Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

256. A barátod ne legyek?

2016.12.07. 19:24 Viszkisdoboz

Oláh János egy szem hazug vallomása alapján már a hetedik évet taposom a Tábornok-perben, mint vádlott. Még mindig első fokon. Igaz, egyszer már bűncselekmény hiányában felmentettek.

Mióta ezt a blogot írom (2011), nem kerültem olyan helyzetbe, hogy a védelem oldalán álló ügyvéd előadást tartson arról, hogy a Tábornok-per nyilvános tárgyalásán miről szabad írni, főként, hogy miről nem. Erre eddig még a katonai ügyészek sem vetemedtek, pedig róluk bármit feltételezek és annak ellenkezőjét is.

Értem én, hogy alapesetben nem túl erkölcsös mások elmeállapotával foglalkozni. Engem se érdekelne, ha nem rángatott volna bele, hogy magát mentse az érintett személy!

Tudomásul veszem, hogy Oláh János volt honvéd tábornokot, a Tábornok-per vádlói által használt hol tanú, hol vádlott marionett bábú volt, hogy börtönéből szabaduljon azokról, és arról költött az ügyészeknek, akikről, és amiről az ügyészek hallani akartak.

A volt tábornoknak eddig egyetlen mentsége volt nagy ívű hazudozásra, hogy nem volt beszámítható, hogy nem tudta mit ír alá. Ezért fogadom a köszöntését, ezért fogadom el a kinyújtott kezét. Ezért bocsátottam meg neki és fogadtam el bocsánatkérő szavait utólag.

Védője most azt szeretné elérni, hogy erről a tényről a közvélemény ne szerezzen tudomást, mert azok sérthetik Oláh János személyhez fűződő jogait. No comment…

bachelor-of-science-in-criminal-justice-criminal-psychology.jpg

Zárt tárgyalást eddig senki nem kért.

A tárgyalás nyilvánossága pedig azt biztosítja, hogy bárki, akit érdekel (korábbi felmentésem óta senkit nem érdekel) az ügy, részt vehet a tárgyaláson. Az ott elhangzottakat jegyzetelheti, ha akarja, ország-világ számára tényszerűen közzé teheti.

Addig, amíg a bíróság indokolt határozatában zárt tárgyalást nem rendel el, továbbra is tájékoztatom a közvéleményt a Tábornok-per megismételt eljárásában történtekről.

Márpedig Oláh tábornok elmebéli állapota kulcsfontosságú ebben az ügyben, mind a vádló, mind a védők, mind a bíróság szempontjából. Sőt, egy sor olyan kérdésre is választ ad, ami normális emberi léptékkel mérve nem volt logikus, és nem volt magyarázható. Soha nem felejtem el, amíg Kaposvárott ki nem derült, hogy komoly bajok vannak a tábornok elmebéli állapotával, a bírósági folyosón csak azt hallottam az általa megvádoltaktól, hogy nem értik, honnan veszi, miért hazudik, nem ilyen embernek ismertük meg. Aztán, amikor kiderült, hogy kóros elmeállapotban tett vallomást, a hangok megszűntek, s helyébe lépett a szánalom.  

A Tábornok-per idei utolsó tárgyalásán vettem részt Debrecenben, 2016. december 06-án. Az igazságszolgáltatás szereplői még mindig az elmeszakértők kirendelésén rugóznak pro és kontra. A védelem azt szeretné, ha a korábban már eljárt orvos szakértők adnának kiegészítő véleményt, mert a büntetés-végrehajtástól megérkezett Oláh János börtönbeli gyógyszerezési naplója (Frontint, Sanaxot és Rivotrilt szedettek vele). Az ügyészek meg új szakértőt akarnak, mert számukra kedvezőtlen a szakvélemény és azt vélelmezik, hogy Oláh János „igazmondó juhász” volt (meg tegyük hozzá, védik a saját bőrüket, mert már arra megy ki a játszadozásuk).

A Kaposvári Törvényszék előtt eljárt orvos szakértők megállapították, hogy Oláh János pszichotróp anyagok nélkül is személyiségzavarban szenvedett a vallomástételi időszakban, ami közepes fokban korlátozta, hogy cselekménye következményeit felismerje.

A katonai tanács elnöke, dr. Nagy László hadbíró ezredes kifejtette, hogy mindenképpen eleget kíván tenni a másodfokú bíróság végzésében foglaltaknak, amelyhez elegendő a szakvélemény kiegészítése.

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa a megismételt eljárást elrendelő végzésében kifejtette, hogy a másodfokú bíróság által ki nem zárt Oláh féle vallomásrészletek csak akkor fogadhatók el bizonyítékként, ha Oláh János „nem volt tudatmódosító szerek befolyása alatt”.

A szakértőknek most arra kell választ adniuk, hogy a dekompenzálódott személyiségzavarral rendelkező volt tábornoknak a börtönben pszichotróp anyagokkal szép rózsaszínűre festett világában tett nyomozati vallomásait a bíróság figyelembe veheti-e a bizonyítékok számbavételekor, ha igen, akkor azt hogyan értékelheti.

2017. február 14-én lesz a következő tárgyalás, addig a szakvélemény-kiegészítés is elkészülhet.

Azt pedig itt és most kell leszögeznem, soha nem voltam Oláh János barátja (bűnsegédje, felbujtója, tettes társa) és nem tervezem, hogy a jövőben lelki társa legyek.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr5112031565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.12.08. 07:20:44

Borzalmas nálunk ami megy, ez a magyar (i)gazságszolgáltatás!!!

krokodil2008 2016.12.08. 09:37:53

Én másként látom. Szerintem abban téved Fapál úr, hogy az Oláh nevezetű személy vallomása alapján tart ellene ennyi ideje az eljárás.

Szerintem:

1. Marha nagy szerencséje van, hogy az ügyészség elbízta magát az eljárásban és csak ezt kreálták. Lehetett volna sokkal rosszabb is! Ha kicsit is jobban ügyelnek a koncepcióra akkor sokkal jobban kidolgozták volna a tanúvallomásokat, gyártottak volna más bizonyítékokat. Fapálnak szerintem igenis szerencséje, hogy csak ezt állították elő, mely termék hibás minősége aztán kibukott.
Szóval persze szomorú, hogy Oláh vallomása mit tartalmaz, hogyan szerezték stb., de egyben szerencse, mert ha ezt az ügyészek előre tudják, tuti gyártottak volna mást is és akkor nem szabadulna még így sem a koncepcióból Fapál.
Ezek az ügyészek még egy jó koncepciós perhez is kevesek voltak."Szakemberek" esetében azonban Fapál helyzete sokkal rosszabb lenne.

2. Azért húzódik el az ügy, mert az igazságszolgáltatásnak nevezett jogszolgáltatás rohadt lassú nálunk. Bekerülsz a darálóba és onnantól kezdve sodródsz. Nem Oláh tehet róla, hogy ritkán vannak tárgyalások, hogy lassú a megkeresések teljesítése, hogy egy tárgyalási nap pár órás tiszta tárgyalási időt jelent stb.

Összefoglalva szerintem nem Oláhra kell haragudni, hanem arra aki őt eszközül használta. Persze Oláh személyesíti meg jelen esetben a problémát, de szerintem ő erről nem tehet. Arról sem tehet, hogy az ügy ilyen hosszan húzódik. Az igazi felelősök meg valószínűleg kitüntetéssel a mellükön, nagy tiszteletnek örvendve a környezetükben, halnak meg.

legeslegujabbkor 2016.12.10. 20:00:03

@krokodil2008: Ez a ne arra haragudjunk, aki üt, hanem az őt mozgató kézre kb. 15 éves korra elmúlik.
Ebben az ügyben akár hitből, akár zsarolásból születik a vallomás, nem menti fel az illetőt semmi.
süti beállítások módosítása