Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

177. A lakás-ügy ítéletének margójára

2014.05.17. 19:12 Viszkisdoboz

Van egy jó hírem jobbra és balra is.

Mindazok, akik úgy töltöttek be állami vezetői tisztséget (közigazgatási és helyettes államtitkárok) vagy a Kormány, illetve a miniszterelnök döntése alapján államtitkári juttatásokra voltak jogosultak (országos parancsnokok és helyetteseik), hogy közben szolgálati jogviszonyban is álltak és szolgálati lakásukat megvásárolták, egyelőre megnyugodhatnak. Az ügyészség elvesztette – első fokon – azt a pert, ami lehetővé tette volna, hogy tőlük is visszavegyék a részükre jogszerűen kiutalt, majd kedvezményesen megvásárolt szolgálati lakásaikat.

Persze mindannyian tudjuk, hogy valójában eddig sem volt félni valójuk, mert az ügyészséget nem az állami vagyon megóvásának nemes szándéka vezette. Meg aztán saját embereikre is lőni kellett volna. A célszemélyek gondosan ki lettek választva. Az idő pedig telik, az elévülés meg folyik.

Az elszámoltatási paródia egyik fontos állomása volt a lakás-ügy, ahol Budai Gyula feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészség egy minisztert és egy államtitkárt vádolt meg bűncselekmény (hűtlen kezelés) elkövetésével. A bíróság első fokon a vádlottakat felmentette, és ítéletében megállapította, hogy Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter és Fapál László volt közigazgatási államtitkár nem követett el bűncselekményt.

fapaljuhasz magyarhirlap_1.png

                                   A megvádoltak (fotó: magyarhirlap.hu)

Az ügy azért vérlázító, mert a szakminiszter, Hende Csaba is úgy látta, hogy nem követtünk el törvénybe ütközőt, sőt, maga a feljelentő, Budai Gyula is úgy látta, hogy a „formális jogszabályi előírások betartásával” követtünk el bűncselekményt, ami azért lássuk be, nonszensz.

Aztán az ügyészség „nyomozott”. Kitapinthatóvá vált a politikai koncepció. A viszkis dobozos ügyet igyekeztek összemosni ezzel az üggyel, többek között tanúként hallgattak ki több olyan személyt, akik akkor már a Tábornok-per vádlottjai voltak. De nem a lakás- ügyről kérdezgették őket, hanem arról, hogy kapott-e Juhász Ferenc vagy Fapál László vesztegetésből származó pénzt. Majd az ügyész – vélelmezhetően - a jelen lévő Magyar Nemzet című napilap (alias Haraszti Gyula) és Hír Tv tudósítóinak kedvéért a tárgyaláson is kérte e tanúk vallomásának felolvasását, amit a bíróság viszont elutasított. Hozzá teszem zárójeles megjegyzésként, a lakás-ügyről egyikük sem tudott érdemben semmit sem mondani. A legviccesebb az a vallomás volt, amelyikben a tanú közölte, hogy ő az újságban olvasta, hogy én szolgálati lakást vásároltam. Természetesen azt is elmondták, hogy ők nem tudnak semmilyen vesztegetésről. Tehát a bíróság - szerintem - csak nem akarta tovább égetni a vádhatóságot, ezért nem engedte felolvasni ezeket a tanúvallomásokat.

Aztán jött a vádemelés, ami olyan jóra sikeredett, hogy a bíróság első körben visszaadta az ügyészségnek kiegészítésre, azzal, hogy szíveskedjék már megjelölni a megsértett jogszabályokat, meg az elkövetési magatartásokat, mert az nem derült ki a vádiratból. A vádirat kiegészítésével sem mentünk sokra, még nagyobb lett a káosz az ügyben.

Lakás ügy katonai ügyésze.jpg

                                           Az ügyész (fotó: Deák Zoltán)

Az ügyész a tárgyaláson is állandóan lavírozott a megsértett jogszabályt illetően, ami miatt sokszor azt sem tudtuk, hogy mi ellen is kellene védekeznünk. Végül a vádbeszédben az ügyész már arra az álláspontra helyezkedett, hogy minden rendben volt ugyan, de nem azt a szabályt kellett volna alkalmazni, hanem másikat. Hogy miért? Csak – az ügyész indoklása szerint.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság aztán 2014. február 28. napján minden vád alól felmentett bennünket.

DSC_1180.jpg

                                    A bíróság (fotó: Deák Zoltán)

Az ítélet az ügyész fellebbezése miatt nem emelkedett azonnal jogerőre. Az ügyben majd a Fővárosi Törvényszék hozza meg a végleges döntést. Idézést még nem kaptam, de figyelem a Magyar Nemzetet, hátha ők hamarabb tudják meg, hogy mikor lesz tárgyalás, mint én.

A bíróság írásbeli ítéletének indokolása múlt héten megérkezett. Ígéretemhez híven, mely szerint nem csak törekszem, hanem tényszerűen írom le a vádhatóság ámokfutását és ezzel hányattatásunk történetét, most több posztban is az ítéletből fogok idézni.

„A bíróság a lakáselidegenítés kapcsán azt állapította meg, hogy Juhász Ferenc I. r. vádlott a dr. Fapál László által bérelt lakás elidegenítésre történő kijelölésekor a jogszabályban foglalt kötelezettségeket nem szegte meg, az eljárás során a reá vonatkozó 6/1994. (IV. 30.) HM rendelet szabályait betartva járt el, és olyan szándék sem vezette, hogy a Honvédelmi Minisztériumnak vagyoni hátrányt okozzon. Nincs ugyanis olyan jogszabály, amely egyértelműen arra kötelezte volna Juhász Ferenc I. r. vádlottat, hogy a kettős jogállású – szolgálati viszonyban álló katona és állami vezető – dr. Fapál László II. r. vádlott lakáshoz juttatásakor, illetve a lakás elidegenítésekor ne a Honvédelmi Minisztérium rendelkezése alatt álló lakások és helyiségek bérletéről, elidegenítéséről, valamint a lakhatás támogatásáról szóló 6/1994. (IV. 30.) HM rendelet, hanem az állami vezetői juttatások jogosultságának feltételeiről szóló 131/1887. (VII. 24.) Kormányrendelet szabályait alkalmazza.

A bíróság azt állapította meg, hogy Juhász Ferenc a lakás elidegenítésekor mérlegelési jogkörében eljárva az SZMSZ-ben (megjegyzés: Szervezeti- és Működési Szabályzat) és a 6/1994. (IV. 30.) HM rendeletben előírt eljárást betartva, az előterjesztők javaslatait figyelembe véve hozott döntést, amely nem tekinthető jogszerűtlennek, így ezzel a magatartásával bűncselekményt nem valósított meg. Azt állapította meg továbbá, hogy dr. Fapál László semmilyen bűncselekmény elkövetésére nem bírta rá Juhász Ferenc I. r. vádlottat, és ő maga sem követte el a vádban terhére rótt bűncselekményt.”

Folytatása következik.

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr36178301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutyabarát 2014.05.18. 09:47:30

Egyszer eljő az igazság, és a hamisan vádlók ülnek majd a vádlottak padján. Pártállami módszereik kiderülnek.

Hannibal ante portas 2014.05.18. 11:06:38

A pártállami módszerek még sokáig kísértenek, emlékezzünk csak meg Keller László áldásos és sikertelen működédéről. Néhány évtized puha diktatúra több mentális kárt okozott, mintha kemény uralom lett volna. Talán az unokáink majd.

Hannibal ante portas 2014.05.18. 11:10:36

Ja, majd elfelejtettem: mindentől függetlenül a wiszkis és Nokiás dobozok igazsága bőven belefér a történetbe. Al Caponétsem gyilkosságok miatt csukták le. Szóval, hogy valami nem bizonyítható a törvény szerint még nem jelenti azt, hogy nem történt meg. Csak annyit, hogy a vádhatóság tehetségtelen. Éppen ezért Fapál és Juhász urak becsületéért nem tenném tűzbe a kezem.

Kerek négyszög 2014.05.18. 11:20:08

@Hannibal ante portas:

"emlékezzünk csak meg Keller László áldásos és sikertelen működédéről."

Ja, amikor Polt Péter fideszes főügyész sorozatosan tiltotta meg a vádemelést Orbánék bűncselekményeivel kapcsolatban. Ha meg nem volt bűncselekmény, a bírósági eljárás tisztázta volna az "ártatlanokat". Vajon miért kellett megakasztani az igzságszolgáltatást? (Josip Tot, Kaya Ibrahim stb...) Mitől féltek Orbánék?

Jól fogalmaztál, a példa is jó, ez maximálisan a "régi időkre" emlékeztet.

Kerek négyszög 2014.05.18. 11:24:16

@Hannibal ante portas:

" Éppen ezért Fapál és Juhász urak becsületéért nem tenném tűzbe a kezem. "

Ilyet bárki mondhat bárkire. Semmit nem jelent.

Netuddki. 2014.05.18. 11:45:01

A bulvártoncsi már megmagyarázta honnan volt 300 milkája az ingatlanjaira? Vagy már megindították a vagyonosodási vizsgálatot ellene?

Ambiorix 2014.05.18. 12:03:12

Fapál úrnak maximálisan igazat adok: senkitől sem várható el, hogy a közismerten szűkös államtitkári + vezértáborszernagyi fizetéséből piaci áron jusson lakáshoz. Sőt. Remélem, még az albérleti támogatást is igénybe vette, kedves morálisan megingathatatlan Fapál úr. :)

csak egy néző 2014.05.18. 13:02:49

Szerintem az itéletet el kellene kérni a magyar nemzet nevű szennylaptól, nekik már tuti, hogy megvan.
@Ambiorix:
Tőled pedig csak azt kérdezném okoska, hogy a Budai nevű patkányarcú elvtárs szolgálati lakásvásárlása ugye nem éri el nálad az ingerküszöböt?

Ambiorix 2014.05.18. 13:28:25

@csak egy néző:
De most miért vagy ilyen kis számonkérő? Mondtam én egy rossz szót is Fapál úrra? Ugye, hogy nem. Sőt. Igazi sikertörténet az övé, mert utóbb, ha jól tudom, hirtelen sikerült megoldást találni az égető lakásgondjaira, igy a kedvezményesen megvett szolgálati lakást már el is adta. Heppiend. Te nem örülsz neki?

csak egy néző 2014.05.18. 13:37:33

@Ambiorix:
De nagyon örülök komám, pláne akkor, ha Budai elvtárs lakás vásárlását is ilyen korrekt módon tárgyalják majd. Tudod a gerenda és a szálka.

Viszkisdoboz 2014.05.18. 13:46:29

@Ambiorix: Ön téved. A szolgálati lakás jelenleg is a tulajdonunkban van. Ugyanez nem mondható el Budai Gyuláról vagy Orbán Viktorról.

Ambiorix 2014.05.18. 13:57:23

@Viszkisdoboz:
Úgy elnézését kérem, tekintsék a fenti kommentemet tárgytalannak.

vajdasagi 2014.05.18. 14:52:47

@Viszkisdoboz: Én egy valóban pártállás nélküli, tehát (remélhetőleg) pártatlan és objektív szemlélő vagyok. Hadd kommentálhassam ezt ilyen mivoltomban. Előre is elnézését kérem, ha megbántanám:

1. Az, amikor magas beosztású állami hivatalnokok aránylag magas fizetést kapnak, az a szememben rendben van. Még nagyobbat is engedélyeznék nekik, csak hogy a közülünk valóban legkiválóbbak legyenek az állam szolgái.

2. Az, amikor ezek a hivatalnokok a hivatali idejük alatt mindenféle ideiglenes kiváltságokban részesülnek (pl. szolgálati lakás, ingyenutazások, protokollvacsorák, stb.), az nem kivánatos, de hajlandó vagyok lenyelni

3. Az, amikor a beosztásukat kihasználva szinte ingyen megvehetnek ingatlanokat, az a szememben lopás a közvagyonból, tehát ne várjon sok megértést a részemről. Az, amikor csúszópénzt fogadnak el, és ezért a közösségre nézve előnytelen szerződéseket kötnek az vérlázító, és szívem szerint halállal büntetném. Ezt olyan gyakran láttuk (az Önök idejében is), hogy emiatt nem igazán tudunk szimpatikusnak tartani egyetlen olyan embert sem, mint Ön. Lehet erre azt mondani, hogy 'nem én csináltam', 'nem mindenki volt bűnös', és ez igaz is lehet, de tudja hogy van ez: cinkos az is aki néma. A mindent átszövő állami korrupció a szemünk előtt történik. És Ön része volt az 'államnak'. És nem láttuk az Önök idejében sem, hogy megpróbálják ezt megakadályozni.

4. Az, amikor az éppen hatalomra kerülők politikai kirakatpereket indítanak, amikor Budai Gyula-féle senkiháziakat, meg az ügyeszség csúszó-mászóit arra vesznek rá, hogy koholt ügyeket kreáljanak, az még az előző pontban említett lopásnál is súlyosabb bűn.

5. Az, hogy Ön erről értesíteni próbálja a nyilvánosságot ilyen cikkekkel, az nagyon helyes, és sokat levon a hármas pontban említett bűnéből.

6. De attól, hogy Önt most megpróbálják üldözni (ámde nem sikerül), még bűnös Ön az Isten előtt, és kérem ne gondolja, hogy Ön egy mártír.

Fentiek ellenére üdvözletemet küldöm.
Vajdasági

csak egy néző 2014.05.18. 14:57:39

@Ambiorix:
El kell ismerni, hogy kevés ilyen fair kommentelővel találkozni. Respect.

Zsencike 2014.05.18. 16:15:22

Annyit kérdezek: itt mindenki amnéziában szenved? "kollektív felejtés".
Az 1980-as évek végén, 90-es években MINDENKI, aki állami,tanácsi lakásban lakott, KEDVEZMÉNYES feltételekkel megvásárolhatta a lakását, hitelre. Sőt később, ha egy összegben kifizette a hitel összegét, az állam egy rendelettel elengedte annak 60%-át. A pályamunkásnak, a tanárnak , az ügyésznek is. Na meg a minisztériumok dolgozóinak is. Miről beszélünk? Miről beszél BUdai Gyula, a Magyar Nemzet és társaik?

na__most__akkor 2014.05.18. 16:57:43

@Zsencike:
Végre valaki, aki tud is valamit.
Így volt, kikereshető a rendelet.

Én is hatszázezerért vettem meg a SZOLGÁLATI lakásomat --- akkoriban hatmillió volt a piaci ára. 19 (tizenkilenc) évi állami fizetésem.

Szerencsére a gyerekeink közül kettő is besegített. Másképp nem ment volna.

Mellesleg, attól a naptól kezdve a ~2000 forint lakbér helyett 30-35-40 ezer (/hó) társasházi közös költséget fizettem, nyilván az államnak is megérte megszabadulni a szolgálati lakásoktól.

na__most__akkor 2014.05.18. 16:58:47

Tényleg, miről is beszélünk?

na__most__akkor 2014.05.18. 17:13:12

@vajdasagi:
Budai Gyula-féle senkiháziakat

Jól látod...

Mellesleg: miféle egy oldal ez?
szöveg nem kijelölhető,
copypaste nem műksz

piÇŞánrúgni a programozót

vagy ez egy FEATURE?
Akkor nem szóltam... ti ilyen hülyék vagytok.

vajdasagi 2014.05.18. 23:23:50

@na__most__akkor: Azért ha az állam olcsón elkótyavetyélte a vagyonát, azt én nem támogatom, még akkor sem, ha sokan jártak jól ezzel. Ugyanis azok, akik ezt nem tehették meg, azok mind-mind veszítettek ezáltal.

A devizahitelesek megmentésével is épp ez a bajom: áttételesen azok mentik meg őket, akik nem devizahitelesek. A klasszikus eset: a hangya megmenti a tücsköt.

látjátok feleim szümtükkel 2014.05.19. 11:06:25

@Ambiorix:

No látod-látod, erre mondják, ha hallgattál vona, bölcs maradtál volna.

Nem jó az, ha az ember mindent elhisz, amit nem lát a saját szemével. Néha még a saját szemnek sem szabad hinni, mert az is megcsalhat.:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.05.19. 11:11:45

@vajdasagi:

Bakker! Én eddig mindig cak azt tanultam gyerekkoromban a hittanórán, hogy nincs bűntelen ember. Vagy mégis van, és azt hívják mártírnak?
Te vajdasági még majd kiderül, hogy te egy bűntelen ember vagy.De mártír is vagy?:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.05.19. 11:21:29

@na__most__akkor: "...nyilván az államnak is megérte megszabadulni a szolgálati lakásoktól."

No pont erről van szó. Megszüntették ország szerte a lakáskezelő cégeket, és onnan kezdve mindenki maga kezelte a saját lakását. Egyébként nagyon naív aki azt gondolja, hogy ezek az állami tulajdonú lakások akkora piaci értékkel is bírtak, mint amekkorát utólag belemagyaráznak. Más volt akkor a piaci érték, főként azért, mert nem volt fizető képes kereslet. No meg az infláció is szépen bekavart azóta az értékek alakulásába. A 90-es évek elején 900 000 forintért lehetett venni vidéki városban egy kétszobás lakást, meg lehetett ugyan ennyiért venni egy néhány éves Tojotát is. No most már ez az értékarány nem egészen így néz ki.

Persze már sokan elfelejtették, hogy a rendszerváltás egyik lózungja pont az volt, az állam rossz gazda, meg kell szüntetni a mérhetetlenül nagy állami vagyont, a magántulajdonos sokkal jobban tulajdonol, gondosabb gazda. Oszt azóta rájöttek, hogy a magántulajdonos maga ül a vagyonán, és nem engedi, hogy kilopják a szemét. Nosza vissza az állami tulajdont!

látjátok feleim szümtükkel 2014.05.19. 11:22:29

@vajdasagi:

No de mi van akkor, ha sokkal többen hangyák, mint tücskök, és kénytelenek egy bolyban élni?

vajdasagi 2014.05.19. 19:59:04

@látjátok feleim szümtükkel: Igen, sokkal több a hangya. Jellemzően a tízmillió közül egymillió jár igazán jól, másik mondjuk négymillió kap valamiféle alamizsnát, amivel azt hiheti, hogy jól járt, de voltaképpen nem, mert amit elvettek mind a tízmilliótól (a fűnyíró elv szerint) az több, mint amit ezek kaptak, tehát nettó veszteségesek, és végül van az az 5 millió, akik nem kaptak semmit, de bezzeg tőlük is elvettek a fenti módon.
Ők tehát ennek a masszívan veszteséges kárvallotjai. De mondom, a másik 4 millió is vesztésre áll. És végül van 1 millió, aki nyer. Ezek valójában a másik 4 milliótól elvettek egy keveset, a következő 5 milliótól meg elvettek sokat.

Hát ez a bajom a devizahitelesek mentésével. Amúgy semmiképpen nem vagyok angyal. Meg mártír sem szeretek lenni: nem ízlik nekem a Fapál úr szolgálati lakásának a jutányos árú megvétele egy csöppet sem. Nagy fizetést szeretnék adni neki nyilvános feltételek mellett, és aztán ne próbáljon más módon is hasznot húzni az államtitkárságából, vagy mi a csoda volt ő akkor.

Ettől függetlenül persze a Budai-félék undorítóak.

Mzperx 2014.05.21. 07:55:33

@Hannibal ante portas: Keller László sikertelensége törvényszerű volt az akkori legfőbb ügyész személye miatt.
Dr. Polt Péter (2000. május 16. – 2006. május 16.) - hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Cgy%C3%A9szs%C3%A9g

Hannibal ante portas 2014.05.21. 08:51:11

@Mzperx: igen, ez a szamárság el szolott hangzani, azonban nem feltétlenül igaz, hogy mert valaki bármilyen pártnál ott volt, egy kiemelt pozicióban tovább is a pártja ügyeit képviselje. Keller eléggé gázos volt önmagában is. Na és akkor még itt a kérdés: most is Polt a legfőbb ügyész, mi van akkor a mai dolgokkal? Pl. legutóbb a Lakos-Molnár ügy, de a Hagyó és a többi is ilyen. Egyszerűen azt gondolom, hogy a politikusok többsége itt is és ott is profi módon papírozza le az ügyeit.

Mzperx 2014.05.21. 09:45:15

@Hannibal ante portas: Kedves Hannibál! Hát pont a felmentő ítéletek a bizonyítékok arra, hogy az ügyészség alaptalanul és bizonyítékok nélkül vádaskodik!!! A politikai cél a megfélemlítés: ha nem fogod be a pofádat, pert akasztunk a nyakadba, ez rém egyszerű! Ezek a létrejött perek csak a példát statuálják, hogy nem viccelnek... Az ügyészség egy sor ügyben (százas nagyságrend) most is nyomoz, valószínűleg nem fog vádat emelni, de (politikai) nyomás alatt tart egy sor politikust. Nyilván nem a fideszeseket.

A politikusi lepapírozásról: Orbánék jegyzőkönyve a kormányülésekről a Magyar Közlöny, semmilyen más dokumentum, hangfelvétel nincs például a vitáról, az álláspontokról. Ha nincs papír, csak döntés, akkor egyedül kollektív felelősségre-vonást lehetne alkalmazni, az meg törvénytelen. Sok helyen csinálják ugyanezt ugyanerre a mintára.

Hannibal ante portas 2014.05.21. 09:58:30

@Mzperx: Tudod, öléggé unalmas ez a vita, hogy ki hol s mennyit lop/lopott. Most sem a bűntelenséget mondták ki, hanem csak a bizonyítékok hiányát. S Kellernél nagyobb gazember nemigen akad itt e hazában, törvénytelenül tette a dolgát, még el is ítélték emiatt. a viszkis és Nokiás dobozokról pedig azért ne beszéljünk, mert pl. Nokiás ügyben elég közelről elég sokat hallottam, persze senki sem vállal semmit. A helyzet az, hogy ez a mostani társaság a fasorban sincs a szoci-SZDSZ - hez képest, bár kétségtelenül jó tanulók, sokat fejlődnek. Részemről nem akarok ezzel foglalkozni. Nincs értelme a vagdalkozásnak: aki bűnös, az kapja meg a méltó büntetését, akár melyik parton áll is. Csakhogy itt jogszolgáltatás és nem igazságszolgáltatás van, mint bármely más jogállamban a világon.

Mzperx 2014.05.21. 15:12:54

@Hannibal ante portas: Amíg nem Te vagy az áldozat lesz@rod. Amíg nem a te nyugdíjadat veszik el, szintén lesz@rod, amíg nem a te lányodat erőszakolják meg, addig főleg lesz@rod. A sok becses magyar testvérem így megy el a demokrácia teljes megsemmisítése mellett is. Most már én is lesz@rom, mert nem érdemel mást ez az egész ország!
süti beállítások módosítása