Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Ha valaki előkészületeket egy bűncselekményre, akkor is elítélhető... (2018.12.08. 21:02) 291. A Tábornok-per 8. évfordulójára
  • krokodil2008: Az aktív vesztegetők akkor még kaphattak "mentességet" meghatározott esetekben. Szóval ebben semmi... (2018.11.10. 10:27) 290. Perbeszéd az ügyészségi „koronatanú” érdekében
  • Mzperx: kissiú! Ha, meg nem volt annyi, akkor meg hagyják már békén a büdös francba!!! Rohadt aljas állam ... (2018.11.09. 22:02) 288. A védők is elfáradtak
  • krokodil2008: Szomorú olvasni amit a védők teljesítményéről ír. De sajnos nem példa nélküli. Az átlagember, mint... (2018.10.09. 14:54) 289. Debrecen, az nem Kaposvár!
  • Hajnali Blogger: Időről időre beleszaladok ebbe a történetbe, és mindig azzal az érzéssel távozom, hogy tanítani ké... (2018.06.20. 22:03) 286. Rágjuk a gittet!

Linkblog

5. Venyige utca, az előzetes házban

2011.06.07. 23:04 Viszkisdoboz

Régebben, amikor a temetőbe mentem hozzátartozóim sírjához a Maglódi úton, kezdetben nem értettem, hogy mit csinál az a sok, bőszen mutogató ember az út szélén. Most megízlelhettem belülről is az előzetes ház életét. Egy négy személyes cellába kerültem. Velem együtt megtelt a cella befogadóképessége.

A cellából az utcára lehetett kilátni. Emeletes katonai ágyak szolgáltak alvásra. Egy hideg-meleg vizes csap és egy WC dobta fel a zárka sivárságát. Meleg víz - takarékossági okokból - csak reggel és este volt. Fürdés, hetente egyszer. A társaimnak semmilyük nem volt némi dohány kivételével. Bedobtam a közösbe azt a másfél doboz cigarettát, ami még megmaradt. Sokat beszélgettünk, segítettek eligazodni a büntetés-végrehajtási intézet írott és íratlan szabályaiban, elláttak tanácsokkal. Délelőttönként sétára lehetett menni a tetőre. Cellatársaim tanácsára a szintes közös sétákon adócsalónak adtam ki magam, hogy ne bántsanak. Szép volt a város ilyen magasból. Végre mozoghattam.

Majdnem mindig látni a rabok hozzátartozóit a Venyige utcai börtön előtt. (fotó: origo)

A héten egy kihallgatás alkalmával találkozhattam először feleségemmel pár percre. Végre lett órám és szemüvegem. A kapcsolattartói papíromat az ügyvédem íratta alá feleségemmel, így már csomagot is fogadhattam. Szerencsére a szombati nap munkanap volt, így megérkezett a csomagom. Vasárnap már nem mehettem sétálni, mert szóltak, hogy megjelent a hír a médiumokban előzetes letartóztatásomról. Még aznap összecsomagoltattak velem, aztán mégis úgy döntött valaki, hogy csak hétfőn szállítanak át egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe. A csomagom felét „társaimnál” hagytam, nekik is szükségük volt rá, s én reménykedhettem a következő csomagban, mivel másik bv intézetbe mentem, míg számukra senki nem küldött semmit.

English version

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr662996294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mzperx 2011.07.04. 17:51:09

Nem akarok cinikus lenni, de igen hasznosnak ítélem e sorok olvasását, ha ebben a nagy demokráciában esetleg engem is becsuknak...:))

chilis csokoládé 2011.08.07. 12:59:24

@Mzperx:

Lengyel József magyar kommunista megjárta a sztálini börtönöket és a Gulágot is. Érdemes olvasni. Kicsi, mérges öregúr című novellájában leírta, hogy bebörtönöznek egy egyetemi professzort, aki gyűlöli a dohányzást. De a börtönben kihallgatás közben ellopja a hamutartóból a csikkeket, hogy elvihesse a cellatársainak.

Mzperx 2011.08.07. 21:42:17

@chilis csokoládé:
Köszönöm a javaslatot, a neten fenn van a novella. Szomorú és megható történet. Remélem azóta már változtak a viszonyok és nincs testi fenyítés a fogdában, illetve a kihallgatások alatt. Bár, egy új törvénnyel törvényessé tehetik újra!!!