többségében csak abnormális dolgok fordulnak elő, ez nem volt egyértelmű. A törvényesség őre, az ügyészség képes akár hatásköri kérdésekben is „tévedni”, ha erre politikai utasítást kap.

Emlékeztetem az olvasót, hogy a lakásügyben I. r. vádlott Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter, mint tettes, a II. r. vádlott pedig én vagyok, mint felbujtó. Az ügy tárgya pedig hűtlen kezelés. Az ügyészség ellenünk polgári büntető bíróságnál nyújtott be vádiratot. A per egyik legfontosabb kérdése ugyanis éppen az, hogy katona voltam-e akkor, amikor a szolgáltai lakásomat kaptam. Az ügyészség szerint nem, mindenki más szerint igen. Ezért volt jelentősége annak, hogy a bíróság katonai vagy polgári ügyként tartja számon az ügyet.

Védőm, dr. Dezső Antal ügyvéd már a kezdet kezdetén indítványozta az ügy áttételét a katonai bírósághoz. A polgári büntető bíróság a védői indítvánnyal egyetértve az ügyet áthelyezte a katonai bíróságra. A Pesti Központi Kerületi Bíróság áttételt elrendelő végzése 2012. október 17. napján jogerőre emelkedett.

Lehet, hogy a politikai brosúrák helyett ezt kellett volna tanulmányozni az ügyészeknek?

A Központi Nyomozó Főügyészség a polgári büntető bíróság végzése ellen nem fellebbezett, tehát a bíró döntésével egyetértett. De ebben az esetben adódik a kérdés: Akkor miért a polgári büntető bíróságra, a Pesti Központi Kerületi Bíróságra kellett benyújtaniuk a vádiratot? Csak találgatni tudok, hiszen az ügyészség magatartása nem racionális, politikailag determinált. Korábbi tapasztalataim szerint ugyanis az ügyészség hatásköri kérdésekben nem szokott tévedni.

A papír bármilyen vádiratot elbír. A lakásügyben minden a jogszabályok keretei között zajlott. Ezért nincs egyetlen szál bizonyíték az iratok között sem a jogszabálysértésre, sem az okozott kárra, sem az okozati összefüggésre, sem a bűnösségre. Mivel az ügyben senki nem került előzetes letartóztatásba, az ügyészség még egy kényszervallatott hamis tanút sem tudott előállítani. Ez azonban nem akadályozta meg a vádemelést.

Most már csak két ezredesi rendfokozattal rendelkező katonai ülnököt kell találnia a bíróságnak, és ki is tűzheti a tárgyalást. Karácsonyig még az idézés is megjöhet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr934900407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása