Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

150. Nem győzni akarok! Túlélni.

2013.11.17. 15:03 Viszkisdoboz

Lassan a Kolosszeumban érzem magam, ahová éhező fenevadak elé dobtak a zemberek szórakoztatására, és a tét nem a győzelem, hanem a túlélés. Túlélni ezt a velejéig rohadt politikai rendszert, amit ma orbánizmusnak hívnak. Túlélni a sorozatos megaláztatásokat, a katonai ügyészektől elszenvedett leplezetlen üldöztetést, a jobboldali sajtó egyoldalú, primitív, hazug és álszent tudósításait. Megakadályozni ennek a diktatórikus rendszernek a konszolidációját, a magam módján tenni azért, hogy ilyen világ soha többé ne legyen a nekem is hazámnak tartott Magyarországon. Akkor is, ha a mai Magyarországnak a képviselői kivetettek magukból, akkor is, ha hangomat csak kevesen hallják meg.

Nem vagyok feljelentő típus. Soha senkit nem jelentettem fel, de van úgy, hogy elpattan egy húr és az ember azt gondolja, hogy vannak még tisztességesen működő ügyészségek, aztán megteszi, amire rákényszeredett. Majd belátja, hogy tévedett. Nem is kellett volna hinni benne, mert éppen a jóhiszeműség és a tisztesség hiányzik a jelenlegi rezsimből.

Persze a katonai ügyészeknek csak arra van fülük, azt hallják meg, hogy mit csahol a Fidesz elnöksége. Mert az elnökség – mint tartják magukról - Magyarország, ezért nem piszkíthatták be a kezüket, az biztos! Kellettek az olyan „aranyemberek” a kereszténydemokrata kormányzás jegyében, mint Budai Gyula és tettestársa Papcsák Ferenc, akik a politikai irányvonalat biztosították. Azóta az egyikükről nemrég kiderült, hogy a rokonainak oszt állami földeket, a másikról meg az, hogy korrupció gyanújába keveredett keverték.

MAFFIA 1.jpg

Ezek a hű komisszárok kormánybiztosként még idegen – barát felismerő rendszert alkalmaztak (nehogy véletlenül jobbra vagy balra olyan személyre lőjenek, akinek az elnökség valamelyik tagja immunitást adott) és a maffiakormány leplezésére gyártották a feljelentéseket ezerszám, amire másnap már nyomozást rendeltek el az ügyészek. És örült a nép! Haj, de örült…

Mindez persze nem történhetett volna meg, ha ügyészeink nem változtatnak korábbi magatartásukon. 2002-ben Keller László szoci elszámoltató fideszes visszaélések miatti feljelentéseit alapos gyanú hiányában rendre elutasították (elég, ha csak a síkapunak álcázott stadion beléptető rendszerekre gondolunk, aminek mára már nyoma veszett, a síkapukat is eltüntették). Budaiék feljelentéseit viszont habozás nélkül, elsőre vagyis blikkre befogadták. Ezzel a Központi Nyomozó Főügyészség a korábbi politikai semlegességét elveszítette és a politikai ellenfelekkel való leszámolás elsődleges eszközévé vált.

Szóval, hogy belekezdjek, az idén nyáron megelégeltem, hogy a katonai ügyészek – 50-es évekbeli elődeik nyomdokain járva - mondva csinált indokokkal büntetőeljárásokat indítanak ellenem, ezért a stempli üggyel összefüggésben, 2013. július 24. napján feljelentést tettem Polt Péter legfőbb ügyésznél a Honvédelmi Minisztérium és/vagy a Központi Nyomozó Főügyészség állományába tartozó ismeretlen tettes ellen hivatali és/vagy más bűncselekmény miatt.

A feljelentésemben bátorkodtam kifejteni, hogy elképzelhetetlen számomra, hogy a Honvédelmi Minisztériumból iratok vesszenek el, vagy a HM szervezetét és működését biztosító alapdokumentumok hiányozzanak. Tessék megkeresni azokat! – biztattam az ügyészeket. Azt vélelmeztem, ha a HM biztosította az iratokat, akkor a katonai ügyészeken keressék, ha meg a HM nem biztosította, akkor azt vizsgálják meg, hogy ott ki tüntette el az iratokat, hogy nekem jogellenes hátrányt okozzon. A mai világban joggal feltételezem, hogy bármi, még egyszer BÁRMI megtörténhet. Mivel minden csak elhatározás kérdése, és az egész ország a „Merjünk nagyot álmodni!” terv végrehajtását szolgálja.

Aztán a nyári meleg, a légkondi hiánya, no meg a szabadságolások miatt - gondolom én - a Legfőbb Ügyészségről arról értesítettek, hogy a Központi Nyomozó Főügyészséget is érintő feljelentésemet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja majd ki, addig álljak fél lábon és rágjam tövig a körmeimet. Tehát a feljelentett kivizsgálja magát. Igen, ez így jogállami megoldás. Persze minek itt óberkodni, ha az eredményt már előre tudják. Nem mindegy, hogy ki írja le? Ekkor már rosszat sejtettem.

Aztán a holló nem vájta ki a holló szemét, és 2013. szeptember 11. napján a Központi Nyomozó Főügyészség a feljelentésemet elutasította alapos gyanú hiányában. A katonai ügyész kifejtette, hogy a határozat ellen panasznak nincs helye, mert nem vagyok sértett.

Ezen aztán igen csak begorombultam. 2013. október 07. napján panaszt jelentettem be a legfőbb ügyésznél. Rámutattam, hogy a feljelentéssel összefüggésben a katonai ügyészek csak a Központi Nyomozó Főügyészséget, és a hivatali visszaélés alapos gyanúját vizsgálták, de a határozat nem terjedt ki a feljelentésben szereplő Honvédelmi Minisztériumra és az üggyel esetlegesen felmerülő más bűncselekmény alapos gyanújára (pl. mentő körülmény elhallgatása).

Már körmöm sem volt a sok rágástól, úgy izgultam, amikor megkaptam 2013. november 05. napján a legfőbb ügyészségen dolgozó katonai ügyésztől a pofámba azt, hogy panaszomat – indokolás nélkül – elutasítja. Ugyanaz a katonai ügyész, aki stempli ügyben felülvizsgál, tesz, vesz, intézkedik (pl. nyomozási határidőt hosszabbít). Ez a tény önmagában azért érdekes, mert a Központi Nyomozó Főügyészség már mindent felderített és maga zárta le a nyomozást. Tehát az a személy vizsgálta ki a panaszomat, aki ellenem gyártja vagy gyártatja a Központi Nyomozó Főügyészségen a bizonyítékokat a stempli ügyben. Meg kell, hogy mondjam, ehhez már tényleg pofa kell! 

A határozatban dogmatikailag ki lettem okosítva, hogy a hivatali visszaélésnek nem lehetek sértettje, mint természetes személy. Nem is természetes személyként gyanúsítottak meg stempli ügyben, hanem mint a HM volt közigazgatási államtitkárát (aki köztudomásúan hivatalos személy volt és most is az) és azokat az iratokat keresem, ami hivatali tevékenységem alatt született, sőt azokat, amelyeket én írtam alá, vagy éppen kiszignáltam másokra érdemi döntés előkészítés céljából.

A határozat a panaszomat tehát nem merítette ki, de nincs jelentősége, mert továbbiakban nem panaszkodom. Persze eljátszadoztam azzal a gondolattal is, ha a Magyar Hírlap címoldalán jelent volna meg a feljelentésem, akkor mennyivel egyszerűbb lenne az életem, mert a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azonnal nyomozást rendelt volna el a cikk hatására… Azonban, mint a nemzet testén kívülre helyezett (nem fideszes) személy tudomásul veszem, hogy panaszjogom valójában nincs, mert tartalmi értelemben úgy sem foglalkoznak vele. Végül bocsánatot kérek a magas méltóságú ügyész uraktól, hogy zaklatni mertem őket.

Van éppen elég dolguk szegényeknek…. Bizonyosan Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által elnyert közbeszerzéseket világítják át és nyomoznak hűtlen kezelés miatt, hogy miként lehetséges állami forrásokból 3 év alatt 7 milliárd forintnyi vagyont összeszednie egy gázszerelőnek. Tehát nem terhelem őket az én pitiáner problémámmal. Éljen a NER!

Panasz elut LÜ KKÜF.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr755639129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunvald György 2013.11.17. 16:53:56

Egyszer ezeket az ügyészeket is megkérdezik, hogy mit miért csináltak. Az emberiség történelmében eddig ez mindig így volt. A koncepciós perek áldozatai, kárvallottjai mindig elégtételt kaptak. Sokszor sajnos csak az utódaik. Azok nevét és azt ahogyan tették, azonban feljegyezte a történelem.Tudom, hogy ez kevés vigasz, de résztvevőjeként ennek a történetnek ezt én nyugodtan leiratom. Nagyon szurkolok érted Laci! Túl fogod élni Te és a Családod is, mert erősek vagytok! A rossz sosem tudja legyőzni a jót, Te pedig jó ember vagy, ezt pedig én tudom!

Zoltán Polgár 2013.11.17. 20:39:46

Egyetértek Hunvald György hozzászólásával.
A sértetti minőségre vonatkozóan segítségként beidézem azt a bírósági döntést, amely kimondja hogy a hivatali visszaélés sértettje az a személy, akinek az elkövető jogtalan hátrányt okoz.
Álláspontom szerint ezen hivatkozott bírósági döntés figyelembe vételével tovább lehet menni az ügyben, mert az ügyészség határozata a bírósági döntésre alapozva tévedést tartalmaz Fapál László sértetti minőségére vonatkozóan.

BÜ BH 2008/327  I. Pótmagánvádas eljárásban a bíróságnak elsődlegesen abban a kérdésben kell állást foglalnia, hogy a bírósági eljárás lefolytatásának alaki (eljárásjogi) feltételei fennállnak-e; csak ennek igenlő megválaszolása után, eljárásjogi akadályok hiányában kerülhet sor a büntetőjogi felelősség anyagi jogi megalapozottságának vizsgálatára és a büntetőjogi felelősség tekintetében anyagi jogerőhatással bíró, érdemi határozat meghozatalára [Be. 2. § (1) bek., 6. § (1) bek.].
II. A hivatali visszaélés bűntettének sértettje az a személy, akinek az elkövető jogtalan hátrányt okoz (Btk. 225. §)

jpmjpm 2013.11.17. 23:19:11

"a síkapukat is eltüntették"

nem. a múltkor a csányi megüzente deutschnak (amikor a 8-1 után a fidesz politikusok próbálták a köpcös felcsúti vitéz stadionépítési mániáját megvédeni azzal, hogy csányit kezdték fikázni), hogy vigye már el a francba a síkapukat, mert csak a helyet foglalja az mlsz-raktárban. meg valami olyasmit is, hogy ez a maximum amit deutsch a magyar labdarúgásért tenni tud, mert olyan hülye (nem szószerint, de a lényege ez volt).

Fullánkos Algol 2013.11.17. 23:46:10

@Fullánkos Algol: Akik még a képen szerepelnek:
a Szájer volt az Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg , a Kövér hetivalasz.hu/data/cikk/2/96/54/cikk_29654/kover_rovid_hajjal.jpg volt a Tisza István www.origo.hu/i/1310/20131031-oszirozsas-forradalom-1918-magyarorszag-a.jpg , a Pokorni a Kunfi Zsigmond www.delmagyar.hu/133_napon_at_tarto_kulonos_alom/cikk/210/2092123/4.jpg , ezen meg filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5227 (1:10) az egykori Pintér sándor látható az egykori Martonyi meg Révész Máriusz mellett.

átlátó 2013.11.18. 09:50:16

Amikor bakterok kerülnek vezető beosztásba, mindig ez van.
süti beállítások módosítása