Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

44. Adásunkat megszakítjuk, rendkívüli közlemény….

2012.01.26. 06:27 Viszkisdoboz


A pénteki bejegyzés előtt egy rendkívüli hírt kell megosztanom az olvasóval. Tegnap idézést vettem át a postán, mely szerint 2012. február 7-én 13.00-ra gyanúsítottként kell megjelennem a Központi Nyomozó Főügyészségen. Az idézésből ugyan nem derül ki, hogy milyen bűncselekmény gyanúja miatt idéznek, azonban volt főnökömet, Juhász Ferenc honvédelmi minisztert is e napra idézték be, mint azt a nol.hu hírül adta, ezért nem lehetnek kétségeim afelől, hogy az ún. honvédelmi lakásügy miatt kell megjelennem az ügyészségen. Egy mondatban megfogalmazva az ügyészség álláspontja szerint nekem, aki katonai szolgálati jogviszonnyal rendelkező állami vezető voltam, nem a katonai, hanem a köztisztviselői jogviszony alapú állami vezetői jogviszonyra vonatkozó szabályok alapján kellett volna lakást kapnom. A „lakásügyről” már korábban írtam

idezes2.jpg

A „forradalmi idők” elmúltával tulajdonképpen örülnöm kellene, hogy nem egy fekete autó állt meg hajnalban a házunk előtt, hanem „csak” egy idézést kaptam. Ha viszont arra gondolok, hogy a kriminalizálásom egy újabb fordulója következik, tudom, hogy az idézéssel még nincs vége a megpróbáltatásoknak. Az igazamban biztos vagyok, független bíróság előtt ez az ügy csakis felmentéssel zárulhat. De addig jön még a HírTv az ügyészség kapujában, a kamerák a házunk előtt, a hazug hírek a központi pártlapban, - és ha ez nem elég, jöhet a vezetőpóráz is.

Az elmúlt másfél évben megtanultam, hogy a hatalomnak nem is az ügyek végeredménye számít, hanem a lejárató folyamat maga. A közelmúltban két ügy is kudarccal zárult a elszámoltatási gépezet számára a bíróságon. Bűncselekmény hiányában felmentették a véletlenül éppen az önkormányzati választások előtt hűtlen kezeléssel meggyanúsított veresegyházi polgármestert, és ugyanezen a napon jogerősen elítélték Budai Gyulát, amiért nagy nyilvánosság előtt valótlanul vádaskodott a volt bábolnai polgármester ügyében.

Csakhogy ez a két bíróság előtti győzelem aligha kárpótolja a két ártatlanul hírbe kevert embert az elszenvedett megpróbáltatásokért. Másfél évig szerepeltek aljas bűnőzőként a pártmédiában, szavazóik, ismerőseik előtt befeketítve. Most, hogy a bíróság végre megerősítette az ő igazukat, elkezdhetnek küzdeni a jó hírnevük visszaállításáért, - de ehhez már aligha kapnak teret a médiában. Ráadásul, amíg a bábolnai polgármester asszonynak volt ereje, kitartása és pénze, hogy beperelje Budai Gyulát a róla mondott hazugságaiért, a legtöbb elszámoltatottnak nincs.

Az osztályharc fokozódik, és minél kétségbe ejtőbb az ország politikai és gazdasági helyzete, annál több embert kell ahhoz meggyanúsítani, pellengérre álltani, hogy a saját tábor elhiggye: mindennek az oka az „elmúlt nyócév”. A lejáratás nem eszköz, hanem a cél maga.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr443781640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L. Alex mondom a magamét 2012.01.30. 14:25:04

Tisztelt Fapál László!

Elolvastam az Ön által jegyzett blog egy részét.Ön jogot végzett ember, nyilván rendelkezik kapcsolatokkal, az is nyilvánvaló, hogy a nyilvánosságot miért kívánja bevonni.
A kérdésem az lenne, hogy ennyire nagy lenne a baj? Ennyire nem lehet bízni az igazságszolgáltatásban? Akkor mi névtelen senkik miben bízhatunk? Mi, hogyan, kinél tudjuk a jogainkat érvényesíteni, amikor a kétségbeesést olvasom ki a sorai közül...
Szívesen segítek Önnek, ha az segítség, hogy terjesztem a blogot amit ír...ennyit tudok tenni!

Mzperx 2012.02.06. 16:49:32

@dr.Plágium.dr.Pál:
Nem tudom, hogy a blogíró mit gondol az igazságszolgáltatásról, de ha megengedi, elmondom, hogy én mit gondolok.

Ugye, a bírók nyugdíjazása 62 évesen és az ügyészség joga, hogy bíróságot válasszon jelez valamit. A régi rendszerben szocializált bírók nem kellenek, mert félnek a becsületességüktől, és az ügyészek hatalmának az erősítése, ha ők választják ki a szájízüknek megfelelő bírót. Azt hiszem, ebben egyetérthetünk.

Mi, kis senkik, kedves Schmitt Pál, oh bocsánat: dr.Plágium.dr.Pál, mi abszolút kiszolgáltatottak vagyunk az igazságszolgáltatásban, csak mi nem kellünk senkinek, velünk nem érdemes foglalkozni. Csak a pénzünk kell, ezért visszamenőleg elvettek nyugdíjakat, megadóztatják őket stb.

Én személy szerint hiszek még az igazságszolgáltatásban, de a magyar jogrendben már nem hiszek. Magyarországon jogbizonytalanság van, kiszámíthatatlan törvényekkel, amelyek a törvényhozók érdekeit szolgálják, nem az ország érdekeit.

Nyilván, a történelem el fogja számoltatni a jelenlegi urakat is...
süti beállítások módosítása