Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

198. A nyakas tábornok

2014.11.28. 12:19 Viszkisdoboz

„Meg kell, hogy mondjam az ügyész úr szavatartó ember, következetes, meg kellene ezért a tulajdonságáért dicsérni. Ugyanis minden ugyanúgy történt, ahogyan előre megmondta, hogy mi lesz, ha nem teszem, amit ő elvár” – mondta a Tábornok-per tárgyalásán az I. r. vádlott.

Tudják Önök, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében hogyan működik az igazságszolgáltatás jutalmazási és a büntetési rendszere? Nos, úgy: Ha az ügyészek elvárásainak megfelelő vallomást tesz minisztériumi vezetőkre (persze kizárólag a korábbi, szocialista kormányok vezetőire), akkor szabadul a börtönből, de még a büntetését is elengedhetik. Ha ellenszegül, akkora börtönben fog megrohadni!

A békési nyakas paraszti családból származó tábornok nem adta be a derekát. Nem volt hajlandó olyan vallomást tenni, amelyet Waltner Roland katonai ügyész elvárt tőle.

Büntetésül egy évig tartotta az ügyészség előzetes letartóztatásban L. István Attila honvéd tábornokot (ebből is 9 hónapig Vácott, magánzárkában csücsült). A katonai ügyész a kapcsolattartást a tábornok közeli hozzátartozóival is korlátozta, hogy a pszichikai hadviselés részeként vallomást csikarjon ki belőle a Honvédelmi Minisztérium felsővezetőire.

A jó kihallgató.jpg

Eljárása nem vezetett eredményre. A tábornok tartotta magát.

A Moszkvába, Minszkbe, Jerevánba és Örményországba akkreditált, a Magyar Köztársaság véderő katonai és légügyi attaséját hazarendelésekor repülőgépéről leszedték a katonai ügyészek, elvettek tőle minden iratot, és már Ferihegyen vallatóra fogták:

Az ügyész az ügyvéd jelenlétét nem tartotta fontosnak, semmit nem tett, azt mondta majd arra is sor kerül és ő maga magyarázta el nekem, mit jelent ez a meggyanúsítás, először szép szóval megpróbált rábeszélni, hogy nekem lesz jobb, ha beismerem, mert akkor enyhébb büntetést kaphatok, sőt, ha segítem az ő munkáját, akkor még ő is tehet lépéseket az én érdekemben.”- ajánlotta fel az ügyész „bajtársi” segítségét a tábornoknak, ahogy később O. János és H. András tábornokoknak.

„Miután én csak az ügyvéddel való konzultációt kértem, mérges lett és már hangos szóval, erőszakosan magyarázta el, mondta el, szinte utasított, hogy ismerjem be a bűncselekményt és tegyek vallomást más ügyekről is, merthogy az ügyészség már tud mindent.

Elővett egy szürke mappát, azt lobogtatta előttem, és arra tekintve sorolta, hogy kikre tegyek terhelő vallomást úgy, ahogy ő kéri. Elmondta, hogy ha nem teszem meg, amit kér, akkor nekem annyi, bemocskolja a múltamat, teljesen szétzilálja a jelenemet, az egzisztenciámat és elveszi mindenem, amim van, tönkre fogja tenni a családomat, nekem ebben az országban nem lesz jövőm. De ha együttműködöm vele és vallomást teszek, elmondok mindent, amit tudok, akkor a súlyos 10 év körüli büntetésemet 7 évre, de akár 5 évre is enyhítheti.” – tett jogellenes ígéretet Waltner Roland a tábornoknak.

Majd „Sorolta a minisztérium volt és akkori vezetőit, akikről, különösen Juhász Ferenc volt miniszterről, Fapál László államtitkárról, Zámbori Mihály kabinetfőnökről, Gömbös János miniszteri biztosról, Szekeres Imre miniszterről és bizonyos cégekkel való kapcsolatukról mondjak terhelő adatokat. Ekkor megint elővett egy több oldalas, gépelt iratcsomót, ami egy szürke papír mappában volt és abból felsorolt különböző cégeket, pl. Nyíruncia Kft, főleg olyanokat, amelyek a minisztériummal szerződéses kapcsolatban álltak a különböző inkurrencia értékesítések vagy megsemmisítések kapcsán. Kérte, hogy ismerjem be az általam egyébként el nem követett bűncselekményeket, mivel én ott voltam főosztályvezető, nekem látnom kellett, hogy mit művelnek a minisztérium vezetői, de ha nem emlékszem, ő segít nekem, hogy mire kellene emlékeznem.” – ilyen irányú segítséget a nyomozás során másoknak is felajánlott Waltner Roland. Volt olyan, aki inkább a börtönt választotta és volt, aki nem.

Nem tudom, ki járt jobban.

L. Isván Attila honvéd tábornok, akit teljesen tönkre tettek, s egy évig rohasztottak börtönben, mert tiszti becsületét megtartva nem tett hazug vallomást feletteseire?

Vagy O. János honvéd tábornok, akit az ügyészeknek sikerült megtörniük, és Waltner Roland katonai ügyész szürke mappájának tartalmát saját szájába véve – szabadulása fejében - hazug vallomást tett a politikai élet és a Honvédelmi Minisztérium számos vezetőjére, így például Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterre, Zámbori Mihály kabinetfőnökére és rám, a tárca akkori közigazgatási államtitkárára? S akit e vallomása után két héttel az ügyész szabadlábra helyezett?

Esetleg a rútul becsapott H. András tábornok, aki hitt a bajtársiasságban? Hegedűs Antal ügyész tábornok szavában?

Mára azonban mindhárman a Tábornok-per foglyai.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr886940111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása