Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Ha valaki előkészületeket egy bűncselekményre, akkor is elítélhető... (2018.12.08. 21:02) 291. A Tábornok-per 8. évfordulójára
  • krokodil2008: Az aktív vesztegetők akkor még kaphattak "mentességet" meghatározott esetekben. Szóval ebben semmi... (2018.11.10. 10:27) 290. Perbeszéd az ügyészségi „koronatanú” érdekében
  • Mzperx: kissiú! Ha, meg nem volt annyi, akkor meg hagyják már békén a büdös francba!!! Rohadt aljas állam ... (2018.11.09. 22:02) 288. A védők is elfáradtak
  • krokodil2008: Szomorú olvasni amit a védők teljesítményéről ír. De sajnos nem példa nélküli. Az átlagember, mint... (2018.10.09. 14:54) 289. Debrecen, az nem Kaposvár!
  • Hajnali Blogger: Időről időre beleszaladok ebbe a történetbe, és mindig azzal az érzéssel távozom, hogy tanítani ké... (2018.06.20. 22:03) 286. Rágjuk a gittet!

Linkblog

47. Hetedíziglen

2012.02.06. 15:06 Viszkisdoboz

Mialatt a peremmel foglalkoztam, levelem érkezett a családok kormányától. A gyermekekre és a keresztény értékekre hivatkozó Orbán–kormány ismét nagyszabásút alkotott. Nem volt elég, hogy megalázták azokat, akik korábban hazájukat szolgálva, törvényesen szolgálati nyugállományba vonultak. Most tovább lépnek, és azt üzenik: nem csak rájuk nincs szüksége az új Magyarországnak, de gyermekeikre sem. Ugyanabban az országban, ahol Orbán Viktor a gyermekei után családi kedvezményt vehet igénybe, sok egykori bajtársam és én egy fillért sem kapunk gyermekeink után.

Pártunk és kormányunk egyik dicső, forradalmi tette volt, amikor 2012. január 1-jétől a korhatár előtti öregségi nyugdíjakat, valamint a szolgálati nyugdíjakat visszamenőlegesen megszüntette. Az 1955. évben vagy azt követően született, szolgálati nyugállományban lévő, korábban hivatásos állományú katonák, rendőrök, tűzoltók és büntetés-végrehajtási dolgozók a továbbiakban szolgálati járandóságnak nevezett segélyt kapnak. Miközben „papírjuk” van arról, hogy szolgálati viszonyukat az állami szervek megszüntették, és érdemeik elismerése mellett szolgálati nyugállományba kerültek. 
 
A szolgálati járandóság összegét úgy határozták meg, hogy a jogosultnak a 2011. decemberére járó szolgálati nyugdíj havi összegét csökkentették az egykulcsos személyi jövedelemadó mértékével. 
 
A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság januárban arról értesített, hogy szolgálati nyugdíjamat majd negyvenezer forinttal csökkentette. Azzal vigasztalódtam, hogy az állami adóhatóság igazolása alapján három kiskorú gyerek után családi kedvezményt érvényesíthetek. Mert ez benne van a törvényben, meg a hatóság is erről tájékoztatott.
 
 

 
Nem volt mit tenni, írtam egy levelet a hatóságnak, hogy tájékoztasson, hol tudom beszerezni a családi kedvezmény érvényesítéséhez szükséges igazolást. Folyó év január 25. napján kelt levelében a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság arról tájékoztatott, hogy jogosult vagyok a családi kedvezményre, de kormányunk bölcsen úgy döntött, hogy felül írja a dicsőséges kétharmad által elfogadott törvényt, és az állami adóhatóság legkorábban 2013. június 30. napján adhatja ki nekem az igazolást. Röviden szólva, jogom van, csak igazolás nincs. Igazolás nélkül meg nincs családi kedvezmény. És a kör bezárult.
 
A kormányzati elszámoltatás gépezetébe kerülve állástalanná váltam, nem dolgozhatok ügyvédként és más állást sem sikerült szereznem. Ha lenne munkám, a szolgálati járandóságra sem szorulnék rá, azt mondanám, tegyék az államadósság csökkentő alapba. Oda, ahová még azok sem fizettek be, akik azt fennen meghirdették. Szavaiknak már nem lehet hinni, tetteik pedig meghazudtolják szavaikat.  
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr734071643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.