Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

18. Egy álláshirdetés margójára

2011.08.08. 22:08 Viszkisdoboz

Egy hete adtam fel álláshirdetést az Expressz újság internetes oldalán. Egyes médiumok hírértékű anyagként kezelték a hirdetésemet, így sok ember megtudhatta, hogy munkát keresek.

Amerikai Népszava

ATV.hu

Magyar Nemzet

Klubrádió (interjú Bolgár Györggyel)


Többen kérdezték, hogy komolyan gondolom-e, nem érzem-e megalázónak, hogy egykori államtitkárként munkáért kuncsorgok a nyilvánosság elé. Azt válaszoltam, hogy az lenne a megalázó a magam számára, ha letennék arról, hogy eltartsam a családomat. Tényleg reménykedtem és ma is reménykedem abban, hogy lesznek olyan munkaadók, akiknek szükségük van a szakértelmemre, valamely végzettségeimnek megfelelő szakterületen.

Volt, aki egyenesen rákérdezett, hogy nem „kamu-e” például a betanítói ív- és lánghegesztői végzettségem. Azt válaszoltam, hogy sem most, sem máskor nem állítok valótlant, de most a blogban bemutatom bizonyítványomat is:



Más ismerőseim azon aggódtak, hogy csak kihívom magam ellen a sorsot, és a jobboldali sajtó újra rám fog szállni. Nos, nekik igazuk volt, bár meglepetés nem ért. Az április óta csendes HírTv azonnal ellentámadásba lendült, és híradójában igyekezett megint lejáratni, de ez nem volt elég, a nyári szünetre tekintettel a Célpont műsorában ismétlésre került a honvédelmi viszkisdoboz története.

Az adás miatt a szükséges jogi lépéseket meg fogom tenni. A HírTv műsorai köszönő viszonyban sincsenek – hogy ne legyek sértő - az objektív tényekkel. Ha csak a rólam szóló valótlan híradásaikat nézem, képet kapok arról, mennyi igazság lehet a többi hírükben. Vagy elolvasom a Magyar Nemzet hétfői publicisztikáját, amely az 50-es évek hangján kéri ki magának, hogy egy osztályellenség munkát mer keresni, és szolídan a bebörtönzésemet sürgeti.

Uszítás, hazugság, zsigeri indulatok. Nem csoda, hogy a legtöbb befeketített ember inkább elbújik, megpróbál csöndben maradni. Én erre nem vagyok hajlandó, nem fogok lesütött szemmel járni. És van egy erős „fegyverem” is velük szemben: valódi keresztényként, hívő római katolikusként képes vagyok a megbocsátásra.

Egy hét alatt nyolc állásajánlat érkezett. Tudom, hogy a legtöbb állás nélkül maradt ember még ennyi közül sem válogathat, mégsem mondhatom, hogy az első hét sikert hozott volna. A honvédelmi miniszter természetesen nem kínált fel beosztást a hadseregben és közmunka felügyelői állásra sem érkezett ajánlat. Nem ért meglepetésként, hogy az állami és önkormányzati szervek sem kerestek meg ajánlataikkal. De lakatosként, betanító ív- és lánghegesztőként, sportedzőként, gépészmérnökként vagy szakvizsgázott jogászként sem kaptam állásajánlatot.

Internetes munkára érkezett ajánlat – heti hatezerért – amelyet az ajánlattevő a diákok számára kereset kiegészítésként javasol. Három ajánlat érkezett, amelyben a feladók működő üzlethálózatukba való beszervezés céljából kerestek meg, ahol különféle termékeket kellene árulni, és másokat is be kellene szervezni. Kaptam olyan játékra való felhívást is, ahol kis befektetéssel milliárdokat nyerhetnék. Két ügynöki állásajánlat is jött (biztosítási és pénzügyi közvetítő), amely nem nekem való. Tisztességes ajánlatnak tűntek, de személyiségemtől idegen a különféle biztosítások és egyéb pénzügyi tranzakciók emberekre való rábeszélése. Tudom, hogy ezen a területen nem teljesítenék jól. Kaptam viszont egy konkrét ajánlatot egy vállalkozótól, aki CNC szerszámgépeket javít. A szimpatikus állásajánlatot azonban nem tudtam elfogadni, mert e szerszámgépek javításához semminemű szakértelemmel nem rendelkezem.  

Egyelőre tehát itt tart az álláskeresés, később beszámolok majd a további fejleményekről. Egy pozitív eredményről azonban már most írhatok: a blogomat több ezren olvasták a hirdetésnek köszönhetően, s rengeteg támogató, együtt érző e-mailt kaptam. Ezekből a bátorító üzenetekből sok erőt merítek.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr973135309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hathajó 2011.08.09. 10:59:10

Az látszik az írásból, hogy a tisztelt újságíró vagy nem olvasta el a blogban leírtakat vagy nem akar ezekről tudomást venni.
Viszont megírta a blog nevét, így esetleg akad egy-két olvasó, aki azóta beleolvasott és talán árnyaltabban tudja ezáltal értékelni ezt az ügyet.
Talán.
De olyan érdekes egy ilyen újságíró lelki világába beleképzelni magunkat. Vajon mit érezhet, amikor a tények közt finoman szólva is szelektál? Tényleg ennyire dühös és elvakult lehet? Tényleg csak a gazda akarata számít? Milyen érzés lehet abból élni, hogy tudom magamról: hazudok és másokat félre vezetek? Milyen más emberek vérében gázolni?
Sokáig nem értettem, az ötvenes években az emberek miért vonultak fel boldogan? Miért és hogyan lehetett a nép nevében halálra ítélni a politikai ellenfeleket?
Biztosan akkor is voltak, akik hinni akartak az ügyben, meg olyanok, akik csak beletörődtek.

svejkné 2011.08.09. 17:19:20

Nem győzök csodálkozni, hogy egy nagy példányszámú napilap - még ha jobboldali is- újságírója, Pilhál György honnan veszi a bátorságot, hogy ilyen stílusban nyilatkozzék meg.
Méltatlan ez még a megrendelőihez is.
Szégyen, gyalázat, hogy ilyen elvakult, ocsmány hazugsággal átitatott, gyűlölettől fröcsögő írások megjelenhetnek nyomtatásban. Gondolom, nem kevés pénzt kapott érte.
A Magyar Nemzetben megjelent "publicisztika " írója egy minden erkölcsi normát nélkülöző bértollnok. Jaj, lehet, hogy szegény még sohasem hallott erkölcsről és igazságról?
Gondolom, nagyon szegény ember lehet - mindenféle vonatkozásban- hogy hajlandó ilyen dolgokat megrendelésre teljesíteni, és lejáratni magát efféle förmedvényekkel.
Az írása minősíti őt és a megrendelőit, és a lap szerkesztőségét is.

Carl100 2011.08.09. 21:54:38

Végül is nincs min meglepődni. Lehet, hogy a Magyar Nemzet és a HírTv azon verseng, kinek sikerül gyomorforgatóbb írásokat/cikkeket/riportokat csinálnia. Nehéz eldönteni, melyik undorítóbb.

Carl100 2011.08.09. 21:58:45

Igazat valószínűleg már fizikailag képtelenek írni. Olyan nekik a hazugság, mint egy drogfüggőnek a heroin. Szükségük van rá: nélküle elvonási tünetek jelentkeznek. A "tisztaság" egyenlő a fájdalommal.

grotti 2011.08.12. 15:11:07

A Magyar Nemzet újságírója felületesen tájékozódott. Hogy kedvenc szófordulataival éljek: a megvádolt, sőt bloggerré lefokozott hadpolitikus ezidőtájt nem a luxuslakásában malmozik, hanem kertjében zöldséget-gyümölcsöt termel, csirkét nevel.
Mert első a család! Néha enni kell adni a gyerekeknek.

lofulu 2011.08.14. 07:06:58

A fidesz ostoba.
Meg van írva: ki szelet vet,vihart arat.
Mint egy pusztító vihar, mindent elsöprő pillanat sodorja el majd uralmukat az idő, és mi, ártatlan utódaik meg fogjuk adni az elégtételt áldozataiknak. De ők is elnyerik ezúttal majd büntetésüket!

2012.03.28. 10:57:37

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása