Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

28. A Magyar Szolidaritási Mozgalomról

2011.10.10. 22:04 Viszkisdoboz

A Magyar Köztársaságban külső szemlélő által demokratikus minden. Van kormánypárt és van ellenzék. Vannak civil szervezetek és vannak még szakszervezetek. A hatalmi ágak osztottak, van törvényhozó, végrehajtó és igazságszolgáltató szerv. Csupán a fékek és ellensúlyok nem működhetnek, mert minden hatalmi ág élén a politikai hatalmat gyakorlókból rekrutálódik az első számú vezető (Schmitt, Kövér, Orbán). A közhatalmat gyakorló szervezetek élén (PSZÁF, Közbeszerzések Tanácsa stb.) nem titkoltan fideszes komiszárok ülnek. A „valóság” tükröződéséről az agyakban a médiahatóság gondoskodik, amelynek az élén és a tanácsban is szintén csak politikailag kinevezettek foglalnak helyet. Létük már magában cenzúrára készteti a hazai sajtót. Az Alkotmánybíróság szűkített jogkörrel működtetik, de többségi súlyt biztosítottak maguknak a kormánypártra kedvező döntések meghozatalához. Az ügyészséget nyilvánvalóan és megszégyenítő módon saját politikai szolgálatukba állították. A közhatalmat gyakorló szervezetrendszer (bürokrácia) munkatársait folyamatosan, de biztosan lecserélik. Így teljesedik be az 1 millió munkahely a politikailag megbízható személyek számára. A tudományos döntésbefolyásolás nem működik. A demokrácia népi hatalomgyakorlási formáit visszaszorították. Már csak a bírósági szervezetrendszer bekebelezése van hátra, de a mű az év végéig beteljesedik. A köztársaság végóráiban a miniszterelnök már Magyarország Miniszterelnöke bélyegzőt használ hivatalos levelezésében.

Tiszteletet követelnek, de az embereket nem tisztelik, sőt egyenesen hülyének nézik (pl. nem adót emelnek csak áfát). Erkölcsi prédikációkat intéznek a néphez, mellette minden nap kitalálnak valami üldözendő folyamatot vagy üldözendő embereket. Kettős mércét alkalmaznak: megyei önkormányzatok csődjét előidéző fideszes politikusok büntetlenek mind politikai, mind jogi értelemben egyaránt. Ellenben a magyar ember már csak azt érzi, hogy ő maga természetesen a fideszes elit kivételével lop, csal és hazudik (pl. végtörlesztés kontra vaagyonvizsgálat). Látszatintézkedésekkel kenik el saját tetteiket. Elkezdik üldözni az uzsorásokat, párhuzamban a volt miniszterelnökkel, ugyanakkor példátlan megszorító intézkedéseket jelentenek be. Kommentár nélkül.

A díszleteknek azonban a szolidaritási mozgalom megjelenésével vége van.

szolidaritas1.jpg

(fotó: MTI)

A demokrácia írott és íratlan szabályait be nem tartó politikai erőkkel nem lehet a magunk demokratikus gondolkozásmódjával a küzdelmet felvenni. Ha megtesszük, csak legitimáljuk a létüket, de eredményt nem érhetünk el. A Fidesz csak azért van még hatalmon, mert nincs olyan pártpolitikai erő, amely reális politikai alternatívát tudna nyújtani. A kormánypárt persze igyekszik az ellenzéki megosztottságot is fenntartani, mert az neki jó. Az ellenzéki pártoknak nem kell összefogniuk, ha nem tudnak. Egyben azonban megegyezhetnek.  Minden ellenzéki pártnak el kell hagyni a törvényhozást, még akkor is, ha ezzel a képviselők tiszteletdíjukat és költségtérítésüket is elveszítik. Mert lehet más a politika. Ugyanis csak addig van értelme ott ülni, amíg lehetséges, hogy az ellenzéki frakciók az általuk képviselt politikai célok érdekében bármit is elérhetnek. Semmit nem értek el. A díszletpártok további működését is zavarni fogja a szolidaritási mozgalom. Sőt, lássuk be, létüket veszélyezteti.

A szakszervezeteknek azonban meg kell szabadulniuk még meglévő béklyóiktól. Mindennemű munkáltatói támogatást vissza kell adni, amely nem törvényen, hanem megállapodáson alapul. A szakszervezeti mozgalom azért lett „sárga”, mert a munkáltatók megvásárolták a munkabékét. Magas fizetésekkel, kocsikkal, tágas és ingyenes irodákkal, külföldi napidíjjal. A szakszervezeti vezetőknek tudomásul kell venniük, hogy őket csak a tagság fizetheti. Ez mára hitelességi kérdéssé is vált.

A szolidaritás megalakulása válasz arra az elvetemült politikára, amely szembeállítja a társadalom különböző csoportjait egymással: adó- és járulékfizető polgárokat a nyugdíjasokkal, a szegényeket a gazdagokkal, az embereket a bankokkal, a multikkal és minden mással, csak a komprádor burzsoáziával nem. A nyugdíjas rendőrök nyugdíjából (jövőre szolgálati járandóságából) levont adóból lesz fizetésemelés a rendőrségnél, mondá a nagyvezír, miközben máskor és máshol bejelentette, hogy a közszférában befagyasztja a béreket. Ilyen a hajléktalankérdés, amelyet kriminalizálni igyekeznek. Eltüntetni az utcákról, ami látható és a politikának zavaró és akkor nem lesz, vagy legalábbis nem kell foglalkozni vele. Tovább folyósítják a munka nélkül felvehető szociális segélyeket, míg a járulékfizetéssel szerzett nyugellátásokat átalakítják és megkurtítják.

tuntetes_szombat.jpg

A szolidaritás és együttműködés kell, hogy legyen az alapvető érték, amely mentén az új mozgalomnak táplálkoznia kell. Ma csak egy dologban kell egyetérteni: az Orbán kormánynak mennie kell. Ha sikerül a társadalmat felrázni, hogy van alternatíva, csak össze kell fogni. Ha sikerül úgy vezetni ezt a szervezetet, hogy a döntések asztalánál minden szervezet egyként foglaljon helyet, akkor sikerülni fog.

Ha nem, akkor minden elveszett. A díszletek tovább működnek, Orbán 2014-ben ismét győz és ebből az országból megkezdődik az elvándorlás. Nagy a tét. Egy utolsó lehetőség a nép előtt, hogy saját akaratát keresztülvigye és leváltsa azt ami rossz, ami már hiteltelen, ami embertelen és letegye egy jobb reményű jövő alapjait. Ezért magam is csatlakoztam a magyar szolidaritási mozgalomhoz.

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr723292912

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Árok Kornél: ez már alkotmányos diktatúra 2011.10.13. 11:48:48

Kire gondol a kormány, amikor széles párbeszédet emleget? – tette fel a kérdést Árok Kornél. A Szolidaritás mozgalom egyik szervezője a Gépnarancsnak adott nyilatkozatában azt mondta, ami most van, azt ő már alkotmányos diktatúrának tartja....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grotti 2011.10.11. 09:49:19

Ezt a blogbejegyzést kellene bedobni minden postaládába, hadd olvashatnák végre a zemberek érthetően összefoglalva, mi zajlik itt, mi vár ránk. Hátha megvilágosodnának...

svejkné 2011.10.11. 14:38:54

@grotti: Hát, több értelme lenne, mint a " nagy nemzeti mélymagyar " konzultációnak.

labirintus1 2011.10.12. 11:15:36

Kicsit irigylem az optimizmusát. Ugyanakkor nagyon szorítok, hogy sikerüljön és ezúttal legyen valóban más a politika.

steve85 2011.10.15. 15:53:35

Tragédia, hogy az emberek nem veszik észre, hogy bár a fidesz kommunikációjában konzervatív nemzeti látszatot kelt ez pusztán vastagon felkent máz ami egyvalamire jó: a könnyen manipulálható társadalmat szembefordítja mindazzal ami valóban nemzeti érték. Ez már itt a hozzászólásokban is tetten érhető. Én figyelem a Szolidaritást de igazából számomra még nem derült ki mit akar. Kezdetben azt hittem elindul a lengyel radikális úton de Árok egyértelműsítette, hogy nem. Lebegtetik a párttá válást viszont a pártosodás mindig megosztáshoz vezet. Tartok tőle, hogy a Szolidaritás azt pusztán az űrt akarja betölteni amit a szadesz és az összeomló MSZP hagy maga mögött. Ha beszáll a parlamenti homokozóba csak idő kérdése mikor szocializálódik hozzá az ottani szabályokhoz.

Mzperx 2011.10.20. 13:38:42

@steve85: Szerintem a Szolidaritás azon embereket akarja maga köré tömöríteni, akik utálják a mai magyar valóságot, akiket felháborít a pofátlan hazudozás a politikában, elszámoltatásban, még a törvényekben is egyéni célokat és érdekeket valósítanak meg a törvényesség álcája mögé bújva.

A Szolidaritás kezdett el csinálni valamit tevőlegesen a hatalom ellenében, a dolgozókért, ez itt a lényeg, míg a szakszervezetek behódoltak és sunyin lapultak (egyesek továbbra is lapulnak, attól függően, hogy a vezetésük hogyan van megfélemlítve) jó sokáig. A Szolidaritás párbeszéd alapú társadalmat akar, harcol az önkényuralmi módszerek ellen, érdekeket véd és nem politizál egyelőre.
süti beállítások módosítása