Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

228. A bírák sem félistenek

2016.01.04. 18:08 Viszkisdoboz

Van egy rossz/jó hírem: a félistenek kasztja már nem létezik. A görög-római mitológia mesés félistenei a régmúlt homályába vesztek.

Időnként emlékeztetni kell az állami hatalmat gyakorlókat, hogy a hatalom forrása nem a Fidesz és nem a KDNP, nem Orbán Viktor, hanem az ember. Az adott területen élő emberek összessége, akik természetes hatalmuk egy részéről lemondtak annak érdekében, hogy a maguk fölé emelt közhatalom az ő érdekükben eljárjon. Tisztelje át nem ruházott jogaikat, védelmezze őket és vagyonukat mások kártevéseivel szemben, és a közösség tagjai részére a közjót megvalósítsa.

2016-ra eljutottunk oda, hogy a gondolkodás nélkül megfelelni akarás tömegei kezdik tolni a vezér szekerét. Lassan a gondolatait is kitalálják. A miniszterelnök pedig csak ennek az egymillió új munkahelyesnek szónokol, nekik csurrant-cseppent. 9 millió ember pedig remény és politikai képviselet nélkül maradt. Az ország az alternatívát jelentő politikai ellenzék és az államszervezeti kontroll hiányában menthetetlenül összeomlás felé sodródik.

Formálissá vált a jogállamiság, nem működik a hatalommegosztás. Nincs fék és ellensúly az államszervezetben, amely a magát polihisztornak hívő miniszterelnök ámokfutásának gátat szabna.

Egyetlen reményünk maradt: a harmadik hatalmi ág. A bírói kar. Az emberi jogok őrzője.

Ezért a bíráknak meg KELL őrizniük személyes függetlenségüket olyan körülmények között is, amikor a kormánypárt már megszállta és gyakorolja az igazgatási hatalmat a bíróságok felett.

Az általuk gyakorolt „igazságszolgáltatás” nem Handó Tündéé, nem a Törvényszék elnökéé, hanem a mienk, embereké!

Az ember vele született tulajdonsága és joga az igazságszolgáltatás, amelyet – életünk, szabadságunk és vagyonunk közvetlen védelme kivételével – átruháztunk rájuk, hogy egy formalizált eljárás során – bizonyítékok alapján - döntsenek jogosról vagy jogtalanról, ártatlanságról vagy bűnösségről.

168_ora.jpg                                                                      (fotó: 168óra) 

A bírók nem félistenek, nem kényük és tetszésük szerint ítélkeznek.

Nekünk, embereknek pedig jogos elvárásunk, hogy a bíró bárminemű befolyástól mentesen, kizárólag a törvények alapján hozza meg jogi normaként viselkedő döntését és védelmezze emberi jogainkat!

Mert az a bíró, aki a függetlenségét akként értelmezi, hogy azt csinálok, amit akarok, ahol a tények zavaró körülményként jelentkeznek, az alkalmatlanságáról tesz tanúbizonyságot. Az a bíró, aki a jogszabályi előírásoktól is függetlenné teszi magát, vagy a médiumok útján manipulált közhangulatnak akar megfelelni, az szintén alkalmatlan. Az a bíró, aki nem tudja kikapcsolni szubjektumát, személyes politikai szimpátiáját és így ítélkezik, szintén alkalmatlan. Az a bíró, aki ennél tovább megy, és utasítást fogad el az ítélet tartalmára nézve, vagy e nélkül is ítéleti döntésével meg akar felelni a politikai hatalmat gyakorlók elvárásainak, az nem csak alkalmatlan, de méltatlan is a bírói talárra.

A harmadik hatalmi ágat persze nem könnyű rabigába hajtani. Akadnak azonban olyanok, akik saját gyengeségük miatt hajlandóak személyes függetlenségüket feladni és a politikai hatalmat döntéseikkel kiszolgálni. Olyan döntéseket hoznak, ami kedves a politikai megrendelőnek, kedvesebb a politikai vezetőnek. Hiszem, hogy ők vannak kevesebben.

A függetlennek megmaradók feladata pedig nem túl bonyolult. Ma is olyan döntéseket kell hozni, amit holnap, egy demokratikusan működő államszervezetben is vállalni lehet! Ma is olyan döntéseket lehet csak meghozni, amivel ma nyugodt lelkiismerettel gyermekeink szemébe tudnak nézni, holnap pedig a társadaloméba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr298236966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása