Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Ha valaki előkészületeket egy bűncselekményre, akkor is elítélhető... (2018.12.08. 21:02) 291. A Tábornok-per 8. évfordulójára
  • krokodil2008: Az aktív vesztegetők akkor még kaphattak "mentességet" meghatározott esetekben. Szóval ebben semmi... (2018.11.10. 10:27) 290. Perbeszéd az ügyészségi „koronatanú” érdekében
  • Mzperx: kissiú! Ha, meg nem volt annyi, akkor meg hagyják már békén a büdös francba!!! Rohadt aljas állam ... (2018.11.09. 22:02) 288. A védők is elfáradtak
  • krokodil2008: Szomorú olvasni amit a védők teljesítményéről ír. De sajnos nem példa nélküli. Az átlagember, mint... (2018.10.09. 14:54) 289. Debrecen, az nem Kaposvár!
  • Hajnali Blogger: Időről időre beleszaladok ebbe a történetbe, és mindig azzal az érzéssel távozom, hogy tanítani ké... (2018.06.20. 22:03) 286. Rágjuk a gittet!

Linkblog

39. Budai Gyula elszólta magát

2012.01.13. 10:44 Viszkisdoboz

Budai Gyula leszámolási kormánybiztos elszólta magát. Leplezetlenül beszélt arról, hogy közpénzen kifejtett „áldásos” tevékenysége politikai jellegű, vagyis belpolitikai okai vannak annak a vesszőfutásnak, amit sok embernek ma el kell szenvednie vagy pallosként a fejük fölött lóg a „Te is sorra kerülhetsz, ha úgy akarjuk!” rémülete. Ugyanis az összjáték az ügyészség és Budai között tetten érthető. Azt eddig is tudtuk, hogy a Fidesz vezetők vagy Fidesz közeli szálak esetében nem kell elszámoltatnia Budai Gyulának, de nyíltan a politikai ellenfelekkel való leszámolás eszközeként működő elszámoltatásról még nem beszéltek kormányzati körökben. Az is érdekes, hogy az amerikai nagykövetség Budai tevékenységét illetően már 2011 áprilisában tájékozódott, bár mint megszoktuk ennél a kormánynál, ez is csak most derült ki.

Nézzük a tényeket: 

Néhány napja a Hír TV-nek Budai Gyula a következőt mondta: „A mostani történések tükrében egyértelműen azt tudom mondani, hogy az amerikai nagykövet nyíltan beleavatkozik a magyarországi belpolitikába….. Én úgy gondolom, hogy sem én, sem más soha nem tett fel olyan kérdéseket, hogy az Amerikai Egyesült Államokban milyen jellegű büntetőeljárások folynak politikusok ellen. A velem folytatott beszélgetés teljes mértékben illeszkedik abba az információgyűjtésbe, ami az előző kormány tagjai ellen indult eljárások tekintetében információgyűjtésnek hívható”.

A Hírszerző részletes és pontos elemzést írt az esetről. Ebből idézek most egy gondolatot:

Budai Gyula kormánybiztos ráhibázott az igazságra. Mégpedig a tekintetben, hogy az információgyűjtés valóban információgyűjtésnek hívható. A diplomaták ugyanis információt szoktak gyűjteni arról az országról, ahol állomásoznak. Demokráciákban a tájékozódás fő forrása természetesen a média, de olyan országokban, ahol nincs szólásszabadság, más csatornákat is kell keresni.

Én azonban egy másik szempontra hívnám fel a figyelmet. Ez a nyilatkozat nem hagy kétséget afelől, hogy kormánybiztos úrnak nem a korábbi kormányhoz esetlegesen köthető bűnesetek leleplezése a célja, hanem a korábbi kormányzati ciklusban szerepet betöltő személyek megbüntetése. Vagyis előbb a célszemély kerül a célkeresztbe, utána kreálódik a nyakába akasztott bűncselekmény. Bár meg kell jegyeznem néha hosszú időnek kell eltelnie, mire a leszámolásra szakosodott, közpénzen finanszírozott átvilágítók vagy minisztériumi bizottságok kitalálják az ürgebőrbe varrt koncepciót. Az ügyek kirobbantásának ideje sem elhanyagolható szempont. Ahogy az osztályharc fokozódik, a letartóztatott vagy meggyanúsított személyek száma szaporodik és egyre gyakrabban nyilatkozik az ügyészség is.

A mi Gyulánknak manapság az a legfőbb problémája, hogy szolgálati Audija nem vadonatúj, nem méltó a magas kormánybiztosi ranghoz, ezért nem tud vele "reprezentálni":

Kész szerencse, hogy ezekben a nélkülözéssel terhes napokban arra azért maradt ideje, hogy kikérje magának, hogy Magyarország egyik legfontosabb stratégiai partnerének hazai képviselője egyáltalán kérdést merészeljen feltenni közmegbízatásának gyümölcseiről. Meg van arról győződve, hogy itt semmi keresni valója nincs egy másik, velünk többszörösen szerződésben álló, demokratikus országnak. Kikéri magának. Mert kormánya ellenfeleivel történő leszámolásának belpolitikai okai vannak, és ehhez külhatalmaknak semmi közük nincs.

Én is a leszámolás alanya vagyok. Eddig is sejtettem, éreztem, hogy az ellenem indított viszkisdobozos büntetőeljárásnak is meg van a politikai hátszele. Annyival vagyok előrébb, hogy most már biztosan tudom.

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr653542278

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elmarasztalták Budait és a Fideszt 2012.01.23. 14:59:01

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése szerint Budai Gyula és a Fidesz megsértette Horváth Klára MSZP-s bábolnai polgármester jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erdős 2012.01.13. 17:50:25

A klubrádióban 2012.1.13-án Bolgár Györgynek nyilatkozik www.klubradio.hu/index.php?id=33%23c