Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

197. Koncepció excel táblázatban – a segítőkész katonai ügyész

2014.11.25. 19:16 Viszkisdoboz

Ma megint tanultam valamit a magyar igazságszolgáltatás mély és sötét bugyrairól. Nem tudom, hogy az ügyészek hol és kitől kapják továbbképzésüket az egyetem elvégzése után az 50-es évek óta, de fantasztikus képességekre tesznek szert. Az már biztos!

Azt hittem, ebben a perben már nem érhetnek meglepetések, de alaposan tévedtem. A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa előtt ma vallomást tett H. András dandártábornok, aki ügyészi, illetve bírósági kérdésekre is válaszolt. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, tartja egy régi közmondás. Az ügyész urak magukra vehették volna, és jobban tették volna, ha nem kérdeznek. A tábornok válaszában borított. A dominósor tovább dőlt.

„Irányított emlékezetem volt, amit az ügyész úr irányított” – mondta H. András tábornok a jobboldali sajtó által az évszázad korrupciós ügyeként emlegetett Tábornok-per mai tárgyalásán. Hozzátette: „Az ügyész úr O. János tábornok vallomását tényként tárta elém. Ha nem mondom azt, amit kell, akkor megyek előzetesbe”.

H. András dandártábornok elmondta, hogy 2010. június elején felhívta telefonon Hegedűs Antal tábornokot, a Budapesti Katonai Ügyészség vezetőjét, és arról érdeklődött nála, hogy a Tábornok-per nyomozása érinti-e az ő szolgálati nyugállományba helyezését. Hegedűs ügyész tábornok azt válaszolta, hogy a nyomozás a nyugállományba helyezését ugyan nem érinti, de fáradjon be a katonai ügyészségre, és beszéljék meg a dolgot.

Másnap H. András tábornok bement a katonai ügyészségre, ahol Hegedűs Antal ügyész tábornok és jobbkeze, Waltner Roland őrnagy, csoportvezető katonai ügyész várta. A hatszemközti tárgyaláson Hegedűs ügyész tábornok közölte H. dandártábornokkal, hogy érintett az ügyben. Hegedűs ügyész tábornok először is leszögezte, hogy O. János tábornok kezdetben nem fogadta el a felajánlott együttműködést, így hamar előzetesben találta magát.

Két választást vázoltak az ügyészek előtte:

1./ Magát is megterhelve feljelentést tesz, és akkor nem kerül előzetes letartóztatásba. Amennyiben vallomása alátámasztja O. János tábornok vallomását, akkor az ügyészség büntetlenséget biztosít vagy a büntetését az ügyészség korlátlanul enyhíti;

2./ De ha nem működik együtt az ügyészséggel, akkor „mehet a többiek után a lecsóba!”.

H. András tábornok úgy érezte, nincs választása. Egyrészt meg akarta őrizni a nyugdíját, másrészt pedig semmiképpen nem akart börtönbe kerülni! Így elfogadta Hegedűs Antal ügyész tábornok ajánlatát és 2010. június 04. napján – önmagát is megterhelve - feljelentést tett.

Az alapos gyanút az ügyészség csak egy héttel a feljelentése után, 2010. június 10. napján közölte H. András tábornokkal, amelynek tényalapja saját feljelentésén és Waltner Roland őrnagy, katonai ügyész előzékeny, mondhatni „bajtársi” segítségén alapult.

Waltner új.jpeg

                   A segítőkész ügyész, aki mára a NER főügyész-helyettese lett

Ugyanis Waltner Roland őrnagy O. János tábornok vallomását egy excel táblázat formájában rögzítette (nevek, cégek, összegek), azt átadta H. András tábornoknak és arra kérte, hogy erre tegyen vallomást. „A kihallgatáson pedig minden kérdés úgy hangzott el, amiben a válasz is benne volt” – mondta H. András tábornok.

Holott az egyetemen tanultak alapján csak a vallomástétel után lehet más vallomásokat a gyanúsított elé tárni. De hát az ügyészségi továbbképzéseken mást tanítanak ezek szerint!

H. András tábornok azt is elmondta, hogy vallomásában csak azért szerepeltem, mert az ügyész úr rám kérdezett! A tábornok nyomozati vallomása során gyanúsítottként és később, jogellenesen kihallgatott, vádlott tanúként is tagadta, hogy közöm lenne a vádbéli cselekményekhez.

A katonai ügyészek a bíróságon nem tiltakoztak! Nem álltak fel, nem verték az asztalt és nem üvöltöttek, hogy a vádlott hazudik!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr836932687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása