Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

4. Előzetesben

2011.06.05. 22:32 Viszkisdoboz

Másnap beindult az élet. Reggeli, ebéd, vacsora. Nem tudtam enni és aludni. Reggelente egy óra séta egy zárt helyen, egyedül. El nem tudtam képzelni, hogy Magyarországon még vannak olyan helyek, amelyek az 50-es évek óta nem változtak.

2010. december 5-én, vasárnap délután az előzetes letartóztatás tárgyalására vittek a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa nyomozási bírója elé. A katonai ügyész szökésről, elrejtőzésről, meg bizonyítékok eltüntetéséről beszélt. Azt hittem, van jelentősége annak, amit mondok. Nem volt. A nyomozási bíró elrendelte előzetes letartóztatásomat 30 napra. Az ügyészi indítványnak a szökésre és elrejtőzésre vonatkozó részét a bíró nem fogadta el. Azt már magam sem értettem, hogy milyen bizonyítékokat tüntethettem volna el, és kivel beszélhettem volna össze.

Ha bűnös lennék, akkor ezeket már régen megtehettem volna, hiszen a büntetőeljárásról a jól értesült Magyar Nemzet január óta beszámolt, sőt vallomásokat hozott nyilvánosságra. Fellebbezést jelentettem be a végzés ellen. A katonai ügyész a kapcsolattartást korlátozta: levelezés csak rajta keresztül volt lehetséges, telefonon csak a védővel lehetett beszélni, feleségemmel személyesen csak a katonai ügyészségen az ügyész jelenlétében szabadott találkozni. Az egy hónap alatt kétszer kaptunk 10 percet.

 

2010. december 6-án készített börtönigazolványom

Átszállítottak a Nagy Ignác utcába, ahol a büntetés-végrehajtás átvett a rendőrségtől. Egy három személyes zárkába kerültem, ahol meleg volt, meg lehetett mosakodni és volt WC is. A fogda után Kánaánnak tűnt. Végre nagykabát nélkül aludhattam. Egy estét tartott az ottani tartózkodásom. 2010. december 6-án reggel kilenckor levittek az elosztó helyre és beraktak egy egyszer egy méteres lukba. A szakzsargon „száraz hugyozónak” nevezi az ilyen helyeket.  Késő délután jöttek értem és átvittek a Kőbányán található Venyige utcai előzetes házba. Már este volt, amikor elfoglalhattam újabb „otthonomat”.  

English version

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr962996290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chilis csokoládé 2011.08.07. 12:53:27

Szolzsenyicin írt hasonlókat a sztálini Szovjetunióról.
süti beállítások módosítása