Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

258. A Tábornok-per végnapjai

2017.02.15. 14:34 Viszkisdoboz

A Tábornok-per tárgyalása 2017. február 14. napján csak azért nem maradt el, mert a tanács elnöke leleményesen - az ügyészség hozzájárulásával – elkezdte a nyomozati iratok ismertetését. Vélnénk, a bizonyítási eljárás lezárult, de nem, csak késlekedik!

img_3708.JPG

Az érintett igazságügyi szakértői intézetnek 2017. január 31. napjáig kellett volna korábbi szakvéleményét kiegészítenie, hogy a közepes fokban személyiségzavarban szenvedő „ügyészségi koronatanú”, jelenlegi ügyészségi vádlott (Oláh János volt honvéd tábornok) börtönbeli gyógyszerezése (Rivotril, Frontin, Xanax) befolyásolta-e őt abban, hogy önként és a valóságnak megfelelően legyen képes nyilatkozni.

A Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa végzése szerint az Oláh János-féle vallomásszeletek csak akkor értékelhetőek az első fokú bíróság által bizonyítékként, amennyiben a honvéd tábornok „nem volt tudatmódosító szerek befolyása alatt és vallomását önként, kényszer és fenyegetés hatása nélkül tette meg”.

Nincs könnyű helyzetben a bíróság. Okirati bizonyíték támasztja alá, hogy a vallomástételi időszakban Oláh János tudatmódosító szereket kapott. Az önkéntességet meg csupán vélelmezni tudja, hiszen a tábornok hét éve hallgat, és nem tesz semmiféle vallomást a bíróságoknak. Elmeállapotának kóros állapota miatt persze az is kérdéses lenne, miként kellene értékelni, ha megszólalna.

Az is bizonyítást nyert már, hogy az ügyészség durva műhibát ejtett. Oláh Jánost becsapta, mert büntetlenséget ígért neki. Erre is okirati bizonyíték áll rendelkezésre, ezért a másodfokú bíróság már kizárta egy jelentős részét az ebül beszerzett vallomásnak.  

Dr. Nagy László hadbíró ezredes határozott bírósági fellépést ígért, ezért 2017. március 21. napján tartandó tárgyaláson biztosan megtudhatjuk az igazságügyi elmeszakértőktől, hogy Oláh János volt tábornok pszichotróp anyagok hatása alatt tett gyanúsítotti vallomása értékelhető-e egyáltalán a bíróság által, hogyha igen, akkor annak pontosan milyen korlátjai vannak.

Hetedik éve szívat az ügyészség. Több büntetőeljárást indítottak ellenem, amelyből kettőben már bűncselekmény hiányában felmentettek. Ez a büntetőeljárás volt az első, és mára már az utolsó is egyben. Bár már ebben is egyszer, nem jogerősen bűncselekmény hiányában felmentettek.

A Tábornok-perbe belevarrt viszkis dobozos tényállás az 1950-es évek ügyészi szakmai munka színvonalát tükrözi. Végy egy valódi bűncselekményt (2010 tavaszán tetten értek egy századost, amikor kenőpénzt vett át). Varrd bele a perbe a delikvenst. Azt állítva, hogy ő is a  bűnszövetség, vagy a bűnszervezet tagja volt. Ebben az esetben hihetővé válik, hogy ő is bűnös, még ha nincs is bizonyíték rá!  

Valódi szépségét vádiratnak az mutatja igazán, hogy a tényállás alapja Oláh János volt tábornok börtönben, tudatmódosító szerek hatása alatt tett gyanúsítotti vallomása, és egyben ez a vallomás a tényállás egyetlen bizonyítéka is!

Normális országban erre vádat egy magára valamit adó ügyészség nem emel. Sajnos azonban nem egy normális országban élünk.

A normalitás utolsó védőbástyája a bírósági igazságszolgáltatás, amely képes véget vetni az én üldöztetésemnek is.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr7612263580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 11:57:33

Mocksos szoci tolvajok megfélemlítik a tanukat, és ezt nem is rejtik véka alá.

Hagyó tanúi is sorra mondták vissza az igazságot, holott kiderült az OLAF jelentésből hogy tényleg szétlopták magukat a tetvek.

Fapál is 3 lakást vett kedvezményesen, bagóért Juhász közbenjárására.
Ezek a tények.
Most próbálja megmagyarázni, hogy minden a lopás törvényes volt.

Az a hülye aki hisz ennek a szarházi tolvajnak !

CyberPunK 2017.02.16. 12:40:43

@Ballib cenzúrázók réme 24: Aztán óvatosan, mert még az ügyvéd úr nekiáll perelni. Jogilag nem tolvaj, teljesen törvényes volt. Kár, hogy nálunk nincs esküdtszék, megnézném, ott hogyan adná elő magát. :)
süti beállítások módosítása