Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Ha valaki előkészületeket egy bűncselekményre, akkor is elítélhető... (2018.12.08. 21:02) 291. A Tábornok-per 8. évfordulójára
  • krokodil2008: Az aktív vesztegetők akkor még kaphattak "mentességet" meghatározott esetekben. Szóval ebben semmi... (2018.11.10. 10:27) 290. Perbeszéd az ügyészségi „koronatanú” érdekében
  • Mzperx: kissiú! Ha, meg nem volt annyi, akkor meg hagyják már békén a büdös francba!!! Rohadt aljas állam ... (2018.11.09. 22:02) 288. A védők is elfáradtak
  • krokodil2008: Szomorú olvasni amit a védők teljesítményéről ír. De sajnos nem példa nélküli. Az átlagember, mint... (2018.10.09. 14:54) 289. Debrecen, az nem Kaposvár!
  • Hajnali Blogger: Időről időre beleszaladok ebbe a történetbe, és mindig azzal az érzéssel távozom, hogy tanítani ké... (2018.06.20. 22:03) 286. Rágjuk a gittet!

Linkblog

61. Váratlan fordulat: terhelő vallomás helyett kóros elmeállapot

2012.04.24. 20:41 Viszkisdoboz

Váratlan fordulattal folytatódott a Kaposvári Törvényszék előtt az engem is érintő büntetőügy. Úgy tűnik, a katonai ügyész szürke mappájában az engem terhelő vallomás helyett csak az egykori „koronatanú”, mai XVI. rendű vádlott kóros elmeállapotát igazoló szakvélemény maradt. A mesebeli viszkisdoboz ma leesett az ügyészség polcáról.

 

 

O. János tábornok, aki a katonai ügyészek előtt valótlanságokat vallott rólam, a mai napon nem tett vallomást a bíróság előtt és nem járult hozzá, hogy kép-és hangfelvétel készüljön róla. Védője indítványozta a bíróság számára, hogy O. János vallomását rekessze ki a bizonyítékok közül. Indokolásképpen egyrészről előadta, hogy O. János vádlott részére a katonai ügyészektől a büntető-eljárási törvénnyel össze nem egyeztethető, jogszabályba ütköző ígéretek hangzottak el. Több olyan eljárási szabályszegés történt, ami védence vallomását lényegesen befolyásolta. Másrészről elmeorvos szakértői szakvéleményt csatolt, ami bizonyítja, hogy O. János tábornok a vallomástételének időpontjában tudatszűkítő hatást kiváltó elmeállapotban volt.

 

Ez magyarul azt jelenti, hogy a viszkisdoboz-históriát is tartalmazó vallomását a tábornok a bíróság előtt nem erősítette meg, arra hivatkozva, hogy annak megtételekor az ügyészség őt megtévesztette, de egyébként sem volt beszámítható állapotban.

 

A tanács elnöke kifejtette, hogy a bíróság egyelőre nincs abban a helyzetben, hogy a védelem által előadottakat értékelje. Ezért a bíróság O. János tábornok védője indítványának nem adott helyt, és elkezdte felolvasni, ezzel a tárgyalás részévé tenni a vádlott ügyészségen tett vallomását.

 

A mai napon a bíróság egyébként befejezte a vádlottat kihallgatását. Most sem tett senki terhelő vallomást rám.

 

T. István ezredes, X. rendű vádlottat nem ismertem, személyemet érintő vallomást nem tett.

 

R. Attila nyá. ezredes, XIII. rendű vádlottat ismerem, államtitkári időszakomban a HM protokoll főnöke volt. Vallomást nem tett, személyemet nyomozati vallomásában nem érintette.

 

Sz. Attila nyá. ezredes, XIV. rendű vádlottat nem ismerem személyesen. A bíróság előtt vallomást nem tett, nyomozati szakban vallomásában személyemet nem érintette.

 

T. László nyá. alezredes, XV. rendű vádlott. A bíróság előtt vallomást tett, amelyben személyemet nem érintette.

 

Holnap a bíróság O. János tábornok idő hiányában még nem ismertetett vallomásának és a szembesítési jegyzőkönyvek felolvasásával folytatja munkáját. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr34471504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.