Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

208. Hetven hazug ember

2015.03.10. 14:47 Viszkisdoboz

Úgy érzem magam, mintha egy olyan filmforgatás kellős közepén ülnék, ahol a rendező egy abszurd és nonszensz helyzetet teremt, amelyről mindenki azt gondolja, hogy ilyen nálunk, egy jogállamban nem történhet meg. A megismételt forgatás (mert az elsőt újra kellett forgatni) most számomra véget ért. Nincs több szerepem a fináléig.

A megismételt eljárásnak Debrecen a helyszíne. Az eredeti per Kaposvárott zajlott, ahol dr. Ifkovics Béla hadbíró ezredes által vezetett katonai tanács bűncselekmény hiányában felmentett az ügyészség vádja alól. A II. fokú bíróság azonban hatályon kívül helyezte ezt az ítéletet. Így került az ügy Debrecenbe.

Most nézzük a vádat, amely az egész ügy abszurditását adja!

O. János egy vádalku keretében született vallomása szerint – megjegyzem, egy gyanúsított büntetlenül hazudhat (!) - ismeretlen időpontban, ismeretlen eredetű összeget vettem át tőle államtitkári dolgozószobámban, és az ismeretlen pénz egy részét viszkis dobozban vittem el a honvédelmi miniszternek.

De az ügyész a viszkis dobozos mesének a felét levágta, és vádjában azt állítja, hogy az ismeretlen eredetű pénzzel kitömött már nem viszkis, hanem piros italos dobozzal elhagytam az irodámat. Pont.

Ezt a vallomást tekinti az ügyészség bizonyítéknak. Igen, a 2000-es évek elején, egy állítólagos Európai Uniós államban vádat emelnek úgy, hogy nincs semmi más az ügyészség kezében, mint egy gyanúsított vallomása valakire, aki ellen nagy lelkesen, szolgai módon (vagyis politikai utasításra) vádat emelnek. Nem nyomoznak, nem néznek utána, még logikailag sem gondolják végig.

15 „vádlott társ” sem korábban, sem most nem tett rám terhelő vallomást. Az alapeljárásban kihallgatott 55 tanú vallomása – akik pedig büntetlenül nem hazudhatnak – hitelt érdemlően bizonyította, hogy nem volt közöm semmilyen visszaosztott pénzekhez.

Tehát az ügyészség azt állítja, hogy 70 ember hazudik, köztük a vád valamennyi tanúja! Ez az igazán abszurd helyzet!

survive-all_hu.jpg

Nem csoda, hogy a viszkis dobozos ügyészi vád Kaposvárott csúfosan elbukott. Vártam, hogy mit lépnek az ügyészek. Hát, semmit! A megismételt eljárásban a vádirat nem változott. Az ügyészség presztízs okokból időhúzásra törekszik. Alaposan feladja a leckét a bíróságnak, hogy az odahordott halmazból maga állapítson meg tényállást, és még keressen hozzá bizonyítékot is.

Persze a tények az ügyészséget nem zavarják, továbbra is egy börtönben tett vallomás miatt vagyok 5. éve vád alá helyezve. Egzisztenciálisan is tönkretettek, mert e vád miatt ügyvédi hivatásomtól törvényük erejénél fogva megfosztottak és semmilyen más munkát nem kapok az egész országban.

A legbosszantóbb az, hogy a vádirati tényállás szó szerint megegyezik O. János gyanúsítotti vallomásával. A bizonyíték pedig maga O. János gyanúsítotti vallomása. Tehát a tényállás és annak bizonyítéka ugyanaz a vallomás. Ez valóban szokatlan és abszurd helyzet!

A normális gyakorlat még abban is kétséget mutat, hogy egy gyanúsítotti vallomás vajon elég-e ahhoz, hogy mást meggyanúsítsunk bűncselekmény elkövetésével, mert egy személyi bizonyíték csak gyanúra ad okot. Egyéb bizonyíték híján pedig vádemelést nem alapozhat meg. Tehát nem lehet egy ember életét azért tönkre tenni, mert valaki – bármilyen oknál fogva – tesz rá egy terhelő vallomást.

Ez volt legalábbis a magyar gyakorlat 2010-ig. Aztán jött a Fidesz, aki eredményt akart felmutatni, bármi áron. A Fidesz ellenzéki nyolc éve alatt azzal hülyítette az embereket, hogy a Gyurcsány kormány lop, csal és hazudik. Hatalomra kerülve kellettek tehát a sztorik, kellettek a használható gyanúsítottak, akik gyakran saját szorult helyzetükből úgy vágták ki magukat, hogy a politikusokra, minisztériumi vezetőkre tettek valótlan vallomásokat. Kellettek ehhez persze olyan politikai inkvizítorok, mint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, aki a médiumok útján vádolt és ítéletet is hozott. Tiszta középkor!

Mára minden lecsillapodott. Budai Gyula hagyatéka tovább él, bár ő mosta kezeit és elvonult államtitkárnak, illetve az új ciklusban most éppen az illiberális állam egyik képviselőjeként keresi a kenyerét. És persze remegő térddel várja az elévülést, hogy gyomorforgató tevékenysége miatt ne lehessen majd felelősségre vonni.

A forgatás március 10. napján elmarad, mert a bíróság hivatalos ok miatt elhalasztotta a tárgyalást, így a folytatásra 2015. március 24-én kerül sor. Természetesen ott leszek minden további tárgyaláson.

Várom a finálét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr517257047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása