Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

Linkblog

50. Az eszközember

2012.02.19. 17:11 Viszkisdoboz

A vezér soha nem piszkítja be a kezét. Kellett neki egy arc, kellett egy ember. Kellett egy alak, akitől a politikai ellenfél retteghet, és akire haragudhat. Kellett egy olyan torz elme, aki elhiszi magáról, hogy fontos tényezője lehet a magyar belpolitikának. Kellett egy balek, aki a végén majd elviszi a balhét. Kellett egy olyan, aki nem elég okos, hogy tudja, csupán felhasználják: „tündöklésében” benne van csúfos bukása is. Orbán ökle, egyben rossz lelkiismerete, a saját pártján belül is lenézett személy, az eszközember: Budai Gyula.

 
Budai Gyula kormánybiztossága univerzális tartalommal bír. Ő talán még mindig elhiszi magáról, hogy az igazság bajnoka, a párt ökle, miközben afféle szórakoztatóipari termékként, udvari bolondként tartják. Az elszámoltatásnak nevezett politikai színházzal leplezi az Orbán-kormány a kíméletlen pénzbehajtást, a kormányzás dilettantizmusát, a fideszes klánok koncon történő osztozkodását (amit nem nevezünk történetesen korrupciónak, mert náluk az nincs és nem is volt soha) vagy éppen az autokratikus állam megteremtését. Megmosolyogni való, hogy az autoriter fideszes politikusok azonnal liberális demokratává vedlenek át, ha olyan kérdés merül fel, amely élcsapatuk (Fidesz-KDNP) tagját érinti. Ilyen ügy az elnök feltételezett plágium botránya. 
 
Szegő Péter a hvg.hu-tól kormánypárti politikusokat kérdezett az „Így menekül Schmitt Pál a plágiumkérdés elől” című riportban, hogy igennel vagy nemmel válaszoljanak arra a kérdésre, ha beigazolódik a plágium az elnöknél, le kell-e mondania.
 
 

Nem csak a látvány komikus, ahogy a kormánypárti politikusok igyekeznek e kínos kérdéstől elsietni, hanem még feltűnőbbek az elnök lemondását firtató kérdésekre adott válaszok. 

Nézzünk ebből néhányat: „valamint feltételezünk, és abból kívánunk következtetést levonni” vagy „van egy felvetés, van egy cáfolat, várjuk meg a tényfeltárást”. Mondhatnánk, igazi demokraták, akik nem prejudikálnak, és csak akkor nyilatkoznak, ha teljes bizonyosság van az ügyben. Pokorni Zoltán volt az egyetlen „tökös” képviselő, aki kellően bátor volt ahhoz, hogy kimondja a kérdésre adott egyetlen lehetséges jó választ. Egy fecske azonban nem csinál nyarat.  

A korábban kormányzat tisztséget betöltő személyekkel szemben feltett kérdésekre azonban ezek a válaszok a magukat „demokratának” valló, megszállott kétharmadosoktól másképp hangzanak. Ahogy az osztályharc erősödik, ahogy az orbánistáknak az országot meg kell „védeniük” a külső és a belső ellenség ellen, Orbán sötét oldala, a kormány felhatalmazásával eljáró, de a kormány helyett magát lejárató Budai Gyula naponta jelent be hangzatosabbnál hangzatosabb bűntetteket. Röpködnek a nevek, a milliárdok. Budai, mivel nem párttársairól van szó, nem feltételez, a tényfeltárás végét nem várja be, hanem a sajtó útján az érintett személyt – az igazságszolgáltatás hatáskörét is elvonva - bűnözőként tünteti fel.

Budait már hallottam a Klub rádióban nevetségesen habogni, amikor az Orbán elleni puccsról kérdezték. De ebben a riportban meztelen lett a nagy leleplező. Schmitt Pál lemondását firtató újságírói kérdésre (00:49-nél látható a videón) nem válaszol se igent, se nemet, hanem elveszti önuralmát és az újságíróra támad: „Oszkó Péter mit keres a Wizzair-ben!? Erre kérem a választ!”  

A mára némileg tébolyult kormánybiztos felcserélte a szerepeket. Kérdezettből kérdező lett, hiszen úgy érzi, ez a testhez álló feladata. Talán nem véletlenül, hiszen korábban ügyész volt. A kínos kérdés elől meg úgy menekült el, hogy azonnal támadott, és éppen a kormányzat egyik óriási melléfogását, bűnét, a MALÉV csődjét igyekezett leplezni egy olyan oldalvágással, aminek semmi köze az elnök feltételezett plágiumához. 

Az eszközember nyilatkozata alapján napnál világosabban látszik, hogy mi az Orbán kormány elszámoltatás-politikájának valódi célja: a figyelem elterelése a valódi kormányzati botrányokról.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr764135221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

labirintus1 2012.02.20. 11:02:32

Azt hiszem, pont Oszkó adta meg a választ arra, hogy mi a baj Budaival:

"Gyanítom, hogy ennek a nagy kommunikációs hullámveréssel kísért politikai akciósorozatnak az a logikai alapja, hogy a pártpolitikában karriert építő és egzisztenciát szerző döntéshozók úgy hiszik, mindenkinek van valami a füle mögött. Hiszen ehhez szoktak környezetükben, s természetesnek vennék, hogy mindenki úgy intézi az ügyeit és hozza döntéseit, ahogy az a pártszervezetbe szocializálódott politikusok közt megszokott."

oszko.hvg.hu/hvg/jotevom-budai-gyula/