Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

209. Volt-nincs népi ülnök

2015.03.25. 16:58 Viszkisdoboz

Tegnap a Tábornok-per 2.0 tárgyalása volt Debrecenben. Amikor hazaértem, töredelmesen be kell vallanom, hogy berúgtam. És csak másnap álltam neki a poszt megírásának. Ugyanis a papíron gyorsító fokozatra kapcsolt kiemelt büntetőügyben a Debreceni Törvényszéken az átlagos napi tárgyalási idő másfél óra. Igen, jól olvasták: 90 perc/ tárgyalási nap.

De tegnap rekordot döntöttünk!

Öt órát utaztam oda-vissza azért, hogy részt vegyek a tárgyaláson, ahogy az egy tisztességes vádlotthoz illik. A tárgyaláson az 55 tanúból kettőt hallgatott ki a bíróság. Amikor hazafelé indultam, még az autó hűtővize is üzemi hőmérsékleten volt. Nem csoda, mert a tárgyalás 43 percig tartott! Abszolút negatív rekord!

img_0295.JPG

Kiszámoltam, ha így haladunk tovább, akkor kell még egy év a tanúk kihallgatásához, és még egy esztendő az esetleges szakértő kirendeléséhez, valamint a vád-és védőbeszédekhez és az ítélet megírásához. Számításokkal nem kívánok senkit sem untatni, de évente maximum 20 tárgyalási nappal számolva 30 óránál nem tárgyal többet ez a katonai tanács. Mindezt közpénzen, mert a megismételt eljárás költségeit mindenképpen az adófizetők állják.

Összehasonlításul: a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa bő egy év alatt tokkal vonóval lezongorázta a Tábornok-per 1.0-t, amely nem mellékesen a felmentésemmel zárult. Persze könnyű volt nekik! Reggel kilenctől délután négyig is eltartott egy-egy tárgyalás.

Ugyanakkor a Debreceni Törvényszéken egy év alatt eljutottunk a vádlottak egy részének kihallgatásához (akik nem tettek vallomást szóban, azok vallomásait a bíróság még nem olvasta fel). És már két tanút is meghallgatott a tanács!

Hideg zuhanyként ért az a bírósági bejelentés is, hogy dr. Tarcsa Csaba rendőr tábornok, népi ülnök más fontos beosztást kap a belügyminisztertől, ezért a bírósági tanácsból kiválik. Vagyis, a tanács összetételében bekövetkezett változás miatt az egész Tábornok-per 2.0-t – immár harmadszor – elölről kell kezdeni!

Bár arra nem kaptunk magyarázatot, hogy a rendőr tábornok új beosztása mellett miért nem tudja ellátni bírósági feladatait, a katonai tanács elnöke mindenkit megnyugtatott, hogy éppen most van ülnökválasztás, ezért már májusra lesz egy új, tábornoki rendfokozatú népi ülnök.

Hipp-hipp hurrá! Már két hónap múlva kezdődhet elölről a Tábornok-per!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr867304320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása