Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

191. Állam az államban – ügyészség a neved

2014.10.20. 14:07 Viszkisdoboz

Feljelentésemre, amelyet ismeretlen ügyészek ellen tettem, megérkezett a válasz. Természetesen elutasították. Újra bebizonyosodott, hogy az ősi mondás igaz: Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.

Most, hogy az ügyészek elleni feljelentésemet élből elutasították az ügyészek, röviden ki kell tekintenünk az intézményre, amely közel 70 éve változatlanul működik. Szocialista ügyészségként a párt ökleként jött létre. Képviselte a vádat az 50-es évek koncepciós pereiben, tevékenyen részt vett az 1956-os forradalom-és szabadságharc megtorlásában. Majd a kádári érában közvetlen pártirányítás alatt működött tovább, és annak megszűnte után is, változatlan mentalitással és struktúrával élte meg a rendszerváltást, sőt a 2010-es fülkeforradalmat is. Az illiberális demokrácia időszakában pedig a Központi Nyomozó Főügyészséget helyezték direkt pártirányítás alá, legalábbis tevékenységük erre enged következtetni.

Lássunk egy tipikus példát, amely érzékenyen érinti a jobboldali érzelmű publikumot is. Belegondoltak abba, hogy ez az ügyészség a 2006-os események után a rendőrökre támadó személyeket vádolta meg, s juttatta előzetesbe, majd akár börtönbe is? Majd a semmisségi törvény után mindenfajta kétség nélkül a rendőröket vegzálta, és állította bíróság elé?

Sokszor megírtam, hogy Visinszkij szelleme továbbra is ott van az ügyészségen, és éppen ezért nem fogják megúszni majd egy kisebb reformmal. A teljes nyomozati, vádképviseleti, felügyeleti és egyéb jogosítványaikat újra kell gondolni, és bírósági kontroll alá kell helyezni.

Mert az nem lehet, hogy egy szerv azt csinál, amit akar. Az nem lehet, hogy már a bíróknak is félniük kelljen az ügyészek tevékenységétől. Azt csinálnak, amit akarnak, illetve, amire utasítást kapnak: vagy eltusolják a bűncselekményeket, vagy vádat koholnak, s embereket így tesznek tönkre. Hogy csak a két végletet említsem.

Pedig magának a kormányzópártnak is érdeke lenne, hogy olyan ügyészséget működtessen, amely maradéktalanul betartja a törvényeket. Csak olyan ügyészek dolgozzanak, akik tényleg a törvényesség őrei. Nem tudom, miért gondolja a Fidesz vezetése, hogy ez a prostituálódott ügyészség, ha egyszer úgy alakul (esetleges kormányváltás esetén), nem fog azonnal lecsapni rájuk?

2014. szeptember 30. napján posztolt, 188. bejegyzésemben még azzal biztattam magam, hogy a Tábornok-per ügyészei elleni büntető feljelentésemet az ügyészség élből nem utasította el, sőt a jogállamiság szikráját is felfedezni véltem a Legfőbb Ügyészség határozatában. Aztán be kellett látnom, hogy tévedtem. Amikor ezt a blog bejegyzést írtam, a feljelentésem elutasítását már aláírták, csak 20 nappal később kézbesítették.

Történt ugyanis, hogy a Legfőbb Ügyészség a 2014. szeptember 01. napján postára adott feljelentésem alapján 2014. szeptember 18. napján határozatában – a Központi Nyomozó Főügyészség helyett - a Budapesti Nyomozó Ügyészséget jelölte ki a feljelentésem elbírálására. A kijelölt ügyészség pedig mintegy 4 munkanap alatt beszerezte az iratokat, azokat tanulmányozta és még 12 oldalas elutasító határozatot is írt.

Hollók (veszprzoo.hu).jpg

                                                           (fotó: veszprzoo.hu)

Megjegyzem, 4 nap alatt elolvasni sem lehet az iratokat. Sem engem, mint feljelentőt, sem a többi sértettet nem hallgatta ki tanúként az ügyészség, ami az ügyészségi gyakorlat szerint alapkövetelmény.

A határozat szerint vagy a bűncselekmény, vagy annak gyanúja hiányzik.

Panaszt a határozat ellen csak a 2010. december 03. napján 06.00-kor a lakásomról való ügyészi elhurcolás ellen jelenthetek be, de az sem volt bűncselekmény az ügyészség szerint. Az indokolás szerint a hajnalban megjelenő két ügyész szóban idézett (sic!), én meg eleget tettem az idézésnek, velük mentem. Annak pedig ne tulajdonítsunk jelentőséget, hogy szóban idézni a büntetőeljárási törvény szerint csak a hatóság előtti személyes megjelenés alkalmából történhet. Holott nem én jelentem meg az ügyészségen, hanem ők jelentek meg az én lakásomon. Még azt is megkaphatom a panasz elutasításakor, hogy a nyomozó ügyészek éppen a lakásomat jelölték ki a nyomozó hatóság székhelyéül, és ezért volt szabályos a szóbeli idézés.

Hivatalossá tett panaszomat a következő bejegyzésben teszem közzé. Várom a feljelentésem harmadik és negyedik kiegészítésének elutasító határozatait is, ami már bizonyosan aláírtak csak még nem kézbesítettek.

Tulajdonképpen örülnöm kellene. Sőt, panaszkodni sincs okom. Az ügyészek meg is vádolhattak volna hatóság félrevezetésével, hamis váddal, hamis tanúzással, vagy valamilyen állam elleni bűncselekménnyel. Úgy tűnik, ezt egyelőre megúsztam. Bár előre a medve bőrére már régen nem iszom. Jöhet még egy gyanúsítotti idézés is. Postán. Mert ha megint lakásról idéznek szóban, akkor közlöm, hogy rájuk csapom az ajtót. Kezekre és lábakra vigyázni szíveskedjenek!

Mindegy. A minimális célt elértem: az elévülés megszakadt és újból megkezdődött. Tehát újabb öt év áll annak a rendelkezésére, aki egyszer úgy gondolja, hogy a Tábornok-per nyomozása során elkövetett bűncselekmények miatt rendet kell tenni az ügyészségen és főként a fejekben. Az időmúlás nyomatékos enyhítő körülmény. A politikai játszmákban való részvétel viszont súlyosító.

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr686810791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán Zakar 2014.10.20. 22:02:06

László ! Időnként benézek ide, elolvasom amit írsz. Megnéztem az arcod. Sokra nem mész vele, de én elhiszem, hogy jó ember vagy és amit leírsz az igaz. Drukkolok Neked, hogy bizonyítani tudd az igazad.

ZZ

ostvan2 2014.10.26. 08:16:23

Nagyon sokat lehet tanulni ezekből a posztokból. Alkalmazott jogot!

De hová tűnt Columbo felesége? 2014.11.26. 22:56:01

A neten szörfözgetve tévedtem erre a blogra - és teljesen elképedtem, pedig láttam-tapasztaltam már egyet-s mást.
Elképesztő és döbbenetes.

Kedves László!
Sok erőt és kitartást kívánok, a jog ne csak jogot, hanem igazságot is szolgáltasson számodra.
Ha ilyen emberekből több lenne, nem itt tartanánk.
De sajnos...itt tartunk.

Minden jót!
süti beállítások módosítása