Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

49. Minisztert mindenáron

2012.02.11. 22:32 Viszkisdoboz

Mint arról a sajtóban vastagon lehetett olvasni, 2012. február 9-én gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert. Az exminiszter a terhére rótt cselekmény elkövetését tagadta és nem tett vallomást.

juhász.jpg

(Juhász az ügyészség kapujában, fotó: MTI)

A gyanúsítás szerint én felbujtottam miniszteremet, vagyis rábírtam, hogy bűncselekményt kövessen el. A miniszter pedig felbujtásom hatására szándékosan törvényt szegett, politikai karrierjét félredobta, és a vagyonkezelésre előírt szabályokat kikerülve lehetővé tette, hogy én a vételi jog jogosultja, majd tulajdonosa legyek az eredetileg állami tulajdonú ingatlannak, amelynek egyébként honvédtisztként bérlője voltam.

Eléggé nyakatekert, szemellenzővel megállapított tényállás, amelyet katonai szolgálati viszonyomra vonatkozó jogszabályi rendelkezések figyelmen kívül hagyásával állapítottak meg. Persze ezen az ügyészeknek sem kellett sokat gondolkodniuk, hiszen Budai Gyula, a párt ökle, feljelentésében már a tényállást is tisztázta, a bűncselekményt megnevezte és ítéletet is hirdetett. Ahogy Budai fogalmazott: „a formális jogi előírások megtartásával ugyan, az általános gyakorlattól eltérően, vezetői egyedi hozzájárulások megadásával, és hivatali pozíciókkal történő visszaélésekkel az ingatlant átjátszotta a Honvédelmi Minisztérium dr. Fapál László részére”. Az persze egy érdekes kérdés, hogy a jogszabályi előírások betartásával miként lehet jogszabályt sérteni, de ilyen kicsinységek a Nagy Elszámoltatót korábban sem zavarták. Miként az sem, hogy a miniszter – Budai állításával ellentétesen - az 1994 óta folytatott általános gyakorlattól sem tért el. A „hivatali pozíciókkal” való visszaélés pedig azt jelenti Budai Gyulánál, hogy a miniszter élt olyan jogszabályban biztosított jogkörével, amelyre törvény vagy más jogszabály jogosította fel. Az „átjátszás” szó pedig nem jogi, hanem politikai terminológia Budai Gyula szótárában, amit általában a Budai-féle ügyvédek szoktak földvásárlásnál alkalmazni étkészlet vagy más ingóság fejében.

Azt különösen jogellenesnek és visszataszítónak találom, hogy a HírTv olyan okiratokat mutatott be híradójában, amelyhez jogszerűen nem juthatott. A Honvédelmi Minisztériumból Budai Gyulához, majd a vádhatósághoz került iratokat vagy Budai Gyula juttatta el a sajtónak, vagy ehhez az ügyészség nyújtott segédkezet. Szóba jöhet még Hende Csaba honvédelmi miniszter is, mert ilyen iratokat nyomozati szakaszban csak politikai utasításra lehet kiadni. Az elszámoltatóknak és a jobboldali sajtónak „bármit szabad” magatartásáról korábbi bejegyzésemben már írtam. Az adatvédelmi biztos ezt a gyakorlatot jogellenesnek tartja, ezért nem tartom véletlennek, hogy éppen az ő hivatalát szüntette meg a szorgos kétharmad. 

Végezetül álljon itt egy idézet Juhász Ferenc honvédelmi miniszter kihallgatási jegyzőkönyvéből, amelyet az olvasó teljes egészében az MSZP.hu-n érhet el:

Az a tény, hogy az ügyészség nem tud (itt és most) választ adni a gyanúsítás jogalapját firtató kérdéseinkre, megerősítik bennem azt a véleményt, hogy az elvileg független ügyészség a FIDESZ és a kormány aljas politikai akaratának feltétlen kiszolgálója. Az a mód, ahogy Budai Gyula, arra fel nem hatalmazott kormánybiztos nyomást gyakorol az ügyészségre, a feljelentés módja, a mentelmi jogom felfüggesztésérre irányuló kezdeményezés körülményei, és mostani tapasztalataim azt támasztják alá, hogy nem számíthatok az ügyészség pártatlanságára, és veszélyeztetve látom az igazságszolgáltatás jogállami működését.” 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr924094635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pincode 2012.02.12. 09:49:41

Elszörnyedve olvasom, elég régóta, valahogy humoros, hogy a bűnös (étkészlet-föld)akar igazságot. Mondjuk lassan ugy néz ki, Orbánnak igaza lesz, nem kell annyi jogász, hisz lassan többen lesztek bent, mint kint, ilyen-olyan kitalált indokokkal.

Mzperx 2012.02.12. 10:25:45

Ezt olvassátok Polgárok és döbbenjetek rá, hogy Veletek is (gyakorlatilag bárkivel) eljátszhatják ugyanezt! Baloldali vagy? Találunk valami bűnt, ne félj! Ha mégse, hát kreálunk! Most csak azért nem telepedtek még rá a kisemberekre, mert nincs kapacitásuk megvádolni minden másként gondolkodót.

Az az idő nem is fog eljönni, mert a demokrácia hívei le fogják győzni az autokráciát!

blacklord 2013.08.22. 09:50:32

@Pincode: Elszörnyedve olvasod, hogy valaki, akit - ami értelmes embernek nagyjából 2-3 poszt után leesik - 99%-os valószínűséggel koholt vádakkal illetnek, az még képes próbálni is megvédeni magát. Hallatlan! Arról már nem is beszélve, hogy mint gyakorló nagycsaládos katolikus hívő, akitől ráadásul a kemény munka sem idegen, az illetőben a Fidesz által hangoztatott értékrend egyik valódi díszpéldányát tisztelhetnéd - ha képes lennél kritikus gondolkodásra. Más kérdés, hogy a gyakorlatban a Fidesz gerinctelen és elvtelen (ők ezt tévesen lojális-nak hívják) emberekre szeret mostanra kizárólagosan építkezni. Még a normálisabb vezető Fideszesek (Tölgyes, Fodor, Áder, Pokorni) is láthatóan kiszorultak az évek során, ugyanis elég egyértelmű, hogy Viktor jobban szereti, ha zsarolható és könnyen el is dobható emberekre épít. De hogy valaki olyan hülye legyen, mint te, hogy el se tudja képzelni, hogy teszem azt ő maga mit tenne, ha a vádlotthoz hasonló abszurd helyzetbe kerülne, az nekem mindig mulatságos tanúsága a tökéletes idiotizmusnak. Jogászról van szó, aki az eljárás minden egyes lépéséről megalapozott (és az ügyészségre nézve igencsak lesújtó következtetést hozó) véleményt ír le. Ehhez képest te jössz, és ezt 1 mondatban leírod (hogy jön ez ahhoz, hogy bármit is mond, ha egyszer az Egy a zászló, Egy a tábor főfőfő-bűnbakkereső köcsögje megvádolta?). Mondd csak, te tényleg úgy gondolod, hogy ez egy normális államban így kéne, hogy legyen?
süti beállítások módosítása