Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

Linkblog

62. A katonai ügyészek egy beteg embert használtak ki

2012.04.25. 16:27 Viszkisdoboz

Miért nem csodálkozom, hogy a Hír Tv még mindig O. János vallomását ismételgeti, és továbbra is viszkisdobozozik? Miközben már köztudomású, hogy a beteg tábornok nem tett a bíróság előtt vallomást, kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni, és védője a vallomástétel időszakára olyan leletet csatolt, amely tanúsítja, hogy O. János beszámítási képességét erőteljesen korlátozta elmebéli állapota. Arról már nem is beszélek, hogy Hír Tv stábja meg sem várva a tárgyalás befejezését távozott és a televízió azonnal bejelentette a déli hírekben a tárgyalás végét. Miközben a tárgyalás még javában folyt.

 

O. János, XVI. rendű vádlott nyomozati szakban tett vallomása, valamint szembesítési jegyzőkönyvek ismertetésével folytatta munkáját a Kaposvári Törvényszék. A tábornok vallomására a vádlottak észrevételt tehettek. Észrevételek formájában a vádlottak szinte mindegyike támadta O. János vallomását, azt valótlannak tartották.

 

Az általam előadott észrevételben előadtam, hogy O. János, XIV. rendű vádlott vallomása valótlan, nyersebben fogalmazva: szemen szedett hazugság. Kifejtettem, hogy nem állapodtam meg N. Dénes III. rendű vádlottal és senkivel, hogy a vádirat szerinti ún. visszaosztott pénzből részesüljek. Ebből kifolyólag nem vettem át a vádiratban meghatározott ún. visszaosztott pénzt sem N. Dénes III. rendű vádlottól, sem O. János XVI. rendű vádlottól, sem senki mástól. Mivel nem vettem át, ezért nem is adhattam másnak a vádiratban szereplő ún. visszaosztott pénzből. A bíróság előtt tett vallomásokból vagy egyéb vádlotti nyilatkozatokból világosan kiderült, hogy a vádiratban megfogalmazott, engem érintő állításokat senki nem erősítette meg, immár O. János sem.

 

A bíróság ismertette O. János, XVI. rendű vádlott védője által a tegnapi napon benyújtott igazságügyi orvosszakértői véleményt. Az igazságügyi orvos – és elmeorvos szakértők O. János, XVI. rendű vádlottról az alábbi véleményt fogalmazták meg:

 

„A dokumentumok és a személyes vizsgálat adatai azt támasztják alá, hogy az előzetes fogvatartás első napjait követően fokozatosan súlyos tudatbeszűkülés lépett fel, mely a pszichotikus határt (kóros elmeállapot) elérte, és amely cselekedeteiben, magatartásában, megnyilatkozásaiban, beszámíthatóságában közepes fokban korlátozta.”

 

A Kaposvári Törvényszék külön végzésben rendeli el O. János, XVI. rendű vádlott elmeállapotának vizsgálatát és erre az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetet keresi meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr534473060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.