Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

207. Sose bízz egy ügyészben

2015.02.24. 14:22 Viszkisdoboz

„Az ügyészség, mivel XVI. r. vádlott vallomását hitelesnek fogadta el, az ő vallomása alapján állapította meg ezen történeti tényállást.” (Kaposvári Törvényszék, ügyészi vádbeszéd)

Nem tetszik a szomszédja, a főnöke, ne adj Isten a felesége? Menjen be a Központi Nyomozó Főügyészségre, jelentse fel, és örökre megszabadulhat tőle! Ezen az ügyészségen hisznek magának! Vallomását alátámasztó bizonyítékok beszerzésével ez az ügyészség nem fárasztja magát. Az Ön vallomása lesz a bizonyíték. Hogy mi támasztja alá a vallomását? Hát a vallomás maga. És már kész is a vád.

A Tábornok-per 2.0 tegnapi tárgyalásán a bíróság meghallgatta az utolsó vádlottat, O. Jánost.

O. János beismerő vallomása, melyet az ügyészeknek tett, az egy szem „bizonyítéka”, mit mondok, a bizonyítékok királynője, a Tábornok-perbe ágyazott viszkis dobozos ügynek, mint politikai marketing terméknek!

A XVI. r. vádlott, a Debreceni Törvényszéken ugyan megjelent, de a katonai tanács előtt nem tett vallomást, kérdésekre sem válaszolt és még arról sem volt hajlandó nyilatkozni, hogy bűnösnek érzi-e magát!

Tehát egy börtönben tett gyanúsítotti vallomás alapján egy volt államtitkárt le lehetett tartóztatni, börtönbe lehetett csukni és még vádat is lehetett emelni ellene! Nem nyomoznak az ügyészek, nem vizsgálódnak, hanem hisznek. Példátlan!

Öt éve állok büntetőeljárás alatt a Központi Nyomozó Főügyészség hitbéli felfogása miatt.

Ezt velem a Fidesz által vezényelt pártügyészség teszi. Jegyezzük meg a nevét, bár remélem, nemsokára csak az ügyészség működését leíró könyvekben lehet majd megtalálni: Központi Nyomozó Főügyészség. Normális jogállami viszonyok esetén ilyen nem fordulhatott volna elő. De ma nincsenek normális viszonyok az állami élet egyetlen területén sem. Miért lenne kivétel az ügyészség, aki kormányzati irányítás alatt egyrészről a politikai ellenfelek ostora, másrészről a kormányzati korrupció leplezője, a feljelentők következetes üldözője?

Még nem derült ki, hogy O. János személyesen a viszkis dobozos legenda kiötlője, vagy az más szellemi terméke. Az azonban tény, hogy ezt a vallomását a Kaposvári Törvényszék a Tábornok-per 1.0-ban kizárta a bizonyítékok közül, mert a katonai ügyészek részéről súlyos eljárási szabálytalanságokkal került beszerzésre. Ezt osztotta részben a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa is, amely megállapította, hogy a vallomás egy részét valóban nem lehet felhasználni a katonai ügyészek jogellenes büntetlenségi ígérete miatt.

Visszatérve O. Jánosra, a XVI. r. vádlott személyi körülményeire nyilatkozva elmondta, hogy jelenleg a Honvéd Kórház pszichiátriai osztályán speciális terápiában részesül. Megjegyzem, hogy a volt tábornokot előzetes letartóztatása alatt a börtönben, a vallomástétele időszakában saját elmondása alapján már gyógyszerezték, és a viszkis dobozos vallomása megtételét követő ügyészi szabadítását követően – immár öt éve – pedig folyamatos pszichiátriai kezelést kap.

Dr. Horváth Z. Péter ügyvéd kérte a bíróságtól O. János feljelentésétől kezdődően a vallomásainak a bizonyítékok köréből történő kirekesztését, mert azok beszerzése nem felelt meg az eljárási szabályoknak. Példaként hozta fel, hogy a kihallgatási jegyzőkönyvek nem tartalmazzák az önvádra kötelezés tilalmára vonatkozó passzusokat, és a volt tábornok elmeműködésének kóros állapota miatt csak korlátozottan volt beszámítható. A védő szerint az ügyészek a volt tábornok vallomását „kicsalták, kicsikarták”, és védence „teljesen téves tudattartalomban” tett vallomást.

Nóvumként a védő azt állította, hogy Hegedűs Antal ügyész tábornok, a Budapesti Katonai Ügyészség volt vezetője, 2010. február 17. napján, törvénytelen módon O. János feljelentő tanúnak teljes büntetlenséget ígért, amit azóta sem vont vissza az ügyészség.

Hegedűs Antal dandártábornok.JPG

                   Dr. Hegedűs Antal ügyész dandártábornok (fotó: Deák Zoltán)

Ez is egy szép történet! 2010. február 17-én O. János egykori honvédtábornok máig ismeretlen körülmények között úgy „döntött”, hogy nem tetszik neki egy másik honvéd ezredes, ezért feljelentést tett ellene, hogy a Honvédelmi Minisztériumban mit hallott róla „pletyka szinten”, hitelt érdemlően. A feljelentő részére bármit is mond, Hegedűs Antal ügyész tábornok azonnal büntetlenséget ígért. Egy tábornok ígért egy másik tábornoknak. Egy hét sem telt el és O. János már gyanúsított volt.

A védő kérte az ügyész tábornok tanúként kihallgatását.

Ezt követően a katonai tanács úgy döntött, hogy biztos, ami biztos, nemcsak a ki nem zárt részeket, hanem O. János teljes nyomozati vallomását felolvassa, és majd a bírói mérlegelési körében dönt arról, hogy a vallomás mely része használható fel és melyik része nem.

És akkor még egyszer elmondom, hogy mindenki megértse: semmiféle 50 %-os megállapodást nem kötöttem sem szóban, sem ráutaló magatartással. O. Jánostól és mástól sem vettem át ún. visszaosztott pénzt vagy korrupcióból, illetve befolyással üzérkedésből származó pénzt. Ebből kifolyólag sem a honvédelmi miniszternek, sem a kabinetfőnökének nem is adhattam át semmiféle pénzt.

A bíróság tanúk kihallgatásával folytatja a bizonyítási eljárást 2015. március 10. napján.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr197211735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ymel 2015.02.25. 02:18:22

Ez nagyon zavaros. Ha ertelmesen atszerkesztened, akkor legalabb erdekes lehetne. Igy azonban csak az latszik, hogy aki nyakig van ebben az ugyben, az mar nem kepes a kivulallok szemevel latni, elvesztette a tortenetmeseles kepesseget. Es igy a lehetoseget is, hogy megertsek, mi a baja, mit akar mondani.

Netuddki. 2015.02.25. 08:14:11

@ymel: Mit nem értesz? A feljelentést tényként veszik, annak igazságtartalmának meg basznak utánajárni. De lehet, hogy ez is a cél. Akkor viszont itt qrva nagy baj van ebben az országban, mert bárkit le lehet csukni bizonyítékok nélkül...

Mzperx 2015.02.25. 08:27:35

@ymel:
Kedves ymel!
Azt kell megértenie az olvasónak, hogy ez egy regény, itt fejezetek vannak, nem önálló posztok, bejegyzések. Olyan, mint egy napló, az események egymásból következnek. Évek óta vezeti az író a blog-naplót.
Ha hirtelen bekapcsolódunk, bizony, elég nehéz pontosan megérteni az előzmények ismerete nélkül. Javaslom elolvasni a jobb oldalon található vastagon szedett szöveget a fénykép alatt, illetve az első 1-2 fejezetet. :)

Mzperx 2015.02.25. 08:35:02

@ymel:
Az ügyészség trehány munkája már a köztörvényes vádaknál is megmutatkozik:
index.hu/belfold/2015/02/24/szigetszentmiklos_gyerekkinzas_gyermekvedelem_itelet_indoklas/#

A vádakat nem bizonyítják, hanem csak beírják a vádiratba amit kitalálnak, amit gondolnak. Ez nem így működik!

BitPork 2015.02.25. 10:02:00

Ez nem csak a katonai ügyészségnél megy így. A jogszabáyli környezet itthon lehetővé teszi ezt, és nincs ok-érdek a megváltoztatására. A NAV a legszembetűnőbb példa: egy fellebbezés esetén nem az előadottakat vizsgálják( tehát pl hogy miért állt elő a helyzet) hanem azt hogy a saját munkatársuk hibázott-e. Ha az eljárásuk mindenben megfelel a törvénynek, akkor nem érdekli őket semmi. Engem most tettek tönkre így - mindenemet elvesztettem.

ymel 2015.02.25. 10:04:25

@Mzperx: így már értem, legalábbis a kontextus magyarázatát. Az első bekezdés még okés önmagában is, de ami utána jön, az katyvasz - 'regénynek', naplónak is. Ezek inkább személyes feljegyzések.

Mzperx 2015.02.25. 13:58:56

@BitPork:
Szomorúan hallom a veszteséget. Ebben az országban csupa vesztes van, rossz helyre születtünk. :(
süti beállítások módosítása