Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Ha valaki előkészületeket egy bűncselekményre, akkor is elítélhető... (2018.12.08. 21:02) 291. A Tábornok-per 8. évfordulójára
  • krokodil2008: Az aktív vesztegetők akkor még kaphattak "mentességet" meghatározott esetekben. Szóval ebben semmi... (2018.11.10. 10:27) 290. Perbeszéd az ügyészségi „koronatanú” érdekében
  • Mzperx: kissiú! Ha, meg nem volt annyi, akkor meg hagyják már békén a büdös francba!!! Rohadt aljas állam ... (2018.11.09. 22:02) 288. A védők is elfáradtak
  • krokodil2008: Szomorú olvasni amit a védők teljesítményéről ír. De sajnos nem példa nélküli. Az átlagember, mint... (2018.10.09. 14:54) 289. Debrecen, az nem Kaposvár!
  • Hajnali Blogger: Időről időre beleszaladok ebbe a történetbe, és mindig azzal az érzéssel távozom, hogy tanítani ké... (2018.06.20. 22:03) 286. Rágjuk a gittet!

Linkblog

31. Irány Kaposvár

2011.11.08. 11:12 Viszkisdoboz

A vádlottak és védőik részére a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa végzést kézbesített, amelynek rendelkező része tartalmazza az újabb bíróság kijelölésére vonatkozó rendelkezést.

Az első fokú eljárást a Somogy Megyei Bíróság Katonai Tanácsának kell lefolytatnia. A dosszié tehát körbejárta a fél országot és most megpihen Kaposváron.

A végzés indokolásából kiderül, hogy

1. L. István Attila dandártábornok és 14 társa ügyét (ahol II. rendű vádlott vagyok) a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Katonai Tanácsa 2011. június 02. napján egyesítette O. János dandártábornok ügyével (tehát O. János dandártábornok az eljárásban vádlott lesz és nem tanú, miként azt a Budapesti Katonai Ügyészség elképzelte),

2. Az egyesítésről szóló végzés ellen a Budapesti Katonai Ügyészség fellebbezést jelentett be, azonban a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa az egyesítést tartalmazó első fokú bírósági határozatot helybenhagyta. A végzés tehát jogerős.

3. Az egyesítésről szóló végzés meghozatalát követően valóban lemondott egy tábornoki rendfokozatú katonai ülnök, így a szükségessé vált az ülnökválasztás vagy a másik bíróság kijelölése,

4. A Legfelsőbb Bíróság jogi álláspontja szerint a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa másik bíróságot jelölhet ki.

Ebben a blogban, mint ígértem, minden iratot nyilvánosságra hozok. A végzést teljes terjedelmében az alábbiakban olvashatja az olvasó.
  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr493363030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.