Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

179. Újra az arénában

2014.05.29. 12:17 Viszkisdoboz

„Panem et circenses” – üvöltötte a római plebsz, s a császár teljesítette a nép akaratát. A rezsicsökkentéssel és családi adókedvezménnyel megfejelt egykulcsos adórendszer bódítja a népet, az elszámoltatási cirkusz pedig ámulatba ejti őket. A Tábornok-per lehetne egy véres gladiátorjáték is, de helyette a magyar valóságban csak egy ügyészi bohózatra telik. A vád egyszer már teljesen kudarcba fulladt Kaposvárott, de az ügyészek a másodfokú bíróságtól kaptak még egy lehetőséget, hogy bizonyítsanak.

Az arénából a Hír Tv élő közvetítéssel szórakoztatja majd a saját közönségét (mint azt korábban is megtette), amely plebsz, ki tudja milyen erkölcsök mentén mindig vért kíván. Ez a közönség lefelé tartott nagy ujjal elveti az ártatlanság vélelmét, nem az igazságot szomjúhozza, hanem a sajtója által előre megírt és beharangozott bűnösség beteljesülését várja.

Lassan már megszokom, hogy a jobboldali sajtó munkatársai hamarabb írják meg, hogy mi fog történni a bírósági arénában ügyemben, minthogy arról érintettként tudomást szereznék.

Ezért tulajdonképpen meg sem lepődtem, amikor Orbán miniszterelnökké választása napján a Magyar Nemzet megírta, a Hír Tv bemondta, hogy június közepén újrakezdődik a Tábornok-per Debrecenben. Ezért aztán egy posztban kértem a törvényszéktől, hogy nekem is küldjön már idézést, mert fel sem merült bennem, hogy a bíróság úgy tájékoztatja a sajtót a tárgyalás megkezdéséről, hogy az abban érintett személyek idézése nem történt meg. És láss csodát! A véletlenek összjátéka okán aztán június közepére a bíróság hivatalosan is kiküldte a Tábornok-per idézését az első tárgyalásra.

Idézés Debrecen 001.jpg

Mivel a bírósági tárgyaláson hang- vagy képfelvételt csak az érintett hozzájárulásával szabad készíteni, ahhoz már most hozzájárulok. Cserébe semmi mást nem kérek, csak korrekt tájékoztatást.

Tehát, Hölgyeim és Uraim! Folytatjuk! Az előadás helyszíne változik, egy-két szereplő kicserélődik, de a bohózatot úja kezdjük. Mindenki újra eljátssza a maga szerepét. A fegyveregyenlőség elve alapján a vádlónak semmivel sem lesz több joga, mint a vádlottnak vagy a védőnek, s a bizonyítási kötelezettség is a katonai ügyészt terheli. Mert, mint azt Kaposvárott a bíróság is kőbe véste: a vádirat az nem bizonyíték, abba bármit le lehet írni.

Mi várható az első felvonásban? A vádlottak és a védők számbavétele. Ha a nyomozó ügyészek látják el a vádképviseletet, akkor a kizárási indítványok megtétele. Egyéb sóhaj, panasz és kérelem a bírósághoz.

Bár ebben kevéssé bízom, de talán a tárgyalás megkezdésére is sor kerül a vádirat és a II. fokú bíróság végzésének felolvasásával.

A tárgyalás természetesen nyilvános, így azon bárki részt vehet. Sőt, mindenkit arra bíztatok, jöjjön el és legyen tanúja a bíróság részrehajlásmentes eljárásának. Sokan hívtak, amikor megtudták, hogy Debrecenbe kerül az ügy, hogy ott az igazságomat nem találom majd meg. Én nem hiszek ebben. A büntetőeljárási törvény ugyanis nem megyénként és nem katonai tanácsonként tartalmaz előírásokat, ezért nincs okom kételkedni abban, hogy a Debreceni Törvényszék maradéktalanul betartja majd az anyagi és az eljárási szabályokat. Meg a másodfokú bíróság végzésében foglaltakat.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr56227422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2014.05.29. 16:00:11

én azt látom, hogy az MNO cikke május 10-én jelent meg, míg a bíró május 20-án tűzte ki a tárgyalás napját. nem vagyok járatos büntetőügyekben (mint ahogy kémeprekben sem), de egy feljelentést megér ismeretlen tettes ellen, aki -nyilvánvalóan- kémkedés útján (betöréssel stb.) szerzett információkat a bíróságról.
:D
süti beállítások módosítása