Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Ha valaki előkészületeket egy bűncselekményre, akkor is elítélhető... (2018.12.08. 21:02) 291. A Tábornok-per 8. évfordulójára
  • krokodil2008: Az aktív vesztegetők akkor még kaphattak "mentességet" meghatározott esetekben. Szóval ebben semmi... (2018.11.10. 10:27) 290. Perbeszéd az ügyészségi „koronatanú” érdekében
  • Mzperx: kissiú! Ha, meg nem volt annyi, akkor meg hagyják már békén a büdös francba!!! Rohadt aljas állam ... (2018.11.09. 22:02) 288. A védők is elfáradtak
  • krokodil2008: Szomorú olvasni amit a védők teljesítményéről ír. De sajnos nem példa nélküli. Az átlagember, mint... (2018.10.09. 14:54) 289. Debrecen, az nem Kaposvár!
  • Hajnali Blogger: Időről időre beleszaladok ebbe a történetbe, és mindig azzal az érzéssel távozom, hogy tanítani ké... (2018.06.20. 22:03) 286. Rágjuk a gittet!

Linkblog

54. Legfőbb Ügyészség – ezért szeretünk!

2012.03.06. 13:56 Viszkisdoboz

Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt, Budai Gyula kormánybiztos feljelentése alapján folytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség, ahol a vádhatóság szerint Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter a tettes, én pedig felbujtó vagyok. Az ún. lakásügy kapcsán már írtam róla (pl. 48. Újra rabosítottak, 49. Minisztert mindenáron), hogy miért képtelen a gyanúsítás, miért nincs annak jogi alapja. 

Emlékeztetem az olvasót, hogy az ügyészséggel sem a miniszter sem én nem működtünk együtt, nem tettünk vallomást, mert azt politikailag koncepcionált ügynek tekintjük. A gyanúsítás ellen kihallgatásunkkor azonban panaszt jelentettünk be. Panaszunkat egy határozatban bírálták el, meglepetést a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség most sem okozott.

A Legfőbb Ügyészség Kiemelt és Katonai Főosztálya panaszunkat elutasította. A vádhatóság továbbra is adós maradt az indoklással. A gyanúsítás jogi alapját firtató kérdéseinkre sem a Központi Nyomozó Főügyészségtől, sem a panaszt elutasító Legfőbb Ügyészségtől nem kaptunk választ.

A határozat szerint a „gyanúsítottak által később előterjesztett védekezés ellenőrzése a további eljárás feladata”. Számomra ez azért érthetetlen, mert a magam részéről ennek az ügyészségnek nincs mit mondanom. A katonai bíróságon azonban vallomást fogok tenni, mert töretlenül bízom az ítélkező bíró függetlenségében.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr44292867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.