Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

Linkblog

33. Lecsaptak az adócsalóra!

2011.11.18. 14:44 Viszkisdoboz

Pártunk és kormányunk kíméletlen harcot hirdetett az adótartozások ellen és elrendelte azonnali behajtásukat. A statisztikák szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) teszi is a dolgát, és egyre több bírságot szabnak ki. Nemrég fülön is csíptek egy veszedelmes ügyeskedőt, engem.

Szeptemberben a NAV Pest Megyei Adóigazgatósága határozatában mulasztási bírsággal sújtott, mert 2010 december hónapban az egyszerűsített vállalkozói adó alanyaként 2010. évi adófeltöltési kötelezettségemet nem teljesítettem. A határozat ellen fellebbezést jelentettem be. A fellebbezés indokaként előadtam, hogy 2010 december hónapban a Nemzeti Együttműködés Rendszerének első karácsonyán - mint rendszeridegen elem - a hazai büntetés-végrehajtás vendégszeretetét élveztem, ezért nem tudtam kötelezettségemet teljesíteni.

A NAV Pest Megyei Adóigazgatósága, miután minden adatot beszerzett az illetékesektől, a mulasztási bírságot kiszabó határozatát 0-ft-ra módosította. Mondhatjuk, győzött a józan ész, ami a mai világunkban rendkívüli teljesítménynek tűnik, és különös bátorságról tett az  ügyintéző tanúbizonyságot. Reménykedjünk, hogy felettesei nem kiiktatandó rendszerelemként fogják értékelni. 

Az én esetem azonban messze nem számít kivételnek. Ezek után azon már meg sem lepődtem, amikor egykori ügyfelemnek a NAV vagyonszerzési illetéket szabott ki olyan ingatlan tulajdonjogának megszerzése miatt, ami nem következett be és a földhivatali kérelem is csak függőben tartásról szólt. (Ezek ellen a fellebbezést már nem én készítettem el, mert ügyvédként kirostálódtam a nemzeti együttműködésből, és a szakmámban nem dolgozhatok.)

Ez a fajta eljárás azon kívül, hogy a költségeket teljesen feleslegesen növeli, egy dologra jó: a korábbi kormányokat pénzbehajtással vádoló első számú vezető meggyőződhet arról, hogy a hatóság dolgozik és behajt. Hogy mi lesz az eljárások végén? Arról már nem szólnak a statisztikai adatok.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr703394177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SKÁL a KóPé 2012.02.07. 12:48:45

T.Fapál úr!
Önt senki nem nevezte adócsalónak! Ön ellen mulasztási bírságot szabtak ki, mert eljárási kötelezettségében mulasztott!
Fellebezett, mert a mulasztás igazolhatóan önhibáján kívül történt. A fellebbezést a NAV elfogadta és kiszállt a témából. Ez semmilyen formában nem érinti az Ön adófizetői kötelezettségét.

//Mikor a BKV ellenőr kéri a bérletemet (NAV-támadás az adócsaló ellen?) én megmutatom (fellebbezés?) BKV-ellenőr megköszöni (NAV meghátrált?). - nem írnék róla cikket...//

Javaslom: a bejegyzésben takarja ki a számszerű adatokat, némelyik szoros kapcsolatban van az Ön 2010. évi vállalkozói bevételével.