Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

183. A kormányforma: kollégista

2014.07.22. 17:37 Viszkisdoboz

Ez az ország ugyan nem engedhetné meg magának, hogy majd egy évig - a három választás miatt – gyakorlatilag ne történjen semmi. Minden a maga rutinja szerint haladjon, a nehézségi erő forgassa tovább a kerekét. Mégis ez történik. A kormányzati tevékenység 2014-ben minimalizálódott, míg az államtitkárok és helyettes-államtitkárok számát illetően maximalizálódott. Nyilván az olcsóbb állam jegyében. Persze ezzel sem lenne semmi baj, ha jól menne az a bizonyos szekér - amin, ha akarjuk, ha nem, mindannyian rajtaülünk - de nem megy. Csak döcög.

Másrészt örülnünk kellene, mert legalább nem „boldogítanak”, hanem egy kicsit békén hagynak bennünket oda föntről. Nem kell minden nap valami unortodox megoldásnak álcázott, de valójában a maffia valamelyik tagjának egyéni profitot produkáló dolgára felkapni a fejünket.

A napi rutin mozgatja tehát az államgépezetet, Habonyék pedig élénk fantáziáról tanúskodva minden napra tartogatnak valamit, hogy az ellenzéknek legyen min rágódnia, önmagát marcangolnia. Gyakorlatilag az ellenzéki pártok tevékenysége kimerül abban, hogy igyekeznek rátromfolni a másikra, ki a demokratább. Közben pedig az ország végképp elvész alattuk, az emberek pedig egyre jobban elfordulnak a politikától. Egyéni túlélési stratégiákat dolgoznak ki, és már senkit nem érdekelnek a kormánypárti vagy az ellenzéki akciók. Belefásultak.

Lehet Maradna Párt a parlamentben akkor is, ha az ellenzéki képviselők nem vennének részt a törvényalkotásban. Ők akkor is ott lennének, ha kormányzót, és dinasztikus alapon kormányzó-helyettest is választana a parlament 8 évre. A látszat demokrácia színházában kell egy párt, aki bizonyítja: itt többpártrendszer van, és szabad választás alapján nyert hatalmat egy magát jobboldalinak, kereszténynek és konzervatívnak nevezett párt. A valóságban pedig szélsőségesen baloldali programot végrehajtó kollégisták kerültek hatalomra, akik nyíltan a saját klientúrájuknak biztosítják az ország erőforrásait.

Az Orbán rezsim 2014-re már mindent megszerzett magának. Még a baloldaliságot is elorozta. Éppen ezért nincs értelme jobboldali és baloldali programok közötti választásról beszélni. Újra kell definiálni érték alapon azokat a politikai téziseket, amelyek alkalmasak a kormányzók és ellenzéki pártok megkülönböztetésére. Ehhez szükséges az érték tartalmának meghatározása is (pl. sajtószabadság kritériumai), mert e nélkül a kormányzók és ellenzékiek arra a következtetésre jutnának, hogy értékazonosság áll fenn, hiszen mindketten akarják a sajtó szabadságát. Az egyik szavakban, és annak elpusztítására törekszik, a másik pedig a gyakorlatban.

Egy dolog biztosan látszik. A magyar jogállamiság megbukott, a liberális parlamenti demokrácia intézményrendszere nem volt alkalmas a köztársaság védelmére. A Fidesz a demokratikus intézményrendszert kiüresítette, valamennyi hatalmi ágat megragadott és bevezette a kollégista kormányformát (nem összekeverendő a kollegiális kormányformával).

Kollégisták (nepszava.hu).jpg

                                         Kollégisták (fotó: nepszava.hu)

Mi pedig ott vagyunk, mint a rendszerváltáskor. Az állam jogi szervezete önmagában már nem biztosítja mindenki számára a szabadságot és a biztonságot. Elsőrendű fideszes káderek és másodrendű senkik világa alakult ki. A monolitikus hatalomgyakorlás ellenében kell egy közös és teljes ellenzéki fellépés, egy új egységfront, amely nem megoszt, hanem összeköt bennünket. Az egységfront értékmérője az emberi jogok korlátozásmentes biztosítása kell, hogy legyen. Egy új ellenzéki kerekasztal kell tehát, ahol csak a Fidesz utáni Magyarország – emberi jogokon alapuló - alapvető értékeiben kell megállapodni azon kívül, hogy ennek a kormányzatnak – velejéig ható romlottsága miatt – mennie kell. S ha lehet, békésen kell távozásra késztetni őket.

Először azonban végre nevén kell nevezni a gyereket: kollégista kormányformát és azon belül a miniszterelnök egyszemélyi egyeduralmát vezették be. Ezért először is a totalitárius rendszer gerincét kell megtörni. A magát az orbáni rezsim kérlelhetetlen ellenfelének tekintett, valódi ellenzéknek ki kell vonulnia a parlament plenáris üléseiről és nem szabad munkát végezni a bizottságokban sem. Az ellenzéki képviselők személyes jelenlétükkel ne legitimálják a totalitárius rendszert! Minden felelősség kizárólag az állam politikai és jogi szervezetrendszerét megszálló miniszterelnököt és kollégista környezetét, a törvényeket író ügyvédeket, és az azokat megszavazó – gombnyomogató és arctalan - nyájat terhelje. Meg a szégyenszemre maradó álellenzéki, kollaboráns képviselőket.

Mert a jog és a jogtalanság között a határ Magyarországon végképp bizonytalanná vált. A kétharmad által alkotott jogi normában és jogi eljárásokban igazságtalan tartalom is jelentkezik. Határozottan mondjuk ki: azok a törvények, és azok az eljárások, amelyek emberi jogainkat sértik, érvénytelenek! Azt követni nem szabad, mert az emberi jogokba ütköző fideszes törvények, és alantasaik által folyatott jogi eljárások nem alkalmasak arra, hogy a magyar emberek engedelmességi kötelezettsége érvényesüljön (Radbruch).

Arra bíztatok mindenkit, hogy ne mondjon le az emberként bennünket megillető ellenállás jogáról! Ne törődjünk bele a jogaink kijátszásába! Minden nap küzdjünk az egy párti diktatúra, és az azt megtestesítő kollégista maffiaállam elnyomása ellen! Magunkért, gyermekeink jövőjéért, és mindenki másért. Akkor is, ha sokan még mindig nem értik meg, miről beszélünk. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

 

36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr946535297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kozgaztanar 2014.07.23. 09:24:22

ez: "szélsőségesen baloldali programot végrehajtó kollégisták kerültek hatalomra"
badarság
maximum a gazdaságpolitikában vannak baloldali elemek, már amennyiben a baloldali gazdaságpolitikát azonosítjuk az állami szerepvállalás növelésével

midnight coder 2014.07.23. 10:03:08

@kozgaztanar: "már amennyiben a baloldali gazdaságpolitikát azonosítjuk az állami szerepvállalás növelésével"

Ami alapján viszont Hitler is baloldali volt.

Egyébként pedig mindenki sír a bal oldalon a demokratikus fékek felszámolása miatt - viszont kérdem én, hol voltak azok a demokratikus fékek amikor 8 éven át ők lopták szét az országot ?

Rive 2014.07.23. 10:17:23

@midnight coder: "...Hitler is baloldali volt."

Izé, remélem nem mondok újdonságot, de úgy hívták az egész bagázst, hogy nemzeti_szocialista_.

♔batyu♔ 2014.07.23. 10:21:40

Azért az nem semmi, amikor a ballibsiknél a baloldali lett a szitokszó.

Azért elárulom, nem azért vagytok a kukában, mert ballibsik vagytok és azért sem, mert politikusaitok nagyrésze Szekerestől Schifferig a kádár rendszerben is hatalomban, a ballibsi média pedig akkor is státuszban lenne.

♔batyu♔ 2014.07.23. 10:23:16

@kozgaztanar: Válság idején az állami szerepvállalás a legnagyobb kapitalizmusban is növekszik, ez természetes és ez a formája nem baloldali elem.

kissiú 2014.07.23. 10:25:49

Kedves László,

nem értem miért lesz jobb, ha kivonul az ellenzék. És hogy miért baj, ha az LMP legalább néha ráolvassa a kormány fejére az aktuális (törvénnyel-védett) csalásait. Fel nem foghatom, hogy miért nem kapaszkodott pl. bele az MSZP a NAV-botrányba.

Legitimizálunk valamit, attól hogy nemmel szavazunk rá?

Rive 2014.07.23. 10:31:04

A poszthoz: nagyjából OK.

Annyi még hozzá, hogy az előző rendszerváltásnál elkövetett hibát - az előző rendszer elemeinek túlélését biztosító háttéralkuk megkötése - ezúttal nem szabad elkövetni. A kivonuláson, a saját fórumokon túl az is egy követelmény, hogy a Fidesz többé nem tárgyalópartner, semmiben, senki számára.

Extra, hogy a fideszzombik se - és ez nem cenzúra, hanem épp ellenkezőleg: a társadalom jogainak védelme azok ellen, akik már a nyelvet, a párbeszéd formáit is megpróbálják ellehetetleníteni.

~ ennyi. A fidesszel együtt a fidesz által alkotott romboló tematizálásnak, zombihadnak, nyelvi 'leleményeknek' is menniük kell.

midnight coder 2014.07.23. 10:35:30

@Rive: Ehhez képest mind a cuculizmusban, mind azóta a baloldal elsősorban úgy határozza meg magát, mint Hitlerék ellenpólusa. A németeknél is a vörösnácik és a neonácik verik egymást a mai napig, illetve anno a Kádár rendszerben erősen próbálták összemosni a kapitalizmust is Hitlerékkel.

Netuddki. 2014.07.23. 10:36:24

Teljesen felesleges oldalakról beszélni. Egy bűnszervezet, maffia irányítja az országot.

midnight coder 2014.07.23. 10:37:43

@Rive: Aha. Szóval, a demokrácia szent nevében zárjuk ki a társadalom 2/3-át a politizálásból.

Rive 2014.07.23. 10:42:17

@midnight coder: a jobboldal szerint ugyanakkor a nemzeti- és klasszikus/korai orosz szocializmus igen sok hasonló vonással rendelkezett.

Szerintem meg egy több, mint ötven évvel ezelőtti, egy adott történelmi/gazdasági helyzetre reflektáló fejlemény volt az egész amit totál hülyeség a mai 'jobb' és 'bal' viszonyrendszerében értelmezni: pláne hülyeség a mai hazai (!) jobb és bal viszonyrendszerében értelmezni a mai (hazai) jobb és bal mélyreható értelmezése nélkül.

♔batyu♔ 2014.07.23. 10:43:03

@midnight coder: Olyan ez is mint az antiszemitizmus. Egy (zsidók által végzett) vizsgálat szerint Mo. lakosainak döntő többsége antiszemita.

Egy átlag balliberális szerint pedig fidesz-zombi.

Ezzel mintegy jól ki is rekesztik magukat.

Rive 2014.07.23. 10:45:04

@midnight coder: látom, az kimaradt, hogy a fidesz nem képviseli a társadalom kétharmadát, közel sem.

Köszönöm, hogy inkonzisztens, a fogalmakat összemosó, értelmetlen hozzászólásoddal alátámasztottad a leírt gondolataimat.

~ ennyi elég is.

midnight coder 2014.07.23. 10:48:45

@♔batyu♔: Amiből ki lehet indulni, az a választás. Persze, a szocik kedvenc érve, hogy a többség nem szavazott - de azt, hogy ha szavaztak volna akkor kire szavaznak, soha nem tudjuk meg. Amúgy pedig ez kb. minden választásra igaz.

De egy biztos: annak a pártnak, akik kétszer egymás után 2/3-ot szerez, elég erős társadalmi bázisa van. Vagy nagyon nagy közutálatnak örvendő ellenzéke...

♔batyu♔ 2014.07.23. 10:52:47

@midnight coder: Ezt az érvet tőlük én sem értem, hiszen a szavazás az arányokról szól, azaz a ballibsik akkor is pontosan ugyanilyen nagyot buknak, ha mindenki elmegy szavazni.

Az az érv, hogy az otthonmaradók ballibsi szavazók különösen annak fényében marhaság, hogy a ballibsi kampány fő eleme az volt, aki otthon marad, az a fideszre szavaz.

midnight coder 2014.07.23. 10:55:15

@Rive: Igazad van, ma már elég nehéz definiálni az oldalakat. Kit képvisel ma a baloldal ? A versenyszférában dolgozókat ? Vagy a belőlük élő közszolgákat, segílykéseket ? Azzal tesz-e jót állam bácsi, ha növeli Pl. a cégek adóját, azaz a csúf kapitalistáktól elveszi a pénzt és odaadja a szegényeknek ? Aminek persze az a következménye, hogy a foglalkoztató cégek elmennek az országból és jól lemegy a munkaerő ára, és persze az adóbevételek is...

A jobb oldal ma szintén nehezen definiálható. Van persze az Isten, Család, Haza, de szerintem a mai jobboldali szavazók elég nagy része nem vallásos, és simán külföldre költözik ha úgy hozza a sora.

Egéridomár 2014.07.23. 11:02:54

@midnight coder: Aha, 2/3-át. :D
Még leírni is vicc.

♔batyu♔ 2014.07.23. 11:15:54

@midnight coder: Ez tévedés, ballib sugallat, az Index rendszeresen él vele, hogy szűkítse a jobboldali kategóriát.

A jobboldali halmaz tartalmazhatja a nem vallásos embereket és a vallásosok közül nem csak a keresztényeket, hanem zsidókat, stb. is. Valószínűleg ma sincs olyan magát jobboldalinak meghatározó civil szervezet, amelynek ne lenne, ráadásul aktív zsidó tagja. (A mienknek is van).

Inkább család, haza és a balliberális hatalom elutasítása a meghatározó.

midnight coder 2014.07.23. 11:20:52

@Egéridomár: Nézd, a választások leginkább egy közvéleménykutatásnak foghatók fel, és mivel viszonylag nagy létszámú minta, így aránylag reprezentatívnak tekinthető, ráadásul súlyozott abból a szempontból, hogy a politikailag aktív népesség nagyobb létszámban van jelen mint az, akit egyáltalán nem érdekel a téma, vagy nem képes véleményt alkotni.

♔batyu♔ 2014.07.23. 11:27:19

@midnight coder: Elhiheted, az égvilágon semmi problémája nem lenne ezzel a választással, ha Orbán azt mondta volna, nyertünk, de átadjuk a hatalmat az MSZP-nek azzal a feltétellel, hogy Fodor lesz a miniszterelnök.

Elhiheted, nem reklamálna, hogy mekkora arculköpése ez a demokráciának. A többi ballib "demokrata" sem reklamálna.

diszkriminans (törölt) 2014.07.23. 11:34:55

@midnight coder:
Valójában sokkal több dimenzió van, mint bal-jobb, gazdaságpolitikailag Hitler baloldali volt, a komcsik nem ebből a szempontból határozzák meg magukat ellenpólusként.

diszkriminans (törölt) 2014.07.23. 11:36:25

@♔batyu♔:
A baloldali egy olyan országban, amely szélsőségesen baloldali irányba tart gazdaságpolitikailag, és nem baloldali párt be sem jutott a parlamentbe, igenis szitokszó a gondolkodó emberek számára, te pedig a gondolkodó embereket szoktad leginkább ballibsinek nevezni, nem az MSZP és társainak a híveit.

♔batyu♔ 2014.07.23. 12:00:51

@diszkriminans: Orbán gazdaságpolitikailag miért tart szélsőségesen baloldali irányba?

Az így gondolkodó embereket egyébként nem ballibsinek szoktam hívni. Egy gondolkodó ballibsi ugyanis nem ír le ekkora marhaságot.

♔batyu♔ 2014.07.23. 12:43:03

"Cigarettára és sörre költötte a Liberális Fiatalok Egyesülete a Norvég Alapból kapott támogatás egy részét, ám a balliberális kötődésű Ökotárs Alapítvány ebben semmi kivetnivalót nem talált. "

nemzeti.net/l.php?u=2256089

Ez itt csak egy apró példa a sok közül, de a balliberális kormány valószínűleg egyébként megnyerte volna 2010-ben a választásokat, ha a haveroknak adják az erőforrásokat, de azok okosan használják fel.

Vannak akik még ehhez is hülyék.

♔batyu♔ 2014.07.23. 12:45:27

Annak idején valahogy elmaradt a felháborodás, amikor Lamperth Mónika elszólta magát, a balliberális önkormányzatok kapnak támogatást.

Továbbá van itt olyan balliberális aki azt gondolja, SZDSZ-ék, MSZP-ék nem a saját kapcsolatrendszerüket támogatták?

Az ilyen posztokat nem is értem.

biobender 2014.07.23. 13:03:31

@midnight coder: Ugye latod a kulonbseget, de ha megsem egy apro kerdes: lehetett anno nepszavazast tartani? lehet ma? Nos gondolkozz el ezen egy picit.

Ha sikerul eredemenyre jutnod, a kovetkezo nehezebb kerdes: mi volt az alkotmanybirosag szerepe anno es mi a szerepe a ma annak nevezett csocseleke.
Aztan innen folytasd, ha tudodo.

turista a saját országában 2014.07.23. 13:23:18

Abban mi a baloldali, hogy 4 év óta ott tesznek be a szegényeknek, a hátrányos helyzetű társadalmi rétegeknek, ahol csak tudnak?!

turista a saját országában 2014.07.23. 13:29:58

Ezeknél még a kommunisták is jobbak voltak. Háztáji, maszek, vállalati üdülő, trabant...az egypárti diktatúráért "cserébe" kapott a lakosság viszonylagos jólélet - főleg a '60-as évektől. Ma még ez sincs. Csak züllés.

diszkriminans (törölt) 2014.07.23. 13:54:27

@♔batyu♔:
"Orbán gazdaságpolitikailag miért tart szélsőségesen baloldali irányba? "

Mert erre van igény.

Tudom nem így kérdezted a miértet, hanem magyarázatot vártál, én viszont azt mondom, próbálj meg nyitott szemmel tájékozódni, és meglátod%

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.23. 14:03:41

@midnight coder: Így van. Emútnyócévezzünk egy jót. Más nem nagyon van.

Akkor is szar volt, ma is szar, de akkor még voltak fékek és ellensúlyok. Ma már ez sem működik. Hurrá!

♔batyu♔ 2014.07.23. 15:02:27

@Pocakos focista: Nem b+, majd megússza kártékony kormányod. Talán dicsérnünk kellene? Remélem, még 30 évig közelébe nem kerülnek a kormányzásnak.

J.László 2014.07.23. 15:18:12

"Szélsőségesen baloldali programot végrehajtó kollégisták kerültek hatalomra"

Marhaság.

eloi 2014.07.23. 15:57:49

@diszkriminans: Két nagy szocialista rendszer konkurált egymással. A nemzeti és az internacionalista szocialista rendszer. Előbbi működött Németországban (NAZI), Olaszországban (fasiszta), és többek között nálunk is (hungarista). Mind a szocialista eszme egy-egy nemzeti kibontása volt.
A másik típus hazája volt a Szovjetunió, ahol a szovjet-bolsevik szocializmus típus működött. (Első lépés a kommunizmus felé.)
A legtöbb vonásban, elvekben meg is egyeztek. Néhány dologban nem. Egyik ilyen volt, hogy az egyébként is soknemzetiségű Szovjetunióban (Orosz Birodalomban) nem lehetett igazán nemzeti/nemzetiségi szocializmust csinálni. Mivel nem működött volna, hogy csak egy kiemelt nemzet (a többségi orosz) legyen a kedvezményezettje a rendszernek. Ezt csak a viszonylag homogén nemzetiségű országokban volt járható út.
Tehát az egyik szocialista rendszerben nemzeti(ségi) alapon kezdték a társadalom átalakítását, "megtisztítását", a másikban pedig társadalmi osztály alapon.
Az egyikben a származást tették meg ideológiai alapnak (árják - alsóbbrendű népek), a másikban a társadalmi osztályt (munkás-paraszt - mindenki más).
Egy kutya két kölyke.
(Lásd még a Szovjet sztori című dok. filmet!)
süti beállítások módosítása